Lemmikin kadonnutta vyötäröä metsästämässä

9.1.2019
Tyttö ja koira

Näin jouluherkuttelujen jälkeisen morkkiksen ja uuden vuoden kynnyksellä, saatetaan hämmästellä uusia uljaita painolukemia vaa’alla, jos sinne edes uskalletaan kiivetä. Myös kaapissa kutistuneet vaatteet ja yleinen väsymys saattavat houkuttaa kevyempään ruokavalioon. Samalla voidaan huomataan myös lemmikin paisunut olemus, vaikka turkki ei kiristäisikään tai peittäisi armollisesti kadonneen vyötärön.

Uusi vuosi on hyvienlupausten ja ryhtiliikkeen luvattua aikaa, myös lemmikeillä. Hill’s Metabolic -ruoat ovat uuden ajan laihdutusruokia. Ruokavalio ei ainoastaan täytä vatsaa ja pidä lemmikkiä kylläisenä, vaan ne kiihdyttävät aineenvaihduntaa. Ruoka toimii nutrigenomisesti eli lihavan lemmikin geenien asento saadaan kääntymään rasvan varastoinnista rasvan polttoon kuten terveillä normaalipainoisillakin lemmikeillä. Metabolic käynnistää siis lemmikin luonnollisen rasvanpolton ja auttaa ylläpitämään lihasmassaa.

Ihannepaino saavutetaan tehokkaasti ja turvallisesti. Painon uudelleen nousu voidaan välttää, kun jatketaan Metabolic -ruoalla lemmikille sopivalla ruokamäärällä. Yllättävää tai ei, mutta paino nousee, jos palataan takaisin vanhoihin elämäntapoihin.

Ylipaino kulkee usein käsi kädessä nivelrikon tai virtsateiden sairauksien kanssa. Onneksi valikoimista löytyy yhdistelmäruokia molempiin vaivoihin. Metabolic + Mobility on ylipainoisten nivelrikkoisten koirien paras apu. Metabolic + Urinary tai Urinary stress taas puolestaan paksujen pissakissojen pelastaja. Metabolic + Urinary -ruokaa löytyy nykyään myös koirille.

Hyvää alkanutta vuotta ja onnea kilojen karistamiseen!
– Asiantuntijaeläinlääkäri Pirkko Syrjäläinen