Uratarinat

 


KATARIINA BJÖRKMAN, HR-ASSISTENTTI 

HR-assistentin tehtäviini kuuluu hyvin monipuolisesti erilaisia henkilöstöhallinnon tehtäviä perehdytykseen, työterveyteen, työsuhde-etuihin ja työsuhteen eri vaiheisiin liittyen. Olen ensimmäisen Berner-vuoteni aikana muun muassa kehittänyt perehdytyskursseja verkkoon, järjestänyt henkilöstötilaisuuksia, käsitellyt sairauspoissaoloja, kirjoittanut blogitekstejä sisäisille sivuillemme, avustanut rekrytoinneissa sekä paljon muuta. Päivittäisen työni olennainen osa on myös työntekijöidemme neuvonta kaikenlaisissa HR-asioissa.

Maailma mullistui HR-tiimissäkin keväällä, kun toimistolla työskentelevä porukkamme siirtyi kertaheitolla etätöihin ja tehtaiden sekä logistiikan työntekijöiden turvallisuus piti varmistaa koronavirustilanteessa.  Keväällä keskityimmekin tiedottamaan työnantajan linjauksista ja turvallisista toimintatavoista sekä tukemaan työntekijöidemme henkistä hyvinvointia muuttuneessa tilanteessa.

Vapaa-aikaani vietän kuoroharjoituksissa ja joogatunneilla sekä kotona videopelien ja kirjojen parissa. Keväällä harrastuskuviotkin muuttuivat, mutta joogatunnit löytyivät YouTubesta ja kuoroharjoituksetkin jatkuivat virtuaalisesti.

Miten päädyit Bernerille?
Hain HR-alan työtä opintojeni loppupuolella ja sain vihjeen avoimesta paikasta Bernerillä. Kiinnostuin mahdollisuudesta tutustua monipuolisesti HR-työhön tekemisen kautta. Bernerillä on osaajia saippuasta saappaisiin, mikä tekee minun työstäni todella kiinnostavaa, kun niin moni erilainen työntekijä on otettava huomioon.

Valmistuin keväällä 2020 teologian maisteriksi, joten minulla ei ole HR-työhön kaikista tyypillisin koulutustausta. Olen erityisen kiitollinen siitä, että tarjoamani erilainen näkökulma nähtiin Bernerillä rikkautena, ja minulle haluttiin antaa mahdollisuus edetä urallani HR:ssä. Suoritin myös tutkintoni loppuun joustavasti työn ohella ja sain tukea tiimiltäni opintojen loppuun saattamisessa.

Mikä on parasta työssäsi?
Olen asiakaspalveluluonne, joten työssäni minua innostaa eniten kollegoilta saatu kiitos. Minulle tuottaa iloa se, että voin olla muille avuksi ja sujuvoittaa työntekijöidemme työpäiviä. Minulla on myös mahdollisuus vaikuttaa työni sisältöön ja kehittää työtäni itse ja käyttää näin luovuutta voimavarana päivittäisessä työssäni. Työni on monipuolista ja sopivan haastavaa ja tukenani minulla on mahtavat kolme HR-tiimiläistä, joita ihanampia työkavereita en voi kuvitellakaan!

Bernerillä ja meillä HR-tiimissä on hyvin avoin ilmapiiri, jossa on helppo sanoa omat ideansa ääneen ja kokea tulleensa kuulluksi. Kaikkien työtä ja erilaisia mielipiteitä arvostetaan.

Bernerin arvot työ, rehellisyys ja ihminen näkyvät aidosti arjessa ja minulle on tärkeää, että voin seistä yrityksen arvojen takana. Bernerillä tehdään myös tärkeää työtä vastuullisuusasioiden parissa, minkä vuoksi voin olla ylpeä työnantajastani.

 


JUHA KUUSISTO,  ASIAKKUUSPÄÄLLIKKÖ 

Työskentelen asiakkuuspäällikkönä maatalousliiketoimintayksikössämme Viljelijän Bernerillä Seinäjoen-aluekonttorillamme. Olen työskennellyt Bernerillä kuusi vuotta, eli aloitin urani samoihin aikoihin, kun Viljelijän Bernerin uusi liiketoimintamalli lanseerattiin. Kun aikoinaan kuulin tulevasta uudesta maatalouskaupasta, tuntui se kaikin puolin erittäin järkevältä ja päätin tarttua haasteeseen. Aikaisempaa kokemusta maatalouskaupasta minulla on kymmenen vuoden ajalta AgriMarketista.

Mitä työtehtäviisi kuuluu?
Työtehtäviini kuuluu kasvinsuojeluaineiden, lannoitteiden, maanparannusaineiden, siementen ja polttoöljyn myynti maatiloille. Uusasiakashankinta näyttelee suurta osaa päivän kulusta, unohtamatta tietenkään jo olemassa olevien asiakkaiden palvelemista. Olen paljon yhteydessä asiakkaisiin puhelimitse ja tarvittaessa käyn myös heidän tiloillaan. Kasvinsuojeluaineet ovat tärkeä tuoteryhmämme, ja niiden ennakkokauppa alkaa alkuvuodesta kestäen maalis–huhtikuuhun. Kasvukaudella taas puolestani neuvon ja opastan viljelijöitä kasvinsuojeluaineiden ja lannoituksen kanssa. Messuilla ja viljelijätapahtumissa edustaminen on myös tuttua.

Mistä pidät eniten työssäsi?
Viljelijöiden kanssa työskentely ja ongelmien ratkaiseminen ovat parasta työssäni. On mukava saada asiakkaalta palautetta, että olen onnistunut työssäni ja asiakas on tyytyväinen saamaansa palveluun.

Kiristyvä kilpailu eri tuoteryhmissä pitää minut valppaana ja haastaa etsimään asiakkaille kokonaistaloudellisesti parhaimmat ratkaisut.  Työyhteisössämme on paljon asiantuntijuutta ja voimme tarjota viljelijöille ainutlaatuisia ratkaisuja.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Kesällä vapaa-aikani kuluu pitkälti omalla maatilalla puuhastellessa ja peltoja viljellessä. Talvella minulle jää enemmän aikaa muille harrastuksille, kun pellot ovat lumen peitossa. Pienellä porukalla pelaamme sählyä viikoittain. Joskus minua houkuttelee Lapin lumet ja siellä kelkkailu, hiihto ja laskettelu saa mielen virkistymään.

 

MIRA SALO, KOULUTTAJA, TUOTERYHMÄASIANTUNTIJA 

Työskentelen Bernerillä japanilaisen kosmetiikkamerkin Sensain kouluttajana. Työssäni vastaan siitä, että Sensai-tuotteita myyvillä henkilöillä, mm. tavaratalojen henkilökunnalla, on ajankohtainen tieto ja koulutus tuotteista ja brändistä. Kosmetiikassa uutuuksia tulee usein, joten siksi jatkuva kouluttaminen on tarpeen. Kouluttajan roolissa olen paljon myös avustamassa kentällä ja tavarataloissa erilaisissa tapahtumissa ja kampanjoissa, ja toimin yhteistyössä esimerkiksi myyntiedustajiemme kanssa varmistamassa asioiden toimivuutta. Roolissani pyrin varmistamaan, että brändi tulee edustetuksi päämiehemme toivomalla tavalla.

Miten työnkuvasi on muuttunut Bernerillä?
Aloittaessani Bernerillä 2,5 vuotta sitten toimin Berner Shopin myymälävastaavana. Tällöin vastasin myymälän toiminnasta ja erilaisista siihen liittyvistä tapahtumista. Myymälävastaavan roolissa pidin kovasti siitä, kuinka hyvin opin tuntemaan koko yrityksen henkilökuntaa ja tuotteita laidasta laitaan. Kouluttajaksi siirryin viime keväänä edeltäjäni eläköityessä.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Kosmetiikka on ollut aina minulle yksi intohimoni kohteista, ja nautin suunnattomasti, että saan työskennellä niin korkealaatuisen ja arvostetun brändin kuin Sensain kanssa. Voin seistä jokaisen tuotteen ja sen toimivuuden takana täysin. Tämän vuoksi onkin ilo päästä kertomaan merkin tuotteista niitä myyville henkilöille. Pidän siitä, että voin tarjota heille välineitä työssään menestymiseen, ja saada samalla kasvatettua Sensai-brändin upeisiin tuotteisiin vihkiytyneiden kuluttajien määrää. Nautin ihmisten kohtaamisesta, ja työni positiivisia puolia onkin se, miten paljon kohtaan eri ihmisiä työssäni. Olen myös päässyt jo lyhyessä ajassa oppimaan paljon uutta liittyen erilaisiin digitaalisiin aspekteihin työssäni. Kauneus-kategorian tiimissä on ilo työskennellä, ihmisillä on positiivinen asenne ja äärimmäisen hyvä tiimihenki.

