Kotimainen tuotanto

Annamme Bernerillä suuren arvon sille, että tuotanto säilyy suomalaisissa käsissä ja voimme työllistää suoraan ja välillisesti myös pienemmillä paikkakunnilla. Berner-konserniin kuuluvien yhtiöiden tuotteita valmistetaan kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa eli Heinävedellä, Helsingissä, Kokemäellä, Lapualla, Kaipiaisissa (Kouvola), Mietoisissa, Haminassa ja Ylöjärvellä.

Berner Oy:n tehtailla Heinävedellä valmistetaan kosmetiikka- ja hygieniatuotteita, autonhoitotuotteita, pesu- ja puhdistusaineita ja etikoita. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat XZ, LV, Herbina, Ainu, Oxygenol, Tummeli, Lasol, Korrek, Heti ja Rajamäen tuoteperhe. Olemme paikkakunnan suurin yksityinen työnantaja tehtaidemme 60 työntekijällä. Tehtaallamme Helsingissä valmistetaan ihon- ja hiustenhoitotuotteita, esimerkkeinä Atopik, Murumuru ja byRaili.

Berner Oy:llä on Haminassa lannoitteiden tuotanto sekä Kouvolassa logistiikkakeskus valmiille tuotteille. Yhteensä näissä tiloissa työskentelee 10 henkilöä.

Tytäryhtiömme Berner Chemicals Oy valmistaa Kokemäellä magnesiumtuotteita ja se työllistää 21 henkilöä.

Chemigate Oy valmistaa ja myy modifioituja tärkkelyspohjaisia side- ja liima-aineita tekniseen käyttöön. Yhtiöllä on tehtaat Lapualla, Kaipiaisissa (Kouvola) ja Mietoisissa ja sen palveluksessa työskentelee 75 henkilöä. Chemigaten tytäryhtiöön Finnamyl-konserniin kuuluvat Finnamyl Oy ja Lapuan Peruna Oy. Tehtaat sijaitsevat Lapualla ja Kokemäellä ja ne työllistävät yhteensä 32 henkilöä.

Ylöjärvellä Berner Oy:n tehtaalla puolestaan valmistuu 10 hengen voimin erilaisia suojatuotteita, kuten hammaslääketieteellisten röntgenlaitteiden kuvantamislevyjen suojia.

KULUTTAJATUOTTEIDEN TUOTEKEHITYS

Bernerillä on ollut omaa tuotekehitystä 1950-luvulta lähtien. Ensimmäinen oman tutkimuksen ja kehityksen  tuote oli edelleen valikoimassamme oleva XZ:n hiustenhoitoöljy.  Vahvan osaamisen pysyminen Suomessa on Bernerille tärkeää. Hyödynnämme tuotekehityksessä ja tuotannossa paikallisia raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja, jolloin kuljetusmatkat ovat mahdollisimman lyhyet. Kotimaisella tuotannolla on myös merkittävä vaikutus työpaikkojen ja ammattitaidon säilyttämisessä Suomessa.

Oman tuotannon kuluttajatuotteemme  kehitetään Helsingissä toimivassa  tutkimus – ja kehitystiimissämme ja valmistetaan Heinävedellä ja Helsingissä.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa