Vastuullisuus

Vastuullisuus sidosryhmiämme kohtaan on kiinteä osa yrityksemme arvoja, toimintatapoja, johtamista ja jokapäiväistä työtä. Valmistamamme ja maahantuomamme tuotteet ja palvelut on tuotettu kaikin puolin kestävällä tavalla.

Tavoitteenamme on jatkuvasti parantaa asiakastyytyväisyyttä, työtyytyväisyyttä, kilpailukykyä ja kannattavuutta ja yhtenäistää sekä kehittää vastuullisuutta edistäviä toimintatapoja.

Yrityksen oman toiminnan ja tuotannon osalta vastuumme on välitöntä, hankinta- ja myyntiketjuun kuuluvien kumppanien toiminnan osalta välillistä. Toiminnallamme on ISO 9001 -laatusertifikaatti, ISO 14001 -ympäristösertifikaatti, ISO 22716 -sertifikaatti kosmeettisten tuotteiden ja hygieniatuotteiden valmistukseen ja varastointiin (GMP, Good Manufacturing Practices) sekä terveydenhuollon laitteiden valmistamiseen vaadittava kolmannen osapuolen varmistama ISO 13485 -standardien mukainen laatujärjestelmä.

Vastuullisuustyötämme  ohjaavat ympäristöpolitiikka, laatupolitiikka sekä eettiset toimintaohjeet henkilöstöllemme ja toimittajille. Toimintaohjeemme kuvastavat Bernerin arvoja, työ, rehellisyys ja ihminen sekä yleisesti hyväksyttyjä käyttäytymissääntöjä ja ohjeistoa (UN Global Compact ten principles).

VASTUULLISTA TUOTANTOA ALUSTA LOPPUUN

Vahvan osaamisen pysyminen Suomessa on Bernerille tärkeää. Hyödynnämme tuotekehityksessä ja tuotannossa paikallisia raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja, jolloin kuljetusmatkat ovat mahdollisimman lyhyet. Kotimaisella tuotannolla on myös merkittävä vaikutus työpaikkojen ja ammattitaidon säilyttämisessä Suomessa.

Takeena toimintamme vastuullisuudesta on laatu- ja ympäristösertifikaatti. Annamme Bernerillä suuren arvon sille, että tuotanto säilyy suomalaisissa käsissä, sillä silloin voimme olla tiiviisti mukana koko prosessissa ja työllistää myös pienemmillä paikkakunnilla. Haluamme tarjota suomalaisille vain parasta, ja tämän lupauksen edellytyksenä on, että valvomme tuotteidemme laatua aina tuotekehityksestä kuluttajalle saakka.

Tuotekehityksessä käytössä olevan elinkaarianalyysin avulla kehitämme toimintaamme niin, että voimme valmistaa turvallisia ja ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia tuotteita. Pakkausmateriaalien valitsemisessa pyrimme jätteen määrän vähentämiseen sekä helpottamaan pakkausten myöhempää materiaalikäyttöä. Huolehdimme pakkaustemme tuottajavastuusta sopimuksella Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n kanssa.

Viime aikoina Heinäveden tehtaillamme on toteutettu useita kehityshankkeita ja investointeja tuotannon tehokkuuden lisäämiseksi ja ympäristön kuormittamisen vähentämiseksi. Esimerkkinä tästä on Bernerin ympäristöohjelmaan kuuluva jätevesien tehostamisprojekti sekä investointi uuteen pussipakkauskoneeseen. Investoinnin myötä Suomen suosituin lasinpesunestemerkki Lasol uudistui, ja uudet pakkaukset ovat helposti kierrätettäviä ja tuottavat jopa 65 prosenttia vähemmän jätettä kuin tavalliset muovipullot.

PANOSTAMME VIHREÄÄN KEMIAAN

Vuonna 2016 aloitimme uuden, jatkuvan projektin vastuullisuuden edistämiseksi kosmetiikan tuotekehitystyössä. Haluamme hyödyntää kosmetiikassa enemmän luonnosta saatuja raaka-aineita. Usein on kuitenkin liian vähän tietoa raaka-aineesta, jotta voisimme todeta sen olevan turvallinen kosmetiikassa. Tavoitteena on selvittää tarkemmalla tasolla millä kriteereillä luonnonraaka-aineet ja elintarviketeollisuuden sivuvirrat voidaan hyödyntää turvallisesti kosmetiikassa.

Ympäristöasioiden huomioiminen on ollut yrityksemme dna:ssa jo alusta lähtien. Oman tuotekehityksemme XZ-hiustenhoitotuotteiden tarina on alkanut luonnonöljyjen hyödyntämisestä hiustenhoidossa. Projektin painopistealue ei siis ole yrityksessämme uusi, mutta nyt haluamme tehostaa innovaatiotoimintaamme vihreän kemian saralla entisestään ja etsiä uusia kiertotalouden ratkaisuja.

JOKAINEN VOI VAIKUTTAA

Parannamme henkilöstömme vastuullisuustietoutta jatkuvasti. Osallistumme vuosittain Kuluttajaliiton Hävikkiviikkoon, järjestämme kierrätysviikkoja ja testaamme omia kulutustapojamme. Kannustamme ja ohjeistamme asiakkaitamme ja kuluttajia käyttämään tuotteitamme ympäristöystävällisesti. Nämä helpot vinkit soveltuvat jokaiselle:

Kiertotaloutta kotipuutarhaan. Ympäristön Ystävä -puutarhalannoite hyödyttää sekä kasveja että maaperää

Kierrätä. Tuotepakkauksiemme kierrätyksestä löytyy lisätietoa mm. Herbinan tuotesivuilta.

Säilö satokauden herkut, niin vältät ruokahävikkiä.

Tunnistat tuotteemme näistä

Yhteensä 43:lla tuotteellamme on Joutsenmerkki ja yli kahdella sadalla tuotteellamme Avainlipputuote-merkintä.  Allergia- ja astmaliiton hyväksymiä tuotteita on yhteensä 77. Uusia oman tuotannon luomutuotteita kehitettiin vuoden 2016 aikana kolme eri tuotetta.

Lisää taloudellisesta, sosiaalisesta ja ympäristävastuustamme raportoimme vuosikatsauksessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa