Ympäristövastuu

Bernerin ympäristövastuutyötä ohjaa ympäristöohjelmamme. Keskitymme ympäristövastuutyössämme toimintamme energia- ja materiaalitehokkuuden lisäämiseen, ympäristövaikutusten minimoimiseen ja uusien ympäristöystävällisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen.

Painopistealueemme vuosille 2018–2020 ovat vastuullinen pakkaus ja raaka-aine sekä tuotannon ja kuljetusten ympäristövaikutusten minimointi.

Toiminnallamme on ISO 9001 -laatusertifikaatti, ISO 14001 -ympäristösertifikaatti sekä ISO 22716 -sertifikaatti kosmeettisten tuotteiden ja hygieniatuotteiden valmistukseen ja varastointiin.

Tarkempaa tietoa ympäristövastuustamme löydät vuosikatsauksestamme 2018.


KESTÄVIEN PAKKAUSRATKAISUJEN KEHITTÄMINEN

Tavoitteenamme on kehittää ja ottaa käyttöön uusia ekologisia pakkausratkaisuja tuotteissamme. Osallistumme suomalaiseen innovaatiotyöhön perinteisen muovipakkauksen korvaamiseksi biohajoavilla pakkauksilla ja lisäämme myös kierrätysmuovin käyttöä. Aloitimme vuoden 2019 alussa Bernerin muovitiekartan kehittämistyön.

Saavutuksia vuonna 2018

Vuonna 2018 jatkoimme edellisvuonna aloittamaamme yhteistyötä Sulapac Oy:n kanssa innovatiivisten pakkausratkaisujen kehittämiseksi ja pääsimmekin lanseeraamaan ensimmäisen tuotteemme, LV All Around Creamin, Sulapacin biohajoavassa pakkauksessa.

Vuoden lopussa lanseerattu, Heinävedellä valmistettu siivous- ja pyykinpesuaineiden Heti-tuotesarja on pakattu kierrätysmuovista valmistettuihin pulloihin ja pullot voidaan kierrättää edelleen. Heinävedellä valmistetun LV Color Pyykinpesunesteen säästöpakkauksessa on puolestaan 75 prosenttia vähemmän muovia kuin vastaavan kokoisessa muovipullossa.

GreenCare-tuotteissa olemme siirtyneet vastuullisuudessa askeleen eteenpäin, sillä olemme siirtyneet käyttämään tuotepakkauksissa muovia, joka sisältää kierrätettyä materiaalia. Kierrätysmuovin käyttäminen ja tuotepakkausten optimoiminen vähentää neitseellisen muovin tarvetta noin 35 000 kiloa vuoden 2019 aikana.

Muovipakkauksistamme 85 prosenttia on kierrätettävissä

Kaiken Heinäveden-tuotantomme muovisen pakkausmateriaalin voi viedä muovinkeräykseen (XZ, LV, Herbina, Heti, Rajamäen etikat, Lasol, Korrek). Muovipakkauksistamme 85 prosenttia on kierrätettävissä.

Oman tuotannon pakkauksissa käytössä olevat pahvit ja kartongit ovat kierrätettäviä, kuten myös lasiset ja metalliset pakkaukset. Huolehdimme pakkauskierrätyksemme tuottajavastuusta sopimuksella Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n kanssa.

Tavoitteet 2025

Jatkamme pakkausinnovaatioiden kehitystyötä myös tulevina vuosina teknologisen kehityksen edetessä pidemmälle. Tavoitteemme on, että vuonna 2025 kaikki pakkauksemme ovat kierrätettävissä, kierrätettyä tai uudelleenkäytettävissä.

Tavoitteenamme on myös, että 5 prosenttia tuotteistamme olisi pakattu biopohjaiseen ja mikromuovittomaan materiaalin vuonna 2025. Haluamme kehittää pakkausratkaisuja, joiden ympäristövaikutus olisi niiden koko elinkaaren aikana mahdollisimman pieni.

VASTUULLINEN RAAKA-AINE

Kehitämme tuotteita niin kosmetiikkaan kuin maanviljelyn ja puutarhanhoidon tarpeisiin, joissa on paikallisia biopohjaisia raaka-aineita sekä raaka-aineita bio- ja elintarviketeollisuuden sivuvirroista.

