Vastuullisuus

Vastuullisuus sidosryhmiämme kohtaan on kiinteä osa yrityksemme arvoja, toimintatapoja, johtamista ja jokapäiväistä työtä. Valmistamamme ja maahantuomamme tuotteet ja palvelut on tuotettu kaikin puolin kestävällä tavalla.

Tavoitteenamme on jatkuvasti parantaa asiakastyytyväisyyttä, työtyytyväisyyttä, kilpailukykyä ja kannattavuutta ja yhtenäistää sekä kehittää vastuullisuutta edistäviä toimintatapoja.

Yrityksen oman toiminnan ja tuotannon osalta vastuumme on välitöntä, hankinta- ja myyntiketjuun kuuluvien kumppanien toiminnan osalta välillistä. Toiminnallamme on ISO 9001 -laatusertifikaatti, ISO 14001 -ympäristösertifikaatti, ISO 22716 -sertifikaatti kosmeettisten tuotteiden ja hygieniatuotteiden valmistukseen ja varastointiin (GMP, Good Manufacturing Practices) sekä terveydenhuollon laitteiden valmistamiseen vaadittava kolmannen osapuolen varmistama ISO 13485 -standardien mukainen laatujärjestelmä.

Herttoniemen ja Heinäveden laboratorioillamme on Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen myöntämä GLP-hyväksyntä. OECD:n määrittelemän GLP:n (Good Laboratory Practice) eli hyvän laboratoriokäytännön tarkoitus on tuottaa luotettavia ja riittävän korkealaatuisia laboratoriotestauksia muun muassa viranomaistarkoituksiin.

Yritysvastuuohjelma ohjaa pitkäjänteistä vastuullisuustyötämme

Yritysvastuuohjelmamme koostuu taloudellisesta, sosiaalisesta ja ympäristövastuusta sekä vastuullisesta toimitusketjusta. Määrittelemme ohjelman keskeiset painopisteet ja tavoitteet yrityksen strategian, liiketoimintojen tavoitteiden, sidosryhmien odotusten ja vastuullisuuden megatrendien pohjalta.

Vastuullisuustyötämme  ohjaavat  päivittäisessä työssämme

sekä

Toimintaohjeemme kuvastavat Bernerin arvoja, työ, rehellisyys ja ihminen sekä yleisesti hyväksyttyjä käyttäytymissääntöjä ja ohjeistoa (UN Global Compact ten principles).

VASTUULLISTA TUOTANTOA ALUSTA LOPPUUN

Vahvan osaamisen pysyminen Suomessa on Bernerille tärkeää. Hyödynnämme tuotekehityksessä ja tuotannossa paikallisia raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja, jolloin kuljetusmatkat ovat mahdollisimman lyhyet. Kotimaisella tuotannolla on myös merkittävä vaikutus työpaikkojen ja ammattitaidon säilyttämisessä Suomessa.

Takeena toimintamme vastuullisuudesta on laatu- ja ympäristösertifikaatti. Annamme Bernerillä suuren arvon sille, että tuotanto säilyy suomalaisissa käsissä, sillä silloin voimme olla tiiviisti mukana koko prosessissa ja työllistää myös pienemmillä paikkakunnilla. Haluamme tarjota suomalaisille vain parasta, ja tämän lupauksen edellytyksenä on, että valvomme tuotteidemme laatua aina tuotekehityksestä kuluttajalle saakka.

Tuotekehityksessä käytössä olevan elinkaarianalyysin avulla kehitämme toimintaamme niin, että voimme valmistaa turvallisia ja ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia tuotteita. Pakkausmateriaalien valitsemisessa pyrimme jätteen määrän vähentämiseen sekä helpottamaan pakkausten myöhempää materiaalikäyttöä. Huolehdimme pakkaustemme tuottajavastuusta sopimuksella Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n kanssa.

Viime aikoina Heinäveden tehtaillamme on toteutettu useita kehityshankkeita ja investointeja tuotannon tehokkuuden lisäämiseksi ja ympäristön kuormittamisen vähentämiseksi. Esimerkkinä tästä on Bernerin ympäristöohjelmaan kuuluva jätevesien tehostamisprojekti sekä investointi uuteen pussipakkauskoneeseen. Investoinnin myötä Suomen suosituin lasinpesunestemerkki Lasol uudistui, ja uudet pakkaukset ovat helposti kierrätettäviä ja tuottavat jopa 65 prosenttia vähemmän jätettä kuin tavalliset muovipullot.

VASTUULLINEN RAAKA-AINE

Kehitämme tuotteita niin kosmetiikkaan kuin maanviljelyn tarpeisin, joissa on paikallisia biopohjaisia raaka-aineita sekä raaka-aineita bio- ja elintarviketeollisuuden sivuvirroista.

Käytämme kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteissamme luonnonöljyjä kuten oliivi-, avokado-, manteli- ja rypsiöljyä. Hyödynnämme myös muun muassa kotimaista tyrniöljyä, mustikansiemenöljyä ja  muita marjansiemenöljyjä. Esimerkiksi XZ-hiustenhoitotuotteissa käytetään marjansiemenöljyjen lisäksi kotimaisesta sokerijuurikkaasta uutettua betaiinia. Ainoassa kotimaisessa hammastahnamerkissä, Oxygenolissa, on kotimaista xylitolia.

Mikromuovit on poistettu omista kosmetiikka- ja ihohoitotuotteistamme

Vuonna 2015 Cosmetics Europe antoi kosmetiikkateollisuudelle suosituksen luopua mikromuovien käytöstä kosmetiikkatuotteissa vuoteen 2020 mennessä. Olemme luopuneet mikromuovien käytöstä omissa kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteissamme heti vuoden 2015 aikana. Ainoastaan LV Hoitava roll-on -antiperspirantti on sisältänyt vielä vuonna 2017 mikromuovia, sillä mikromuovin määritelmä on muuttunut lähivuosien aikana. Tämän tuotteen osalta uudelleenformulointi on parhaillaan käynnissä ja mikromuovit tullaan poistamaan tuotteesta vuoden 2018 aikana.

Uusimpien tutkimusten mukaan mikromuovit ovat haitallisia ympäristölle, ja haluamme tarjota vastuullisempia vaihtoehtoja kuluttajille. Raaka-aineiden kehitys on onneksi ollut nopeaa, ja vaihtoehtoisia raaka-aineita on nykyisin paremmin tarjolla. Käytämme esimerkiksi kasvipohjaisia rakeita Herbinan ja LV:n kuorintavoiteissa. XZ -hiustenhoitotuotteet ja Oxygenol -hammastahnat eivät myöskään sisällä mikromuoveja.

Lue lisää tuotteissamme käytetyistä raaka-aineista  kysymyksiä ja vastauksia -osiosta.

VASTUULLINEN PAKKAUS

Kehitämme ja otamme käyttöön uusia ekologisia pakkausratkaisuja tuotteissamme. Osallistumme suomalaiseen innovaatiotyöhön perinteisen muovipakkauksen korvaamiseksi biohajoavilla pakkauksilla ja lisäämme myös kierrätysmuovin käyttöä.

Berner ja Sulapac yhteistyöhön ekologisen pakkausinnovaation tiimoilta

Solmimme syksyllä 2017 strategisen yhteistyösopimuksen suomalaisen pakkausinnovaation kehittäjän Sulapac Oy:n kanssa. Berner toimii yhtenä innovaation tuotekehityskumppanina.

Sulapac on suomalainen yritys, joka valmistaa puuhakkeesta biohajoavaa pakkausmateriaalia. Yritys on Suvi Haimin ja Laura Kyllösen perustama vuonna 2016. Sulapacin ekologinen pakkaus palkittiin parhaana pakkausalan tärkeimmillä messuilla Monacossa lokakuussa 2017. Myöhemmin syksyllä Sulapac palkittiin Sustainable Beauty Awards -kilpailussa Pariisissa parhaana ekologisena pakkauksena sekä se voitti kiertotalouteen keskittyvän European Green Alley Award 2017 -yrityskilpailun Berliinissä.

– Muovin käyttö ei ole kestävää kehitystä, ja etsimme ekologista vaihtoehtoa muoville. Sulapacin innovaatiossa uusiutuva pääraaka-aine tulee pohjoismaisesta puusta ja tuote on täysin biohajoava. Tavoitteena yhteiselle kehitystyöllemme on, että saamme vuoden 2018 aikana tuotteitamme Sulapacin biohajoaviin pakkauksiin. Yhteinen tuotekehitys on kuitenkin pitkä tie, kertoo tuotekehityspäällikkömme Maria Svinhufvud.

– Yhdessä tällaisten pioneeriasenteen omaavien yritysten kanssa Sulapacin pakkaukset haastavat perinteiset muovipakkaukset ja vievät kehitystä kohti kestävämpää ja puhtaampaa maailmaa, sanoo Suvi Haimi, Sulapac Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja.

JOKAINEN VOI VAIKUTTAA

Kannustamme ja ohjeistamme asiakkaitamme ja kuluttajia käyttämään tuotteitamme ympäristöystävällisesti. Nämä helpot vinkit soveltuvat jokaiselle:

Kiertotaloutta kotipuutarhaan. Ympäristön Ystävä -puutarhalannoite hyödyttää sekä kasveja että maaperää

Kierrätä. Tuotepakkauksiemme kierrätyksestä löytyy lisätietoa mm. Herbinan tuotesivuilta.

Säilö satokauden herkut, niin vältät ruokahävikkiä.

Tunnistat tuotteemme näistä

Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki kertoo puolueettomasti tuotteen ja palvelun ympäristöystävällisyydestä – tuotteen turvallisuutta ja laadukkuutta unohtamatta. Joutsenmerkittyjen tuotteiden määrä kasvoi runsaasti vuoden 2017 aikana. Yhteensä 79:lla tuotteellamme on Joutsenmerkki. 

Avainlipputuote-merkintä löytyy jo yhteensä 367 tuotteestamme. Avainlippu kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

Allergia-, iho- ja astmaliiton hyväksymiä tuotteita on yhteensä 98. Allergiatunnus on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Allergiatunnustuotteet eivät sisällä hajusteita tai yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä aineita tai niiden pitoisuuksia. Kodinkoneissa tunnus kertoo ominaisuuksista, joiden avulla voidaan vähentää sisäilman epäpuhtauksien määrää. Jokainen Allergiatunnuksen saanut tuote täyttää tarkat tuoteryhmäkohtaiset vaatimuskriteerit.

Uusia oman tuotannon luomutuotteita kehitettiin tehtaillamme Heinävedellä vuoden 2017 aikana neljä eri tuotetta.

Lisää taloudellisesta, sosiaalisesta ja ympäristävastuustamme raportoimme vuosikatsauksessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa