Luotettavat tuotteet osana terveydenhuollon arkea

31.1.2019

LV Pesuneste on Allergia-, iho- ja astmaliiton hyväksymä kotimainen tuote, joka soveltuu koko vartalon sekä käsien hellävaraiseen pesuun. Kädet pestään sairaalahygieniaohjeiden mukaisesti töihin tullessa, kun käsissä on näkyvää likaa, WC käynnin jälkeen, ennen ruokailua sekä ripulipotilaan hoitamisen jälkeen (Clostridium difficile, norovirus). Pesun jälkeen kädet kuivataan huolellisesti. Kuivissa käsissä on vähemmän mikrobeja kuin kosteissa.

Tavanomaisessa käsien desinfektiossa käsihuuhdetta otetaan kämmenelle 2-4 ml. Kotimainen miellyttävän tuntuinen LV käsihuuhde soveltuu tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Käsihuuhdetta hierotaan kauttaaltaan käsiin, kunnes kädet ovat kuivat. Hieroessa huomioidaan erityisesti sormenpäät, sormien välit, kämmenselät sekä ranteet. Tavanomainen käsien desinfiointi kestää 20-30 sekuntia.

Kirurgisessa käsien desinfektiossa kädet tulee pitää käsihuuhteella kosteina 3 minuutin ajan ottaen toistuvasti lisää käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta hierotaan aina kyynärpäihin asti ja tämän vuoksi käsihuuhteen kulutus kirurgisessa käsien desinfektiossa tulisi olla runsasta (9-15 ml).

Estä käsien kontaminoituminen käyttämällä suojakäsineitä

Käsien desinfioinnin jälkeen käsineet puetaan kuiviin ja puhtaisiin käsiin. Suojakäsineiden käyttö estää käsien kontaminoitumista. Micro-Touch Nitrile Accelerator-Free käsineet sopivat kemikaali- ja lateksiallergian ennaltaehkäisyyn, sekä jo allergisoituneelle käyttäjälle. Ne ovat nitriilitutkimuskäsineet, joiden valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan kiihdytinkemikaaleja. Pitkävartinen Micro-Touch Nitratex EP suojaa erinomaisesti myös käsivarsia ja antaa suojan sytostaattien käsittelyyn. Hyvä käsihygienia ja asianmukaiset käsineet auttavat sinua suojamaan itseäsi iholle soveltumattomilta kemikaaleilta, kuten esimerkiksi pintojen desinfiointiin tarkoitetuilta yhdisteiltä.

ProWipes-pyyhkeillä säästät aikaa ja helpotat työtäsi

Nukkaamattomat ProWipes pinta- ja välinedesinfektiopyyhkeet säästävät aikaa ja helpottavat työtä. ProWipes -sarja sisältää neljä eri tarkoitukseen olevaa pyyhettä.

Pro Wipes yleispuhdistuspyyhe on riittävä pintojen puhdistukseen silloin, kun desinfiointia ei tarvita. Terveydenhuollon puhtaat, kuivat alkoholia kestävät pinnat ovat kätevästi desinfioitavissa tehokkaalla etanolipohjaisella pyyhkeellä, joka soveltuu myös non-invasiivisille välineille. Tehoaineena tässä pyyhkeessä on etanolipohjainen alkoholiseos, joka jättää lasi- ja teräspinnat kiiltäviksi. Näkyvästi likaisen pinnan puhdistus ja desinfiointi kannattaa tehdä ProWipes pesevällä etanolipohjaisella pyyhkeellä, joka sisältää puhdistavia ainesosia desinfioivan alkoholiseoksen lisäksi.

Pesevä alkoholiton pyyhe soveltuu herkkiä materiaaleja sisältäville pinnoille, joille ei suositella alkoholipohjaisia desinfiointiaineita. Pyyhkeen teho perustuu triamiinien ja kvaternääristen ammoniumyhdisteiden yhteisvaikutukseen, joka estää mikrobien sisäisen entsyymitoiminnan.

ProWipes desinfektiopyyhkeet säilyvät avaamisen jälkeen käyttökelpoisina 6 kk ja avaamattomina 2 vuotta. Pakkauksen kolminkertainen muovimekanismi parantaa pyyhkeiden säilyvyyttä ja estää niiden kuivumisen.

Desinfektio- ja puhdistuspyyhkeiden käsittelyn jälkeen käsineet riisutaan varoen ja välttäen käsien kontaminoitumista. Tämän jälkeen kädet desinfioidaan. Käytetty desinfektiopyyhe ja käsineet hävitetään asianmukaisesti kierrätettyinä.

Suojaamalla kasvosi suojaat sekä itsesi että asiakkaasi

Ihmisillä on luontainen taipumus kosketella kasvojaan. Suu-nenäsuojus tai visiirimaski estää kasvojen koskettelun, mikä saattaa vähentää kosketustartuntoja. Ilmateitse tarttuvia tauteja vastaan suojaudutaan käyttämällä hengityssuojainta.

SANDEL® Facial Protection -ratkaisut on suunniteltu vähentämään ristikontaminaation riskiä suojaamalla terveydenhuoltohenkilöstöä ja potilaita ilmateitse tarttuvia tauteja vastaan. Kasvojen suojaus auttaa vähentämään terveydenhuoltohenkilöstön altistumista erilaisten eritteiden roiskeille. Jos hoitotilanteessa on riski veri- tai eriteroiskeisiin, käytetään silmäsuojaimia tai visiirimaskia.

Silmäsuojain estää myös silmien koskettelua ja näin vältytään kosketustartunnalta. Omat silmälasit eivät suojaa riittävästi. Suu-nenäsuojus/visiirimaski on kertakäyttöinen ja toimenpide- tai asiakaskohtainen.

Kirurgista suu-nenäsuojusta voidaan käyttää suojaamaan asiakasta terveydenhuollon henkilöstön uloshengitysilmassa mahdollisesti olevilta taudinaiheuttajilta. Leikkaussalihenkilöstöllä suu-nenäsuojus estää syljen ja sen mukana suun mikrobien pääsyn leikkausalueelle sekä suojaa roiskeilta.

Suu-nenäsuojusta/visiirimaskia käsitellään nauhoista, se puetaan tiiviisti ja huolellisesti, eikä sitä lasketa kaulalle tai laiteta käytettynä taskuun. Suojainta riisuttaessa kosketaan sen nauhoihin tai reunoihin ja vältetään koskemasta suojaimen etuosaa. Käytetty suu-nenäsuojus hävitetään asianmukaisesti ja kädet desinfioidaan.

Asiantuntijaterveisin Annukka Markkanen ja Tea Tulkki

Lähde:
Anttila Veli – Jukka, Kanerva Mari, Kuronen Maria, Kurvinen Tiina, Lyytikäinen Outi & Rantala Arto
Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta, 2018, THL Anttila Veli – Jukka, Kanerva Mari, Kuronen Maria, Kurvinen Tiina, Lyytikäinen Outi & Rantala Arto