Uratarinat

Inka Ylipieti, kategoriajohtaja

 

Mikä on roolisi Bernerillä?
Toimin MedLab-liiketoiminnan kategoriajohtajana ja vedän kategoriajohtamisen tiimiä. Tällä hetkellä tärkeimpiä tehtäviä on hakea Medical-liiketoiminnalle uusia kasvuaihioita. Etsimme nykyisiltä päämiehiltä uusia tuoteratkaisuja tai haemme kokonaan uusia toimittajia ja tuoteratkaisuja pohjoismaisesti, sekä tuen tuotepäälliköitä päämiesyhteistyössä ja sen kehittämisessä.

Koska aloitit Bernerillä?
Olen tullut Haltija-integraation yhteydessä ja ollut virallisena berneriläisenä nyt noin vuoden.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Pidän erityisesti eteenpäin katsomisesta, ennakoimisesta ja uuden etsimisestä. Terveysteknologia kehittyy nopeaa vauhtia ja työ on monipuolista. Pidän asioiden ratkomisesta ja siitä, että minulla on aidosti mahdollisuus vaikuttaa asioihin ja kehittää liiketoimintaa.

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Minulla on pitkä kokemus terveysteknologia-alalta ja koen palkitsevana sekä työn merkityksellisyyttä lisäävänä sen, että voin osaltani vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen. On mukava huomata, että saamme asioita edistettyä yhdessä ja matriisiorganisaatiossa on mielenkiintoista työskennellä. Koen ylpeyttä voidessani olla osa kotimaista monialayritystä, jossa tuotteiden laadun rima on korkealla ja joka luo työpaikkoja mm. kotimaiseen tuotantoon ja tutkimukseen sekä tuotekehitykseen. Työn mielekkyyttä itselleni lisää myös oman työni kansainvälinen palanen.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?
Se vaatii laaja-alaista osaamista ja niin minun kuin kollegoideni on ymmärrettävä, mitä se toimialalla tarkoittaa mm. lääkinnällisten laitteiden osalta. Kasvava ymmärrys vastuullisuudesta näkyy terveysteknologia-alalla mm. julkisten hankintojen lisääntyvinä vastuullisuusvaateina. Minun ja tiimini osalta vastuullisuus näkyy myös Bernerin vastuullisissa hankinnoissa. Haluamme tunnistaa hankintaketjun mahdolliset vastuullisuusriskit, ja hyödynnämme vastuullisuusauditointeja.

Miten olemassaolomme merkitys Huomisen puolustaja sinulle merkitsee tai miten se näkyy työssäsi?
Me kaikki olemme tekemisissä terveysteknologiaratkaisujen kanssa läpi elämämme. Niiden avulla voidaan helpottaa ihmisten arkea, parantaa elämää terveyttä ja hyvinvointia tukemalla. Se on huomisen puolustamista.

Minkälaiset onnentoivotukset haluaisit lähettää 140-vuotiaalle Bernerille?
Paljon onnea! Monipuolisuus, kotimaisuus, laadukkuus ja vastuullisuus ovat kantaneet Berneriä upeasti ja pitkälle. Maailma kehittyy kiihtyvällä vauhdilla ja tulevien 140 vuoden aikana tapahtuva muutos varmasti on isompi kuin moni osaa ennustaakkaan. Millaisia tuote- ja palveluratkaisuja Berner silloin mahtaakaan tarjota?

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Pyrin liikkumaan aktiivisesti perhe-elämän rinnalla. Maantiepyöräilen, hiihdän, lenkkeilen ja laskettelen.

 

Matti Hurttia, asiakkuuspäällikkö 


Mikä on roolisi Bernerillä?
Työskentelen asiakkuuspäällikkönä Food Servicellä Kuluttajatuotteet-liiketoimintayksikössä. Teen pääasiassa myyntityötä Kikkomanin ja Rajamäen tuotteiden parissa. Teen tuotekehitystä Rajamäelle ja reseptiikkaa kaikkien brändien ja asiakkaiden kanssa. Tuen työlläni brändien liikeidean mukaista tekemistä.

Koska aloitit Bernerillä?
Aloitin syksyllä 2019 ja neljä vuotta on tullut täyteen. Aika on mennyt kuin siivillä.


Mistä pidät työssäsi eniten?
Siitä, että saan tehdä ihmisten kanssa töitä. On kollegoita, oman talon väkeä, yhteistyökumppaneita ja saan tavata asiakkaita tiiviisti.


Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Paha sanoa, sillä kokonaisuus on niin mukava. Parasta on vapaus kehittää omaa tekemistään omien näkemysten mukaan. Totta kai Bernerin tavoitteet ja arvot ohjaavat työtä, mutta niiden mukaan ei ole vaikea toimia, kun ne ovat niin hyvät. Minulla on mahtavat kollegat, mahtavia asiakkaita ja aina saa tehdä uusia juttuja. Täällä on ihmisellä asiat kunnossa, voin suositella!

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?
Meillä on hyvät ja vastuulliset tuotteet käytössä ja voimme vaikuttaa moneen asiaan. Voimme vaikuttaa pakkausmateriaaleihin ja kokoihin, sekä lopulliseen tuotteeseen esimerkiksi pienemmillä raaka-ainekustannuksilla. On hienoa, että Berner tekee vastuullisuuden saralla mm. päästö- ja elinkaarilaskentaa, tutkii sen tuloksia ja toimenpiteitä siitä eteenpäin.

Miten olemassaolomme merkitys Huomisen puolustaja sinulle merkitsee tai miten se näkyy työssäsi?
Liiketoiminta perustuu pitkäaikaiselle ja jäntevälle työlle sekä pitkille kumppanuuksille. Emme hae pikavoittoja. Voimme kehittää ja parantaa tekemistä koko ajan ja tuottaa kestävästi tuotteita ja palveluja asiakkaille.

Mikä on mieleenpainuvin hetki tai saavutus omalla Berner-urallasi?
Kyllä se on varmaan pikkelöintiliemen tuottaminen, joka löysi heti paikkansa ravintola- ja elintarviketeollisuudessa vakiotuotteeksi.

Minkälaiset onnentoivotukset haluaisit lähettää 140-vuotiaalle Bernerille?
Ikähän on vaan numero ja hyvät numerothan tuolla takana on! Onnea vaan seuraavillekin sadoille vuosille!

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Mökkeilen ja grillailen paljon. Matkustelen silloin tällöin vaimon ja tyttären kanssa ja yritän keretä myös frisbeegolf-radoille. Tehdään paljon asioita perheen kanssa.

 

Arttu Linnavirta, kategoriapäällikkö

 

Mikä on roolisi Bernerillä?
Kategoriapäällikkönä vastaan ammattikosmetiikan ja sopimusvalmistuksen kategorioista yrittäjämäisesti Bernerin organisaation ja prosessien tukemana. Pääsen suunnittelemaan strategiaa ja toteuttamaan sitä yhdessä osaavan tiimin kanssa. Johdan toiminnan fokusta kohti tavoitteita tiimin onnistumista tukien. Analysoin mennyttä, ennustan tulevaa ja raportoin toiminnasta eteenpäin.

Koska aloitit Bernerillä?
Berner osti perheyrityksemme Naviterin joulukuussa 2021, jonka jälkeen siirryin Bernerille ja jatkoin tuttujen tuotteiden, asiakkaiden ja kollegojen kanssa työskentelyä. Arvot ja tavat toimivat menivät todella hyvin yhteen, joten on ollut mukavaa siirtyä Naviterista Bernerille.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Työni on erittäin monipuolista ja Berner tarjoaa mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistani, jotta voin pyrkiä onnistumaan huomenna vieläkin paremmin. Muutos on pysyvä tila ja siihen pitää pyrkiä vastaamaan tavalla, joka luo eniten arvoa. Onnistuneen ratkaisun löytäminen on parasta. Se ratkaisu muuttuu koko ajan, joka päivä onnistumisen resepti on erilainen.

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Työnantajana Berner on reilu ja kollegoilla on hyvä asenne. Kaikki tuntuvat innostuneilla ja auttavat mielellään. Näistä lähtökohdista on mahtavaa tehdä yhdessä töitä tavoitteiden saavuttamiseksi.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?
Vastuullisuus on läsnä työssä kokonaisvaltaisesti strategiasta prosesseihin ja tuotteisiin. Työskentelen paljon luonnonkosmetiikan parissa ja siinä vastuullisuuden merkitys on korostunut. Käytännössä vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy minulle eniten tuotekehityksessä ja asiakkaiden muuttuneissa toiveissa.

Miten olemassaolomme merkitys Huomisen puolustaja sinulle merkitsee tai miten se näkyy työssäsi?Luomme yhdessä hyvinvointia pitkäjänteisesti. Emme etsi pikavoittoja kvartaalitaloudessa, vaan luomme parempaa huomista vastuullisella kasvulla vuosiksi eteenpäin. Jätämme jälkeemme positiivisen muutoksen arvojemme mukaisella toiminnalla. Omasta työstä on motivoivaa löytää syvempi merkitys ja toimia arvojen mukaan, jotka voi itse allekirjoittaa.

Mikä on mieleenpainuvin hetki tai saavutus omalla Berner-urallasi?
Yrityskaupan jälkeisen puolen vuoden virallisen integraation maaliin saaminen tuntui hyvältä. Vielä paremmalta tuntui myöhemmin, kun huomasin itseni, kollegoiden ja asiakkaiden ajattelevan meistä positiivisesti ja ylpeästi Bernerinä.

Minkälaiset onnentoivotukset haluaisit lähettää 140-vuotiaalle Bernerille?
Paljon onnea poikkeuksellisen pitkästä historiasta suomalaista työtä!

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Päivä lähtee hyvin käyntiin, kun käy aamulla juoksemassa tai kuntosalilla äänikirjaa kuunnellen. Vapaa-aika kuluu paljolti perheen parissa ja mökkeillessä. Golfiakin on mukavaa pelata kesäisin!

Linda Berner-Strandman, verkkokauppapäällikkö

Mikä on roolisi Bernerillä?
Työskentelen verkkokauppapäällikkönä osana Bernerin digitiimiä. Toimenkuvaani kuuluu verkkokauppojen kehitys ja ylläpito erityisesti B2B-puolella. Toimin liiketoimintojen tukena eri digiprojektien kehityksessä.

Koska aloitit Bernerillä?
Aloitin vuonna 2012 helmikuussa. Ennen sitä olen tehnyt töitä eri osastoilla lyhyemmissä pätkissä.

Oletko työskennellyt Bernerillä muissa tehtävissä ennen nykyistä rooliasi?
Olen esimerkiksi toiminut niin asiakaspalvelupäällikkönä kuin tuotepäällikkönä.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Pidän siitä, että työ kehittyy koko ajan varsinkin digipuolella. Voimme jatkuvasti oppia jotain uutta, kehittyä ja tehostaa toimintaa. Meillä on hyvä työyhteisö ja olen iloinen, että saan tehdä töitä mahtavien ihmisten kanssa eri liike- ja palvelutoiminnoissa. Ihmiset ovat parhautta!

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Työnkuva ei ole ainoa, joka kehittyy, vaan sitä pääsee itsekin oppimaan ja kehittymään. Ympärillä on vahvoja asiantuntijoita ja huippuosaamista. On myös upeaa, että työ sisältää vastuuta ja vapautta tehdä erilaisia asioita ja kokeilla uutta. Tiimin kanssa on mukava sparrailla ja kehittyä yhdessä.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?
Vastuullisuus on keskeinen osa myös digitaalisia myyntikanavia, vaikka se ei näy ehkä niin selkeästi kuin esimerkiksi tuotekehityksessä tai logistiikassa. Vastuullisuuden aspekti koskettaa mm. tietoturvaa, saavutettavuutta ja mainontaa. Tietysti vastuullisuuteen kuuluu myös virheiden ja palautusten minimointi, kuljetusvaihtoehtojen tarjoaminen ja vaarallisten aineiden huomiointi tässä ketjussa. Olemme myös saaneet B2B-verkkokaupoille Avainlippu-merkin, joka on meille tärkeä asia.

Miten olemassaolomme merkitys Huomisen puolustaja sinulle merkitsee tai miten se näkyy työssäsi?Huomisen puolustaminen vaikuttaa arjessa kaikkeen tekemiseemme. Ollessani osa Berner-sukua, sillä on sukupolvienkin yli kurottava merkitys, vaikka katse onkin pitkällä tulevaisuudessa. Huominen ei ole vain huominen, vaan se on pitkäjänteistä työtä tulevaisuuden varmistamiseksi. Minulle on kunnia-asia olla varmistamassa oman panokseni kautta, että huominen olisi vähintään yhtä hyvä, ellei parempi kuin tänään.

Mikä on mieleenpainuvin hetki tai saavutus omalla Berner-urallasi?
Niitä on monta. Mieleeni tulevat uusien palvelujen julkaisut, jotka ovat kovan tiimityön tulosta. Mieleenpainuvia hetkiä ovat olleet yhteistyö Unicefin ja BF-HAPPYn kanssa, jolloin sain mahdollisuuden matkustaa Ruandaan katsomaan, mihin Bernerin tuki konkreettisesti menee.

Minkälaiset onnentoivotukset haluaisit lähettää 140-vuotiaalle Bernerille?
Onnea ja menestystä tulevaisuudessa! Iso kiitos kaikille Bernerillä työskenteleville ja työskennelleille ihmisille. Taustalla ovat kovat kasvun vuodet, mitkä ovat vaatineet paljon. Tietysti toivomme kaikki, että matka jatkuu menestyksekkäästi seuraavatkin 140 vuotta. On upeaa pystyä sanomaan, että on 140-vuotiaassa yrityksessä töissä.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Vapaa-aikani menee pitkälti perheen ja lasten harrastusten parissa. Tanssin, maalaan ja olen myös muutamissa luottamustehtävissä. Yritän myös aina opiskella jotain, tälläkin hetkellä opiskelen.

Hannu Turku, myyntipäällikkö

Mikä on roolisi Bernerillä?
Toimin Teollisuuden Bernerillä myyntipäällikkönä. Vastaan energian tuotannossa tarvittavien apuaineiden myynnistä Pohjoismaihin.

Koska aloitit Bernerillä?
Olen työskennellyt Teollisuuden Bernerillä vuodesta 2006, eli noin 17 vuotta. Sitä aiemmin olin 3–4 vuotta Bernerillä eri tehtävissä.

Oletko työskennellyt Bernerillä muissa tehtävissä ennen nykyistä rooliasi?
Olen aloittanut 90-luvun lopussa toimimalla ensin vientiassistenttina, sen jälkeen agentuuriosastolla myynnin parissa. Titteleinäni ovat olleet myös markkinointipäällikkö ja kehityspäällikkö.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Tyytyväisyyden aiheita on päivittäin. Urapolku on ollut värikäs ja rikastuttava. Tehtävät ovat olleet monipuolisia ja olen saanut hyvät eväät työnantajalta. Opin jatkuvasti jotain uutta kollegoilta ja asiakkailta.

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Se, miten moneen asiaan olen saanut osallistua: ostotoiminta, logistiikka, myynti, kannattavuuslaskenta – yksikään päivä ei ole ollut samanlainen. Työ on välillä hektistä, mutta sitä tasapainottavat työkaverit ja yhteinen huumori. On mahdollisuus vaikuttaa oman työn sisältöön ja tuloksiin ja ylipäätään siihen, mihin työ suuntautuu. Olen saanut tehdä asioita hyvin itsenäisesti.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?
Se tuntuu työmäärän lisääntymisenä ja näkyy kaikkialla. Yritykset haluavat pitää parempaa huolta ympäristöstä ja ihmisistä. Toimimme yhteistyössä tahojen kanssa, jotka ajattelevat asioista yhtä vastuullisesti kuin me itse ja haluavat parantaa aktiivisesti huomisen maailmaa. Koska olemme vastuullisuuden edelläkävijä, joudumme kukin tekemään tällä hetkellä paljon työtä sen parissa. Uskon kuitenkin vakaasti, että vastuullisuustyö kannattaa ja että pääsemme vielä nauttimaan sen hedelmistä.

Miten olemassaolomme merkitys Huomisen puolustaja sinulle merkitsee tai miten se näkyy työssäsi?
Se näkyy monilla tavoilla. Huomisen puolustaminen merkitsee minulle sinnikästä ja ahkeraa työtä, jolla varmistamme liiketoiminnan kannattavuuden jatkossakin. Huomisen puolustamisessa on kyse myös siitä, että säilytämme ja kasvatamme suomalaista elintasoa. Jos emme kansakuntana tee riittävän laadukasta työtä, saamme tyytyä jatkossa vähempään.

Mikä on mieleenpainuvin hetki tai saavutus omalla Berner-urallasi?
Jokaisen uuden asiakkaan saaminen on eräänlainen voitto. Olen erityisen iloinen hankinta- ja toimitussopimuksista, jotka toimivat hyvin yli vuosien. Ne säästävät aikaa ja parantavat asiakassuhdettamme. Eräskin sopimus on säilynyt muuttumattomana jo yli 12 vuotta.

Minkälaiset onnentoivotukset haluaisit lähettää 140-vuotiaalle Bernerille?
Berner on mielenkiintoinen ja kautta historian hyvin johdettu yritys. Sillä on ollut palveluksessaan paljon taitavia työntekijöitä, jotka ovat halunneet oppia toinen toisiltaan. Olemme tehneet paljon asioita oikein. Kun toimimme edeltäjiemme kaltaisesti, näyttää tulevaisuus oikein hyvältä!

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Käyn pari kertaa viikossa kuntosalilla ja pyrin liikkumaan paljon. Pidän matkustamisesta, ja tällä hetkellä luen kaikki kirjat ruotsiksi kielitaidon kartuttamista varten.

 

 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa