Kesäelämää allergian ehdoilla?

6.5.2019
Derm Defence

Päivät ovat taas pitkiä ja aurinko paistaa aina iltaan saakka, aivan ihanaa! Vaikka yöt ovat vielä viileitä ja osassa Suomea kevät on antanut odottaa, suurimmassa osassa maata allergiakausi on jo pitkällä. Nyt on aika toimia ja valmistaa atopiaa sairastavien koirien ihoa mahdollisimman oireettomaan kevääseen ja kesään. Vielä ehtii, sillä Derm Defense -ruokavaliolla ihon luonnollista suojaa ja terveyttä voidaan vahvistaa. Ruokavalion avulla voidaan myös hillitä ympäristön allergeenien aiheuttamaa ihoärsytystä ja helpottaa lemmikin vointia, turkki kiiltää ja kiusallinen kutina saadaan pysymään kurissa.

Derm Defense -ruokavalion teho perustuu ainutlaatuiseen HistaGuard -yhdistelmään, joka hillitsee ihon tulehdusreaktiota. Se perustuu kasvien polyfenoleihin, kuten kversetiiniin. Kversetiinillä on useita vaikutusmekanismeja. Se toimii antioksidanttina, anti-inflamatorisena aineena ja sillä on lisäksi anti-histamiinivaikutus. Se ei perinteisten antihistamiinien tavoin vaikuta histamiinireseptoreihin vaan histamiinin tuotantoon ja sen vapautumiseen. HistaGuardin lisäksi ruoka sisältää välttämättömiä omega-3 – ja omega-6 -rasvahappoja, jotka yhdessä vitamiinien ja kivennäisaineiden kanssa vahvistavat ihon luonnollista suojamuuria.

Ympäristön allergeeneja on mahdotonta välttää, joten ruokavalion lisäksi paras keino ennaltaehkäistä allergian pahenemisvaiheita eli lehahduksia, on aloittaa siedätyshoito. Siedätyksen positiiviset vaikutukset saattaa huomata lemmikissä jo parissa kuukaudessa. Usein oireet alkavat helpottaa 4-5 kuukauden kuluttua hoidon aloituksesta, mutta tämä vaihtelee siedätystavasta riippuen. Siedätyshoito olisi joka tapauksessa hyvä aloittaa, kun lemmikin allergia on mahdollisimman rauhallinen. Mikäli lemmikkisi oireilee kesäisin, saatat vielä ehtiä saada sen sietokynnyksensä alle ennen allergiakauden alkua.

 

Keväisin terveisin,
Asiantuntijaeläinlääkäri Pirkko Syrjäläinen