Uratarinat 2023 kevät

DANIELA BERNER-AX, BRÄNDIPÄÄLLIKKÖ 

Brändipäällikkö Daniela Berner-Axilla on 19 vuoden työura takanaan Bernerillä. Tällä hetkellä Danielan vastuulle kuuluvat Heti, LV:n pyykki, Kikkoman ja Limmi. Daniela on työskennellyt Bernerillä myös monien muiden päivittäistavara- ja kosmetiikkabrändien, kuten Clarinsin parissa.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Työkaverit ovat ihan huippuihania. Omien brändien jatkuva kehitystyö on todella antoisaa.

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Meillä on hyvät tiimit ja todella ammattitaitoisia työntekijöitä.

Minkälaista on työskennellä omassa perheyhtiössä?
Mielestäni se ei päivittäisessä työssä paljon eroa siitä, että olisin jossain muussa yhtiössä töissä. Onnistuessamme olen ehkä kuitenkin vähän iloisempi ja ylpeämpi. Mutta sitten taas harmittaa ehkä enemmän, jos asiat eivät mene täysin suunnitelmien mukaisesti.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?
Vastuullisuus on mukana aina uuden suunnittelussa. Esimerkiksi kaikki Heinävedellä valmistettavat Heti-tuotteet on pakattu kierrätysmuovista valmistettuihin pulloihin.

Miten olemassaolomme merkitys ”Huomisen puolustaja” näkyy työssäsi?
Päätöksiä tehdessäni yritän miettiä asioita pitkälle eteenpäin. Päätösten vaikutusten pitää kantaa myös tulevaisuudessa, eikä vain juuri nyt tällä hetkellä.

Mikä on mieleenpainuvin hetki omalla Berner-urallasi?
Kyllä se on Heti-tuoteperheen lanseeraus – kun alusta asti pääsee suunnittelemaan ja tekemään hyvin vapain käsin ja lopputuloksesta tulee hyvä.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Aika pitkälti perheen kanssa – kun on 3 poikaa, jotka kaikki harrastavat, niin siinähän se vapaa-aika menee.  Ehdin kyllä käydä itsekin pari kertaa viikossa jumpassa. Paras hetki on viikonloppuaamu, kun kaikki muut vielä nukkuvat ja saan istua kahvikupin ja Husiksen eli Hufvudstadsbladetin  kanssa hetken ihan itsekseni.

 

TOMI LAITILA, KATEGORIAPÄÄLLIKKÖ 

Tomi Laitilan vastuulle kuuluvat tutut kotimaiset autonhoitobrändimme, Lasol ja Korrek. Korrek on johtava autonhoitoon keskittyvä brändi, joka täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 60 vuotta. Lasol taas on ikoninen lasinpesunestebrändi, jonka markkinajohtajuus on kestänyt vuosikymmeniä. Uraa Bernerin autonhoidon kategoriapäällikkönä Tomilla on takana kahdeksan vuotta. Tomin monipuolinen työnkuva pitää sisällään liiketoiminnan johtamista, tuotekehitystä, markkinointia, myyntiä, sekä toimitusketjun eri osa-alueita.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Työni monipuolisuus ja mahdollisuus vaikuttaa oman vastuualueeni kehittymiseen ovat ehdottoman tärkeitä asioita. Töitä saan tehdä ammattilaisten kanssa koko talossa, oman tiimini, markkinoinnin ja tuotekehityksemme muutamina esimerkkeinä mainitakseni. Koen myös lisäksi olevani etuoikeutettu, että johdettavanani ovat omalla alallaan Suomessa markkinajohtajina olevat autonhoitobrändit. Viime vuosina lisämotivaatiota ovat antaneet KORREKin viennin edistäminen sekä viime vuonna käynnistynyt Korrek Pro Center -autonpesulaketjun rakentaminen.

Mitä ajatuksia Korrekin 60-vuotisjuhlavuosi sinussa kategoriapäällikkönä herättää?
Mielestäni se, että mikä tahansa brändi voi näin hyvin kuin Korrek 60-vuotisjuhlavuotenaan ansaitsee vilpittömät onnittelut. Korrekin 60-vuotisella taipaleella on ollut mukana kymmeniä ihmisiä, jotka saavat olla meidän nykyisten Korrek-tiimiläisten kanssa ylpeitä tästä juhlavuodesta. Meidän tulee edelleen pitää tiukasti kiinni perusarvoistamme, laatuvaatimuksistamme sekä uusiutumisen vaateesta, jotka ovat olleet 60 vuoden ajan osa brändiä.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?
Autonhoitotuotteistamme lähes kaikki valmistetaan omalla tehtaallamme Heinävedellä. Tuotteet valmistetaan 100 % uusiutuvalla energialla ISO laatu- ja ympäristösertifoidulla tehtaalla. Olemme kategoriassa tehneet jo pitkään määrätietoisesti töitä tuotekehityksemme kanssa mm. pakkausmateriaalien ja raaka-aineiden osalta löytääksemme mahdollisimman ympäristöystävällisiä ratkaisuja kuluttajille. Iso osa tuotteistamme pakataankin jo kierrätysmuovisiin pakkauksiin ja työ jatkuu. Tavoitteemme on, että kaikki pakkaukset ovat valmistettu kierrätysmuovista vuoteen 2025 mennessä.

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Ehdottomasti Bernerin kulttuuriin kuuluva yrittäjyys. Valta johtaa omaa kategoriaa kuin omaa yritystä, on tärkeä asia koko kategoriallemme. Tämä tuo myös vastuun, jonka otamme mielellämme vastaan.

Mikä on mieleenpainuvin hetki tai saavutus omalla Berner-urallasi?
Näitä on mahtunut useita Berner-urani aikana. Korrek Pro -tuoteperheen lanseeraus vuonna 2016 Herttoniemen Audi Centerissä oli uuden Korrek-tarinan alku. Tuolloin en vielä tiennyt, mitä kaikkea tämä lanseeraus Korrekin brändille lopulta tarkoittikaan. Nyt viemme Korrek-tuotteita useampaan maahan ja olemmepa jo vanneet  useamman Korrek Pro Center -autopesulankin Suomeen.

Lasoliin liittyen minulla on muisto, joka liittyy uuden käyttövalmiin lasinpesunesteen valmistuslinjaan. Olin juuri ehtinyt asettua taloksi, kun edessäni jo oli investointipäätös Heinävedelle. Yrityksemme tapojen mukaan se päätettiin silloisen Etelärannan-pääkonttorimme kuuluisassa nurkkahuoneessa ilman suurempaa byrokratiaa,  Tämäkin päätös osoittautui oikeaksi.

Minkälaiset onnentoivotukset haluaisit lähettää 140-vuotiaalle Bernerille?
Olemme kasvaneet voimakkaasti viime aikoina ja uskon, että olemme uutena Bernerinä entistäkin vahvempi. 140-vuotisjuhlavuosi onkin erinomainen hetki toivottaa menestystä uudelle Bernerille, joka on sopivasti myös pala vanhaa.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Työn vastapainoksi harrastan kesäisin golfia, veneilyä, kalastusta ja luonnossa liikkumista. Olen koko ikäni pelannut salibandyä, joka edelleen kuuluu viikkorytmiini. Olen nyt myös innostunut padelista. Monissa harrastuksissani mukana ovat perheeni, Sohvi-koiramme mukaan lukien.


TEA TULKKI, ALIHANKINTAPÄÄLLIKKÖ 

Alihankintapäällikkönä työskentelevän Tea Tulkin Berner-uraan on kuulunut myös kosmetiikan tuotekehityskemistinä sekä ammattidesinfiointiaineiden tuotepäällikkönä työskentely. Bernerillä Tea aloitti vuonna 2017 ja nykyisessä alihankintapäällikön roolissaan Tea on työskennellyt 2022 alkaen. Tean työnkuvaan kuuluu tuotekehityksen edistäminen aina ideasta toteutukseen erilaisissa alihankintaprojekteissa yhdessä asiakkaan ja Bernerin moniammatillisen tiimin kanssa.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Työni on monipuolista ja sopivan haastavaa. Meillä on myös upea työyhteisö.

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Tuotteidemme monipuolisuus ja sen myötä laaja asiantuntemus ja osaaminen talossa.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?
Mietimme alihankinnassa asiat monesta eri näkökulmasta, joihin vastuullisuus luonnollisesti keskeisesti kuuluu. Esimerkiksi huomioimme alihankinnassa uusiutuvat materiaalit sekä yritämme välttää pitkiä rahtimatkoja. Vaadimme myös eettisten toimintaperiaatteidemme noudattamista kaikilta toimittajiltamme ja yhteistyökumppaneiltamme.

Miten olemassaolomme merkitys ”Huomisen puolustaja” näkyy työssäsi?
Teemme tuotekehityksessä työtä huomisen puolustamiseksi miettiessämme ratkaisuja ympäristökuorman vähentämiseksi niin raaka-aineiden kuin pakkausmateriaalien osalta.