Kiertotaloutta edistämässä

Vuonna 2017 lanseerattu, Bernerin ensimmäinen kiertotaloustuote, GreenCare Ympäristön Ystävä -puutarhalannoite on saanut ympäristötietoisten kuluttajien keskuudessa hyvän vastaanoton. Tuoteperhe laajenikin vuonna 2018 useampaan pakkauskokoon ja saataville useampaan myyntipisteeseen.

Olemme sitoutuneet kehittämään ekologisia tuoteinnovaatioita kiertotalousratkaisujen kautta, ja selvitämme uusia ravinteiden kierrätysmahdollisuuksia sekä kotipuutarhan että maanviljelyn kestävän kehityksen puolesta.

Mikromuovit poistettu omista tuotteistamme

Olemme viime vuosien aikana tehneet paljon tuotekehitystä ympäristölle haitallisten mikromuovien poistamiseksi kosmetiikkatuotteistamme. Viimeinen mikromuovia sisältävä tuotteemme, LV Hoitava roll on -antiperspirantti uudelleen formuloitiin vuonna 2018, ja vuonna 2019 kaikki tuotannossa olevat kosmetiikkatuotteemme ovat mikromuovittomia.

Muissa omissa kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteissamme luovuimme mikromuoveista jo vuoden 2015 aikana heti kun Cosmetics Europe antoi kosmetiikkateollisuudelle suosituksen luopua mikromuovien käytöstä kosmetiikkatuotteissa vuoteen 2020 mennessä.

Hankimme palmuöljyn RSPO:n jäseniltä

Kaikki palmuöljy, jota käytämme omien kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteidemme valmistuksessa, hankitaan kestävän palmuöljyn yhdistyksen Round Table on Sustainable Palm Oilin (RSPO) jäseniltä.

Tavoitteenamme on nostaa RSPO Mass Balance -palmuöljyjohdannaisten osuus vähintään 85 prosentiksi vuoden 2019 aikana. 100 prosenttiseen sertifioituun RSPO-laatuun tulemme siirtymään viimeistään vuoden 2022 aikana. Uusi tavoitteemme tulee vaatimaan työtä reseptien kehittämisessä.

TUOTANNON JA KULJETUSTEN YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN MINIMOINTI

Aloitimme vihreän sähkön käyttämisen kaikilla Bernerin Suomen-toimipaikoilla viime vuonna. Teimme myös alustavan suunnitelman aurinkosähköinvestoinnista Heinäveden tuotantolaitoksille ja Viinikkalan logistiikkakeskukseen. Tarkastelemme investoinnin toteutumismahdollisuutta vuoden 2019 aikana.

Lisäsimme Heinävedeltä suoratoimituksia asiakkaidemme keskusvarastoihin sekä ympäri Suomea sijaitseviin terminaaleihin ja olemme näin pystyneet vähentämään kuljetettujen kilometrien määrää.

Vuonna 2018 liityimme mukaan S-ryhmän päästöjen vähentämiseen tähtäävään Iso Juttu -ilmastokampanjaan omilla sitoumuksillamme uusiutuvan energian käyttämisestä, energiankäytön tehostamisesta sekä vähäpäästöisempien tuotteiden kehittämisestä.

KESTÄVIÄ JA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISIÄ VAIHTOEHTOJA KULUTTAJILLE

Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki kertoo puolueettomasti tuotteen ja palvelun ympäristöystävällisyydestä – tuotteen turvallisuutta ja laadukkuutta unohtamatta. Yhteensä 70 tuotteellamme on Joutsenmerkki.

Avainlipputuote-merkintä löytyy jo yhteensä 405 tuotteestamme. Avainlippu kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

Allergia-, iho- ja astmaliiton hyväksymiä tuotteita on yhteensä 111. Allergiatunnus on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Allergiatunnustuotteet eivät sisällä hajusteita tai yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä aineita tai niiden pitoisuuksia. Kodinkoneissa tunnus kertoo ominaisuuksista, joiden avulla voidaan vähentää sisäilman epäpuhtauksien määrää. Jokainen Allergiatunnuksen saanut tuote täyttää tarkat tuoteryhmäkohtaiset vaatimuskriteerit.

Oman Heinäveden tuotantomme luomutuotteiden määrä on kolme.

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa