Mitä tarkoitetaan uuden hybriditeknologian leikkauskäsineellä?

25.10.2018
Gammex PI Hybrid

Ansell on tuonut markkinoille uudenlaiseen teknologiaan perustuvan leikkauskäsineen, jossa kaksi synteettistä materiaalia yhdistetään liitoksella, jolloin käsineestä saadaan vahva ja mukava käyttää.

Gammex® PI Hybrid -käsineiden neopreeni tekee käsineistä vahvat ja polyisopreeni antaa käsineille joustavuuden sekä äärimmäisen käyttömukavuuden. Seos on polymeerien ketju, jonka 50/50 -yhdistelmä sisältää vahvaa neopreenia sekä miellyttävää polysiopreenia. Neopreeni tunnetaan kestävyydestään mm. sukellus- ja moottoripyöräilyvaatteissa. Polyisopreeni on eniten lateksia muistuttava materiaali, joka on joustava sekä miellyttävä käyttää.

Gammex® PI Hybrid -käsine soveltuu yleis- ja erikoiskirurgiaan. Se on lateksiton ja kaseiiniton, eikä siinä ole DPG:ta tai CPC:tä. Maailmanlaajuisesti useat sairaalat ovat siirtymässä lateksittomiin vaihtoehtoihin suojellakseen työntekijöitään lateksiallergialta. Leikkauskäsineiltä vaaditaan kuitenkin kestävyyttä ja käyttömukavuutta. Tämän vuoksi on suuri tarve käsineelle, joka yhdistää neopreenin kestävyyden sekä polysisopreenin pehmeyden, herkkyyden, joustavuuden sekä käyttömukavuuden.

Gammex PI Hybrid sopii erinomaisesti myös kaksoiskäsinekäyttöön. Kaksoiskäsineiden käyttö vähentää merkittävästi pistotapaturmia sekä veritartuntatautivaaraa.  Värillinen indikaattorialuskäsine toimii mahdollisten repeytymien tunnistamisessa, kun Gammex® PI Hybrid puoliläpinäkyvänä tekee indikaattorikäsineen erittäin helposti havaittavaksi. Gammex® PI Hybrid on läpinäkyvämpi kuin muut Ansellin lateksittomat käsineet, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon kaksoiskäsinekäyttöön värillisen aluskäsineen kanssa.

Turvallisia työhetkiä toivoo Annukka