Mikä on mieleenpainuvin hetki tai saavutus omalla Berner-urallasi?
Tietoisuuden lisääminen käsihygienian merkityksestä. Saimme kunnian tehdä asiakkaamme, yliopistollisen sairaalan infektiotorjunnan ammattilaisten, kanssa käsihygieniaräppi 2018-musiikkivideon, joka oli hauska tapa kommunikoida tärkeää asiaa ihmisille. Aihe sai paljon huomiota mediassa ja nousi uudelleen esille koronapandemian aikoihin 2020.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Vapaa-ajalla vietän aikaa perheeni kanssa puuhastellen sekä käyn ryhmäliikuntatunneilla. Liikunta on tärkeä energian lähteeni ja suosikkilajeihini kuuluvat bodyjam, jooga ja bodycombat.

 

TUOMAS LATOMÄKI, MYYNTIJOHTAJA

Myyntijohtajan tehtävässään Tuomas Latomäki vastaa tänä vuona 90 vuotta täyttävän maatalousliiketoimintamme, Viljelijän Bernerin, myynti- ja viljanhankintaorganisaation johtamisesta.  Tuomaksen Berner-ura alkoi vuonna 2018 ensin aluepäällikkönä, minkä jälkeen titteli ja vastuu vaihtui myyntipäälliköksi ennen nykyistä roolia, jossa Tuomas saa olla omien sanojensa mukaan ”monessa mukana”. Ja epäilemättä näin ottaen huomioon maatalousliiketoiminnan vahvat kasvutavoitteet sekä tehdyt yrityskaupat, joiden myötä toimintaan on saatu myös paljon uusia huipputyyppejä mukaan.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Työni monipuolisuudesta, annetusta vastuusta ja vapaudesta tehdä työtäni. Meidän koko Viljelijän Bernerin porukka puhaltaa yhteen hiileen, olemme ketterä ja nopea muutoksia aikaansaava organisaatio, jota kasvutavoitteemme motivoivat.

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Saan olla työssäni tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa sekä se, että Bernerin yrityskulttuuri ja arvot kohtaavat oman arvomaailmani kanssa.  

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?
Vastuullisuuden merkitys näkyy päivä päivältä yhä enemmän. Myymiemme tuotantopanosten käyttöön liittyvät ympäristövaatimukset ovat kasvaneet ja tulevat kasvamaan entisestää tulevaisuudessa. Kehitämme ja tuotamme kestäviä ratkaisuja kotimaiseen ruuantuotantoon ja pyrimme näin luomaan asiakkaillemme mahdollisuuksia vastata muuttuvaan toimintaympäristöön.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Vapaa-aikaa vietän perheeni ja ystävien kanssa. Harrastan liikuntaa säännöllisesti, mikä auttaa jaksamaan töissä.


NINA AUREN, TUOTESUUNNITTELIJA 

Nina Auren vastaa Nokian Jalkineiden, Hain ja Kontioiden suunnittelusta, tuotekehityksestä ja tuotelaadusta yhteistyössä brändipäälliköiden ja kategoriapäällikön kanssa. Berner-uraa Ninalla on jo hienot 17 vuotta takanaan. Nina siirtyi Bernerille aikoinaan vuonna 2005 Bernerin ostaessa Nokian Jalkineiden liiketoiminnan. Sitä ennen Nina työskenteli mallimestarina Nokian Jalkineiden kumisaapastehtaalla Nokialla.

Mistä pidät työssäsi eniten?

Työni monipuolisuus on minulle ykkösjuttu. Saan tehdä minulle tärkeää luovaa työtä, mutta samaan aikaan hoidan myös tarkkuutta ja järjestelmällisyyttä vaativia työtehtäviä. Kumisaappaiden valmistusprosessi on hyvin monivaiheinen ja uniikki. Olenkin matkan varrella huomannut, että tässä työssä ei ole koskaan valmis, vaan aina oppii uutta ja pystyy kehittämään itseään. On mahtavaa työskennellä ikonisten brändien parissa, joilla on pitkä historia.

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Parasta on ehdottomasti mukavat kollegat ja hyvä työilmapiiri. Berner on kasvanut voimakkaasti säilyen kuitenkin perheyrityksenä, joka on minulle tärkeää.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?