Itseeni teki heti taloon tultuani vaikutuksen Bernerin kunnioittava tapa suhtautua työntekijöihinsä. Yritys pyrkii tarjoamaan hyvät olosuhteet sekä keinot ja välineet työntekijöiden hyvinvointiin ja työntekoon. Myös se, että yrityksessä on mahdollista edetä urallaan, on tärkeää ja motivoivaa. Bernerillä luodaan vahvaa ”me-henkeä” ja yhteen hiileen puhaltamisen kulttuuria. Bernerin parhaimpiin puoliin kuuluvat yrityksessä työskentelevät iloiset ja ystävälliset työkaverit. Jokaista on ilo nähdä, vaikkapa siellä kahvikoneen äärellä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Vapaa-aikani kuluu pääosin 8-vuotiaan tyttäreni kanssa touhutessa, ja tekeminen yleensä liittyy joko luontoon tai liikuntaan. Olen vahvasti luontoihminen, ja paras rentoutumisen muoto minulle on mennä kameran kanssa luontoon samoilemaan ja yrittää onnistua sen kauneuden ikuistamisessa. Pidän myös käsillä tekemisestä, ja kotini nurkista löytyykin aina jokin keskenoleva projekti, kuten maalattava taulu tai entisöimistä odottava huonekalu.

 

RONI LEHTO, JUNIOR BRAND MANAGER 

Junior Brand Managerin työssäni vastaan koulu-, toimisto- ja askartelutarvikebrändien myynnin ja markkinoinnin kehittämisestä.  Työskentelen useiden brändien, kuten BICin, UHUn ja MECin parissa. Pääsen työssäni toimimaan niin asiakkaiden, päämiesten kuin sidosryhmien kanssa. Työni on hyvin monipuolista, ja jokainen päivä on varmasti erilainen.

Työnkuvaani kuuluu erilaiset myyntitoimenpiteet, kuten esimerkiksi myyntisuunnitelmat, asiakastapaamiset ja myyntimateriaalien tuottaminen myyntitiimillemme. Päämiehiemme kanssa teen tiivistä yhteistyötä, johon sisältyy esimerkiksi raportointia sekä myynti- ja markkinointitoimenpiteiden suunnittelemista. Teen myös valikoimanhallintaa sekä siihen liittyvät analyysit ja seuranta, myynnin ennustaminen, brändien vuosisuunnitelmat, varaston hallinta ja saatavuuden varmistaminen.

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet Berner-urasi aikana?
Aloitin työt Bernerillä vuonna 2018. Tulin taloon vanhana työntekijänä Bernerin ostaessa edellisen työnantajani koko liiketoiminnan. Bernerille saapuessani työskentelin alkuun myyntiedustajana päivittäistavarakaupassa. Myyntisalkkuuni kuului pääasiallisesti ranskalaisen BIC-brändin koko tuotevalikoima, sekä Bernerin edustamat muut koulu- ja toimistotarvikkeet. Työt Junior Brand Managerina aloitin vuoden 2020 tammikuussa.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Työstäni tekee mielenkiintoisen erityisesti sen monipuolisuus ja se, että pääsen joka päivä haastamaan itseäni. Saatan yhden päivän aikana tehdä myyntiennustetta, tavata asiakkaita ja päämiehiä sekä suunnitella mainostoimiston kanssa brändien markkinointia.

Myyntityö on hyvin lähellä sydäntäni, ja työn ehdoton suola on erilaiset asiakastapaamiset ja myyntitoimenpiteiden suunnittelu. Työskentelen pienessä kolmen hengen tiimissä, ja nautin siitä, kun kaikki tiimiläiset puhaltavat yhteen hiileen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Bernerillä ehdottomasti parasta on työilmapiirimme ja mahtavat työkaverit! Ilmapiiri on aina hyvin kannustava, ja kynnys avun pyytämiseen kollegoilta on hyvin matala.

Työnantajallemme on tärkeää työntekijöiden ammattitaito ja sen kehittäminen. Tämä näkyy yrityksessä konkreettisesti monella tavalla, kuten monipuolisena koulutustarjontana. Yrityksessä myös panostetaan paljon viestinnän avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen, joka lisää luottamusta yritystä kohtaan. Työntekijöiden mielipiteet otetaan huomioon päätöksenteossa ja jokaisella on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Vapaa-ajalla saan ajatukseni pois työasioista golfkentällä, lenkkipolulla tai kuntosalilla. Pyrin vapaa-ajallani liikkumaan mahdollisimman monipuolisesti ja pysymään aktiivisena. Työn ja vapaa-ajan tasapaino on minulle tärkeää, ja mikään ei ole parempaa kuin työpäivän jälkeen lähteä ystävien kanssa kävelemään pallon perässä golfkentälle tai metsään lenkille hyvä äänikirja kuulokkeissa. Meillä on myös Bernerillä oma salibandyjoukkue, jonka toiminnassa olen aktiivisesti mukana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa