Henkilöstö

Toteutimme Berner Oy:ssä monimuotoisuutta, yhdenvertaisuutta ja inkluusiota koskevan henkilöstökyselyn loppuvuonna 2023 syventääksemme ymmärrystämme työntekijöidemme kokemuksista. Kyselyyn vastasi 277 berneriläistä, mikä kattaa 50 % vakituisesta henkilöstöstämme. Saimme arvokasta tietoa siitä, mitkä ovat vahvuuksiamme ja missä meidän tulee vielä parantaa. Vaikka kokemus yhdenvertaisuudesta ja inkluusiosta oli pääosin myönteinen, löysimme eroavaisuuksia eri ryhmien välillä, mikä osoittaa, että kehitettävää on edelleen. Tuloksista oppineina jatkamme toimenpideohjelmamme ja tavoitteidemme kehittämistä. Painopistealueitamme ovat erityisesti monimuotoisuuden edistäminen rekrytoinnissa, inklusiivisen työympäristön luominen sekä henkilöstön tietoisuuden ja osaamisen vahvistaminen koulutuksen kautta.
Laajenna
Piilota
Järjestimme Aisti-hyvinvointikartoituksen  keväällä 2023 koko henkilöstölle. Tulosten kokonaiskeskiarvo oli  71/100. Aisti-kartoitus rakentuu kolmen erilaisen hyvinvointimoduulin ympärille: energinen ihminen, motivoiva työ ja inspiroiva kulttuuri. Vahvuuksiamme olivat kokemus hyvästä elämänlaadusta ja henkisestä hyvinvoinnista, koettu työkyky ja työtyytyväisyys, kokemus omasta osaamisesta sekä työn kokeminen itselle mieleisenä, mielenkiintoisena ja sopivan vaihtelevana. Kehityskohteiksi nousivat palautumisesta huolehtiminen, kognitiivinen ergonomia sekä palautekulttuuri. Vuonnna 2022 toteutetussa työviretutkimuksessa henkilöstön työvire oli erinomainen 4/5.
Laajenna
Piilota
Bernerin Senioriohjelmaan kuuluvat 58-vuotiaat ja sitä vanhemmat Berner-seniorit Suomessa. Senioriohjelma sisältää joukon erilaisia ikäjohtamisen käytäntöjä eri osa-alueilta. Ohjelman teemoja ovat työkyvyn ylläpitäminen, työn ja ikääntymisen yhteensovittaminen lähiesimiestyön näkökulmasta sekä hallittu siirtyminen eläkkeelle huolellisen seuraajasuunnittelun avulla. Lue lisää Planet Companyn sivulta. 
Laajenna
Piilota
Varmistamme henkilöstömme hyvinvoinnin laajoilla työterveyspalveluilla sekä tukemalla monipuolisesti liikunta-ja kulttuuriharrastuksia.
Laajenna
Piilota
Johtajuusindeksi Suomen-toimintojen esimiehillä oli 82,5 (2023)  Suomen esimiesnormin ollessa 80.5
Laajenna
Piilota
Teemme vuosittain liiketoimintayksikkökohtaisen palkkatasa-arvoselvityksen. Alkuvuonna 2023 tehdyssä palkkavertailussa ei ilmennyt selittämätöntä palkkaeroa.
Laajenna
Piilota
Lanseerasimme vuonna 2021 johtamisen periaatteet, joiden tavoitteena on johtamiskäytäntöjämme yhtenäistäminen niin, että voimme taata jokaiselle berneriläiselle tasalaatuisen johtamiskokemuksen. Lue lisää Planet Companyn sivuilta.
Laajenna
Piilota

Tuotteet

Elinkaarilaskentaan perustuva LV Vahvistava kasvojenhoitosara on hiilineutraali, ja sen jäljelle jäävät päästöt on kumottu ostamalla ilmastoyksiköitä LV Vahvistava on ensimmäinen kotimaisen toimijan kehittämä tuotesarja, joka perustuu elinkaariarviointiin ja sille on tehty kattava hiilijalanjälkilaskenta.
Laajenna
Piilota
HETI-tuoteperheemme pullot ovat 100 % kierrätysmuovista valmistetut Heti Kirjopyykkiä lukuun ottamatta.
Laajenna
Piilota
Heinäveden ja Helsingin tuotantomme muovipakkauksista 86 %  (kg) on kierrätettävi (2023). Tavoitteena on  100 % vuoden 2025 lopussa.
Laajenna
Piilota
55  Heinäveden tuotannon tuotteella on Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki tai EU-ympäristömerkki eli EU-kukka.
Laajenna
Piilota
Heinäveden tehtaallamme valmistetaan Cosmos-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja Helsingin tehtaallamme FI-Natura sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.
Laajenna
Piilota
LV-sarja koostuu yli 40 tuotteesta, joista jokainen on kehitetty yhdessä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa.
Laajenna
Piilota
GreenCare on sitoutunut vähentämään turvetta tuotteissaan ja tavoitteena on luopua turpeen käytöstä seuraavan 10 vuoden aikana.  Turve-hackathon-innovaatiokilpailun myötä GreenCare on löytänyt uusia raaka-aineita ja menetelmiä, joita kehitetään kasvualustakäyttöön.
Laajenna
Piilota
amfori BSCi:n jäsenenä olemme sitoutuneet globaalin hankintaketjumme vastuullisuuden kehittämiseen ja varmistamiseen.
Laajenna
Piilota
GreenCare sai ensimmäisenä puutarhatuotteiden valmistajana eläinten hyvinvoinnin varmentavan sertifikaatin myös eläinperäisiin puutarhatuotteisiin. Maatilan Aito -tuotesarja ammentaa voimansa kotimaisilta maatiloilta, joissa tilojen eläinten hyvinvointi on varmistettu riippumattoman ulkopuolisen auditoijan toimesta. Lue lisää Planet Companyn sivulta.
Laajenna
Piilota
Kiertotalousraaka-aineita yhteistyössä kotimaisten perheyritysten kanssa. Ainu ECO Kaura -sarjan sekä LV Oat -apteekkisarjan  sisältämä kauraöljy saadaan Fazerilta elintarviketeollisuuden virrasta. XZ Kinuskikahvi -hiustenhoitotuotteet sisältävät puolestaan Pauligin kahvituotannon sivuvirrasta jalostettua kahviöljyä.
Laajenna
Piilota
Teemme yhteistyötä Sucros Oy:n kanssa  huolehtimalla suomalaisen sokerintuotannon sivujakeen, Viljelijän Tuoreleikkeen jakelusta maidon- ja naudanlihan tuottajille. Tuoreleike on erinomainen rehukomponentti karjan ruokintaan.  
Laajenna
Piilota
Uudet ammattilaisten HETI Spray-pullot ovat 97 % kierrätysmuovia. Uudistuksen ansiosta säästämme 4 000 kg neitseellistä muovia vuodessa. Uusissa pulloissa kierrätysmuovin osuus on suurin mahdollinen ilman, että kierrätysmuovilla olisi mahdollisia hajuhaittoja aineeseen.
Laajenna
Piilota
Olemme edistämässä kiertotaloutta lannoitemarkkinoilla huolehtiessamme akkukemikaalitehtaan tuotannossa sivutuotteena syntyvän ammoniumsulfaatin myynnistä. Ammoniumsulfaatti vastaa myös ajankohtaiseen lannoitteiden raaka-ainepulaan sekä kotimaassa että kansainvälisesti ja tuo lannoitukseen kustannustehokkaan vaihtoehdon.
Laajenna
Piilota

