Sooma Oy on suomalainen lääkintäalan yritys, joka kehittää ja valmistaa innovatiivisia neuromodulaatio-sovelluksia masennuksen hoitoon. Moderni neuroterapia on tehokasta, hyvin siedettyä, eikä se aiheuta sivuvaikutuksia.

Transkraniaalinen tasavirtastimulaatio (tDCS) on  nykyaikainen masennuksen hoitomenetelmä. Vaikutus perustuu aivojen sähköiseen stimulaatioon 30 minuutin jaksoissa. Hoito ei vaadi nukutusta tai muita lääkinnällisiä valmisteluja.

Hoitoa annetaan viisi kertaa viikossa 2-3 viikon ajan, minkä lisäksi jaksoon kuuluu ylläpitohoito. Hoitosarjan kesto ja ylläpitohoidon muoto arvioidaan yksilöllisesti.

tDCS-hoidon turvallisuus on todettu lukuisissa tutkimuksissa. Hoidon antaa koulutettu hoitaja, eikä lääkäri välttämättä ole paikalla sen aikana. Hoito on kivuton ja hoidon aikana on mahdollista esimerkiksi katsoa televisiota tai lukea kirjaa. Stimulaatio ei sovellu henkilöille, joilla on pään alueelle asennettu metallia sisältävä implantti. Hammasimplantit eivät häiritse hoidon antamista.