Luomme arvoa sidosryhmillemme

Vastuullisena perheyrityksenä haluamme olla rakentamassa yhä parempaa huomista nykyisille ja tuleville sukupolville. Siksi pidämme huolen siitä, että luomme hyvinvointia ja kasvua kaikkialla missä toimimme.


Vakavaraisuus ja kannattava kasvu

Taloudellisen vastuun osalta painotamme vahvaa vakavaraisuutta ja kannattavaa kasvua. Vahva vakavaraisuus ja kannattava kasvu mahdollistaa pitkäjänteisen sitoutumisen henkilöstön hyvinvointiin ja yhteiskunnallisen hyvinvoinnin lisäämiseen muun muassa verojen maksun kautta.

Tavoite 2020 – 2022  Saavutukset 2020
Tavoitteenamme on pitää yllä tasaista liikevaihdon ja
tuloksen kasvua.
Konsernin liikevoitto kasvoi vuonna 2020 13,1 %
17,6 miljoonaan euroon. Liikevaihtomme kasvoi 6,7 %
324,3 miljoonaan euroon.

 

Paikallinen verojalanjälki 

Berner tuottaa omalla toiminnallaan taloudellista hyvinvointia useille sidosryhmilleen. Meille on kunnia-asia investoida ja maksaa veromme paikallisiin toimintamaihimme.

(1000 euroa)
Emo
(1000 euroa)
Konserni
Liikevaihto, liiketoiminnan muut tuotot ja rahoitustuotot 234 311 327 356
Tavarantoimittajat: Materiaalit ja palvelut 151 002  151 002 229 400
Muut yhteistyökumppanit: Liiketoiminnan muut kulut ja investoinnit 42 736 51 201
Henkilökunta: Maksetut palkat ja palkkiot 22 791 29 436
Osakkeenomistajat ja rahoittajat: Osingot ja rahoituskulut 7 482 7 760
Yhteiskunta: Tuloverot, arvonlisäverot, muut verot, eläkkeet ja sosiaalikulut 40 411 58 524

 

Kotimainen tuotanto

Työllistämme Heinäveden tuotantolaitoksillamme noin 60 henkilöä ja olemme paikkakunnan suurin teollinen työnantaja. Annamme Bernerillä suuren arvon sille, että tuotano pysyy suomalaisissa käsissä ja voimme työllistää suoraan ja välillisesti myös pienemmillä paikkakunnilla.

Heinäveden tuotantomäärä kasvoi vuonna 2020 lähes 20 prosenttia edellisvuodesta ja palkkasimme myös lisää työntekijöitä.  Valmistamme Heinävedellä kosmetiikka- ja hygieniatuotteita, autonhoitotuotteita, kasvinsuojeluaineita, pesu- ja puhdistusaineita ja etikoita. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat XZ, LV, Herbina, Heti, Rajamäen etikat, Ainu, Oxygenol, Lasol ja Korrek.

Herttoniemen-pääkonttorissamme toimiva oma tutkimus ja kehitys -tiimimme kehitti viime vuonna lähes 50 uutta oman tuotannon tuotetta, jotka valmistettiin Heinävedellä.


Hyväntekeväisyyskumpanuudet UNICEFIN ja HelsinkiMission kanssa

Julkaisimme vuodenvaihteessa 2020 kaksi uutta merkittävää, useampivuotista hyväntekeväisyyskumppanutta.

Berner ja neljä muuta suomalaista yrittäjäperhettä tukevat  BF-HAPPY projektinsa kautta UNICEFin 3-vuotista hanketta äitien ja vastasyntyneiden terveydenhoidon laadun ja saatavuuden parantamiseksi. Hankkeen tavoitteena on äiti- ja lapsikuolleisuuden vähentäminen Ruandassa. Lisätietoja UNICEFIN tiedotteesta. 

Berner on mukana myös tukemassa HelsinkiMission 3-vuotista hanketta nuorten auttamiseksi yhdessä kolmen kotimaisen säätiön sekä yhden perheyrityksen kanssa. Hankkeen tavoitteena on tarjota nuorille nykyistä enemmän matalan kynnyksen keskusteluapua ammattilaisen kanssa ja vapaaehtoisia tukihenkilöitä. Lue lisää HelsinkiMission tiedotteesta

 

Jaa sosiaalisessa mediassa