Ilmasto ja ympäristö

Olemme sitoutuneet Science Based Targets -ilmastoaloitteeseen. Lähetimme päästövähennystavoitteemme SBTi:n arvioitavaksi sääntöjen mukaisessa määräajassa tammikuussa 2024. Päästövähennystavoitteet sisältävät myös FLAG-päästöt (forest, land, agriculture).
Laajenna
Piilota
Olemme käynnistäneet systemaattisen biodiversiteettityön pilottiprojektilla, jossa mukana olivat Heinäveden tehtaamme, 2 sopimustuotantotehdasta sekä 11 eri raaka-aineen tai tuotteen toimittajaa. Vaikutusten ja riippuvaisuuksien selvityksessä käytimme ENCORE- ja IBAT-työkaluja. Heinäveden tehtaidemme suhteen päähavainnot olivat: Suurimmat riippuvuudet luonnon monimuotoisuudesta liittyivät pinta- ja pohjaveteen. Suurimmat vaikutukset luonnon monimuotoisuuteen kohdistuivat kasvihuonekaasuihin, vedenkäyttöön ja jätteisiin. 10 km:n säteellä Heinäveden tehtaista sijaitsee 13 suojeltua aluetta, mutta ei yhtään luonnon monimuotoisuudelle keskeistä aluetta.
Laajenna
Piilota
Valmistamme tuotteemme Heinäveden tehtaillamme 100 prosenttisesti uusiutuvalla energialla.  Lue lisää Planet Companyn sivuilta.
Laajenna
Piilota
Heinäveden tehtaidemme ja Vantaan logistiikkakeskuksemme välisissä kuljetuksissa on käytetty uusiutuvaa polttoainetta 7/2021 alkaen. Laskennalliset kasvihuonekaasupäästöt vähenevät arviolta 170 tonnilla vuodessa eli 90 %.Lue lisää Planet Companyn sivuilta. 
Laajenna
Piilota
Käytimme Heinävedellä 21,2 tonnia sanitointietanolia vuonna 2023 teknisten tuotteiden raaka-aineena tuotteisiin. Edellisinä vuosina luku on ollut noin 8 tonnia.
Laajenna
Piilota
Meillä on ollut käytössä 100 % tuulisähkö Heinäveden tehtaillamme, Vantaan keskusvarastollamme sekä Helsinigin pääkonttorillamme vuodesta 2018 alkaen. Lue lisää Planet Companyn sivuilta 
Laajenna
Piilota

Sidosryhmät

Työllistämme Heinäveden tehtaillamme 60 henkilöä, ja olemme paikkakunnan suurin yksittäinen työnantaja. Tehtailla valmistettiin 16,6 miljoonaa tuotetta vuonna 2023.  Meillä on valmistusta kuluttajatuotteiden valmistusta lisäksi Helsingissä. Koko Berner-konsernissa valmistetaan tuotteita yhteensä 8 paikkakunnalla.
Laajenna
Piilota
Berner on mukana tukemassa HelsinkiMission kolmivuotinsta School to Belong -ohjelmaohjelmaa , joka auttaa kouluyhteisöä tunnistamaan ja lievittämään nuorten kokemaa yksinäisyyttä sekä tarjoaa työkaluja yksinäisyyteen puuttumiseen. Ohjelma tekee yksinäisyyden vähentämisestä koko koulun yhteisen asian. Ohjelmassa käytetään kansainvälisissä tutkimuksissa parhaiten toimiviksi todennettuja menetelmiä: tehokasta varhaista puuttumista, taitojen harjoittelua, asenneilmapiirin muuttamista ja yksinäisyyttä ylläpitävien ajatusvääristymien oikomista.
Laajenna
Piilota
Maksamme verot paikallisesti toimintamaihimme eli Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan,  Viroon, Latviaan ja Liettuaan.
Laajenna
Piilota
Maksoimme henkilökunnallemme  31,7 miljoonaa euroa palkkoina ja palkkioina vuonna 2023  (koko Berner-konserni 49 milj. €).
Laajenna
Piilota
GreenCaren tuotteista 90 % valmistetaan yhteistyökumppanimme tehtaalla Saarijärvellä. Tavoitteenamme on, että lannoitetuotteistamme 100 % valmistetaan Suomessa vuoteen 2030 mennessä.
Laajenna
Piilota