Tuotteita suunniteltaessa vastuullisuuden merkitys on koko ajan läsnä, ja sen eteen tehdään kovasti jatkuvaa kehitystyötä. Yhä tärkeämmäksi on tullut mm. kierrätettävien materiaalien käyttäminen tuotteissa. Kumisaappaan pääraaka-aine on uusiutuva luonnonkumi, jota korjataan viljellyistä kumipuista. Tavoitteenamme on siirtyä asteittain käyttämään FSC-sertifioitua luonnonkumia saappaissamme. Osa vastuullisuutta on myös se, että Nokian Jalkineille on myönnetty Design from Finland -merkki tunnuksena ainutlaatuisesta suomalaisesta muotoilusta ja tuotesuunnittelusta.

Mikä on mieleenpainuvin hetki tai saavutus omalla Berner-urallasi
?
Niitä on useita, mutta yhtenä esimerkkinä on uusien tuotteiden saaminen tuotantoon ja niiden pysyminen mallistossa vuodesta toiseen, jolloin niistä syntyy ”klassikkoja”.

Jalkinekategoriassa vietetään 3 merkkipäivää vuonna 2023 – mitä ajatuksia se sinussa herättää?
Vuosi 2023 on meille iso juhlavuosi, kun Nokian Jalkineet täyttää 125 vuotta, Kontio 50 vuotta ja Hai 55 vuotta. Olemme kulkeneet pitkän matkan siitä, kun 1800-luvulla joukko liikemiehiä perusti Helsinkiin Suomen Gummitehdas Osakeyhtiön. Liikeideana oli valmistaa laadukkaita kumijalkineita pohjoisen ilmastomme erityistarpeisiin, ja on hienoa, kuinka tämä pitää vielä tänä päivänäkin paikkansa. On ollut etuoikeus kulkea tätä matkaa ensiksi Nokian-tehtaalla ja sitten Bernerillä. En malta odottaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Vapa-aikani kuluu joogan, pilateksen ja perheen kanssa ulkoilun parissa. Haluaisin myös elvyttää vanhan rakkaan harrastukseni eli baletin tanssimisen.


JOONA HONKA, DATA ANALYST MANAGER 

Data Analyst Managerina Joona Hongan vastuulla on data-analytiikan ja tiedolla johtamisen kehittäminen talotasoisesti Bernerillä. Tavoitteena on tuoda data päätöksenteon tueksi entistä vahvemmin, johtaa numeroilla sekä tuoda data helpommin kaikkien käsille omatoimisesti analysoitavaksi. Joona on mukana monissa liiketoiminnan kehitysprojekteissa ja hän toimii myös CRM:n pääkäyttäjänä. Joonan Berner-ura alkoi vuoden 2019 alussa.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Pääsen tekemään hyvin monipuolisesti eri henkilöiden ja liiketoimintojen kanssa töitä erilaisissa projekteissa. Olenkin päässyt tutustumaan hyvin moneen berneriläiseen vuosien varrella ja vaikka analytiikka on pääsääntöisesti taustalla tehtävää työtä, niin olen päässyt työskentelemään myös monien asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Bernerillä on hyvä ilmapiiri, parhaat työkaverit ja tuntuu, että työntekijöistä aidosti pidetään huolta.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?
Vastuullisuus näkyy Bernerillä kaikessa strategiasta käytäntöön. Omassa työssäni vastuullisuus näkyy monessa eri asiassa alkaen trendikatsauksista siihen, missä datavarantoja säilövät konesalit sijaitsevat. Yhtenä esimerkkinä on myös uusien työkalujen mahdollistamana datan jakaminen ilman sen siirtämistä ja raskasta laskentaa, joka kuluttaa paljon sähköä ja laskentakapasiteettia konesaleissa.

Miten olemassaolomme merkitys ”Huomisen puolustaja” sinulle merkitsee?
Huomisen puolustaminen näkyy niin, että teemme vastuullisia pitkän tähtäimen valintoja ja kehitystyötä pikavoittojen sijaan.

Mikä on mieleenpainuvin saavutus tai hetki omalla Berner-urallasi?
Oman työn näkökulmasta mieleenpainuvia saavutuksia ovat olleet uusien data-analytiikkatyökalujen käyttöönotto, ensimmäiset koneoppivat kysyntäennusteet ja voitetut innovaatiopalkinnot.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Vietän aikaa perheen ja kavereiden kanssa sekä harrastamalla monipuolisesti. Käyn pelaamassa sulkapalloa ja squashia, ja pyrin osallistumaan aktiivisesti Bernerin salibandyjoukkueen peleihin ja nyt olen löytänyt itseni myös hiihdon parista. Kesällä parasta on mökkeily meren rannalla ja rantasauna. Museokortilla tulee kahlattua uusimmat näyttelyt läpi ja välillä on kiva vain ottaa rennosti ja katsoa Netflixiä kotona.

 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa