Uratarinat

ANNE NYGÅRD, MYYMÄLÄVASTAAVA, BERNER SHOP

Berner Shopin myymälävastaavan työssä Anne Nygårdia ohjaa ennen kaikkea pyrkimys ja tavoite hyvään asiakaspalveluun. Annen vastuulle kuuluu asiakaspalvelun lisäksi muun muassa tuotteiden tilaus, hinnoittelu, esillepanot, kuukausikampanjoiden organisointi sekä kaksi kertaa vuodessa toteuttavien Ystävämyyntien suunnittelu yhdessä tuotekategorioiden kanssa.

Anne on työskennellyt nykyisessä tehtävässään 1,5 vuoden ajan. Helsingin Herttoniemessä sijaitsevassa Shopissa myydään niin Bernerin omien brändien kuin Bernerin edustamien kansainvälisten brändien tuotteita. Tuotteiden lisäksi Annelle ovat tulleet tutuiksi hyvin myös Bernerin työntekijät, sillä Anne aloitti Berner-uransa aulapalvelussamme vuonna 2019.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Pidän erilaisten kuluttajien kohtaamisesta ja siitä, kun saan auttaa heitä valitsemaan juuri heille sopivia tuotteita. Nautin esillepanojen rakentamisesta sekä sisustamisesta todella paljon, ja on erittäin palkitsevaa, kun koen onnistuneeni työssäni.

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Mielestäni on todella hienoa työskennellä ja tehdä yhteistyötä niin monien eri tuotekategorioidemme kanssa sekä ikonisten brändiemme parissa. Koen etuoikeutena saada olla kuulemassa ensimmäisten joukossa esimerkiksi kosmetiikan uutuuksista ja kauneuden trendeistä. Myyntityötäni auttaa hyvä perehtyminen tuotteisiin erilaisten koulutusten avulla.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy työssäsi?
Kerron asiakkaillemme tuotteidemme vastuullisuudesta, kuten esimerkiksi biohajoavuudesta sekä kierrätysmateriaaleista valmistetuista pakkauksista.  Pyrin myös huomioimaan ekologisuuden erilaisissa asioissa, kuten pahvilaatikoiden uusiokäytössä ja tuotteiden tilaamisen ajankohdissa. Pyrimme myös vähentämään elintarvikkeiden ja eläinten ruokien hävikkiä myymällä niitä alennuksella parasta ennen päiväysten lähestyessä, ja myös lahjoitamme niitä eteenpäin tarpeen vaatiessa.

Miten olemassaolomme merkitys eli Huomisen puolustaminen sinulle merkitsee?
Olen ylpeä vastuullisesta omasta Heinäveden-tuotannostamme ja tuotteistamme, omasta tuotekehityksestämme Herttoniemessä sekä siitä, että työllistämme Suomessa paljon työntekijöitä. Voin seistä brändiemme takana ja suositella niitä lämpimästi jokaiselle asiakkaallemme.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Harrastamme mieheni kanssa kuntosalilla käyntiä ja ulkoilemme paljon lasten kanssa. Pidämme myös matkustamisesta. Sisustaminen on lähellä sydäntäni myös kotona.

 

 

MAIK BECKER, VIENTIPÄÄLLIKKÖ, KORREK

Maik Beckerillä on takanaan Bernerillä pian kolme vuotta Suomen tunnetuimman ja suosituimman autonhoitosarjan eli KORREKin vientipäällikkönä.  Maikin työtä ohjaa vientistrategia, ja tällä hetkellä vuonna 1963 lanseeratun KORREKin tuotteita on myynnissä DACH-alueella eli Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä ja Pohjoismaista Ruotsissa ja Norjassa. Fokuksessa Maikilla on vientimarkkinoiden laajentaminen edelleen 100 %:sti Suomessa kehitetyille, testatuille ja Heinävedellä valmistetuille KORREK-tuotteille.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Saan työskennellä tiiviisti hyvin motivoituneiden, kokeneiden ja avoimien kollegoiden kanssa, mikä antaa vahvan pohjan työlleni. Työskentelen kansainvälisessä työympäristössä erimaalaisten ja eri taustaisten ihmisten kanssa, joten työympäristöni on sekä kiinnostava että positiivisesti haasteellinen.

Mistä pidät Bernerillä työskentelyssä eniten?
Bernerin yrityskulttuurissa korostuu vahvasti yrittäjähenkisyys ja siihen jokaista myös kannustetaan. Työskentelykulttuuri on avoin, eikä turhaa byrokratiaa ole, mikä antaa mahdollisuuden kokeilla uusia asioita ja laittaa innovatiivisia ideoita käytäntöön. Ilmapiiri on lämmin ja perhemäinen ja vaikka suomen kielen taitoni ei olekaan niin vahva, en ole yhtenäkään päivänä kokenut jääväni ulkopuoliseksi sen takia.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy työssäsi?
KORREK-tuotteita säätelee tiukka kemikaalilainsäädäntö, jota luonnollisesti noudatamme. Sen lisäksi pyrimme KORREK-tuoteperheenä toimimaan esimerkkinä vastuullisuudessa, jota ohjaa Bernerin vastuullisuustavoitteet esimerkiksi pakkauksiin liittyen. KORREKin yhteistyökumppanit ja loppuasiakkaat odottavat yhä enenevässä määrin proaktiivista ja innovatiivista otetta kestävän kehityksen edistämiseksi. Omalla tuotekehityksellämme ja tulevaisuuden pakkausratkaisulla on tässä merkittävä rooli.

Mitä Bernerin olemassaolon tarkoitus eli huomisen puolustaminen sinulle merkitsee?
Minulla on kolme lasta ja kestävällä kehityksellä on tärkeä rooli kaikessa mitä teemme, niin henkilökohtaisessa elämässä kuin työelämässäkin. Huomisen puolustaminen yrityksen olemassaolon tarkoituksena on vahva signaali kestävälle kehitykselle ja esimerkkinä toimimiselle käytännön tekojen kautta.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Keskityn vapaa-ajallani viettämään mahdollisimman paljon perheeni kanssa laatuaikaa, josta iso osa kuluu erilaisten ulkoaktiviteettien parissa kauniissa Suomen luonnossa.  Olen mukana lasteni urheiluharrastuksissa ja pyrin myös viettämään mahdollisimman paljon aikaa omien harrastuksieni, kuten crossfitin, lenkkeilyn ja kalastuksen, parissa.

 

SANNI VÄINÖLÄ, BRÄNDIPÄÄLLIKKÖ, LV

Sanni Väinölä vastaa brändipäällikkönä LV-brändistämme. Sannin työnkuva on hyvin monipuolinen, ja se kattaa brändin strategisen kehitystyön, monikanavaisen markkinoinnin, tuotekonseptien kehittämisen, tuoteportfolion hallinnan sekä myynnin tuen ja viennin markkinoinnin. Luovan työn lisäksi, työnkuvaan kuuluu kattavasti myös lukujen kanssa työskentely.

Monipuolinen on myös Sannin 12-vuotinen ura Bernerillä. Sanni on ollut lanseeraamassa markkinoille GreenCare-brändiä ja Free-hyttyskarkoitetta, ja nykyisessä tiimissä työ alkoi seitsemän vuotta sitten vastaamalla LV:n lisäksi myös XZ- ja Oxygenol-brändeistä.  LV:n laajentuessa ja tavoitteiden kasvaessa on Sanni keskittynyt nyt viimeiset vuodet LV-brändiin, johon on juuri lanseerattu uusi apteekkijakelussa oleva LV Oat -hyvinvointisarja.

Mistä pidät työssäsi eniten?
LV-brändin parissa työskentelyssä työtyötehtävien monipuolisuus on minulle rikkaus. Pidän ideoinnista hands on -tekemiseen ja työtehtävässäni se onnistuu. Välillä johdan isoja markkinointikampanjaneuvotteluita ja muutamina kertoina minut on voinut löytää rakentamassa telineitä varastollamme.  Suurin intohimoni on kuitenkin uuden kehittäminen ja sen kaupallistaminen.

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Kehittyminen, uuden oppiminen ja kouluttautuminen on minulle todella tärkeää, ja sitä olen päässyt kokemaan koko Berner-työurani ajan.  Bernerillä vastuu ja vapaus kulkevat käsikädessä – saat vastuuta, sinuun luotetaan alasi ammattilaisena, ja sinulla on vapautta toteuttaa yhteisesti asetettuja tavoitteita. Saan myös työskennellä motivoituneiden, innostuneiden ja työhönsä intohimoisesti suhtautuvien ihmisten kanssa, ja siitä saan ammennettua voimaa myös itselle. Kun ympärillä on samanhenkisiä kollegoita, kirittää se myös osaltaan itseä tekemään parhaansa koko ajan.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?
Vastuullisuus on LV-brändin DNA:ssa, joten se on hyvin olennainen osa työtäni. Pohdin ja edistän päivittäisessä työssäni vastuullisuuteen liittyviä asioita, kuten miten yhdistämme kuluttajien odotukset, vastuullisuuden ja tuoteturvallisuuden. Miten teemme ratkaisuja kestävän kehityksen pohjalta, ja kuinka saamme kerrottua niistä kuluttajille? Tai millaisia raaka-aineita käytämme, millaisia pakkauksia käytämme nyt, ja mitä ne voisivat olla kolmen vuoden päästä.

Miten olemassaolomme tarkoitus eli Huomisen puolustaminen sinulle merkitsee?
Minulle huomisen puolustaminen liittyy vahvasti vastuullisuuteen. Sen lisäksi, että pyrimme koko ajan kehittämään valmistamiamme laadukkaita tuotteita entistäkin vastuullisimmiksi, on kotimaisuudella ja kotimaisella tuotannolla minulle myös iso merkitys. Työllistämme suomalaisia ja maksamme veromme Suomeen.  Samalla on mielestäni hienoa, kun kasvamme vahvasti myös yritysostoilla, ja etsimme mahdollisuuksia viedä osaamistamme myös muihin maihin.

Huomisen puolustamista on myös se, että pidämme huolta henkilöstöstämme. Hyvinvoivalla työntekijällä on iso arvo, kun hän pystyy antamaan enemmän niin itselleen, perheelleen, yritykselle kuin yhteiskunnallekin.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Nautin vapaa-ajastani perheen ja ystävien kanssa. Minut voi myös löytää kävelyltä, salilta tai ihan vaan sohvalta. Käytössä ovat satunnaisesti myös golf- tai tennismaila sekä laskettelusukset. Irtiotto arjesta dekkareiden parissa joko kirjana, leffana, tai tv-sarjana on myös kuulunut elämääni jo vuosien ajan.

 

JANNE LAINE, TUOTERYHMÄPÄÄLLIKKÖ

Janne Laine työskentelee kasvinsuojelun, lehtilannoitteiden ja mittalaitteiden tuoteryhmäpäällikkönä Viljelijän Berner -liiketoimintayksikössä. Työn päävastuualueeseen kuuluu valikoiman kehittäminen päämiesten kanssa, kehitettävien ratkaisuiden koetoiminta sekä tuotteiden ja eri ratkaisujen teknisten ominaisuuksien hallinta. Janne toimii esihenkilönä tuotehallinnan ja kehitystyön parissa työskentelevälle pienelle tiimille.  Vuosia Jannella on Bernerillä takana reilu kolme.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Pidän siitä, että saan tehdä töitä tuotekehityksen, markkinoinnin ja koetoiminnan parissa. Pääsen lisäksi työskentelemään yhteistyössä laajasti päämiesten, viljelijöiden ja alan eri sidosryhmien kanssa. Työntekijöiden osaamisen kehittäminen motivoi minua suuresti, ja on hienoa nähdä ja kokea, kun uutta opitaan ja kehitytään. Minulla on lisäksi mukavia ja innostavia työkavereita.

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Berner pyrkii vahvaan kasvuun myös maatalousliiketoiminnassamme, mikä motivoi koko liiketoimintayksikköämme näkyen hyvänä päivittäisenä tekemisenä. Kehitämme eri tuoteryhmiä jatkuvasti, mikä vahvistaa Berneriä alan toimijana. Tekemisessämme on draivia!

Yrittäjyys on ollut lukion jälkeen vahva osa elämääni tultuani omistajaksi suvun maatilaan ja mukaan sen toimintaan. Bernerillä yrittäjyys on avainasemassa ja arvomaailmamme kohtaavat siten hyvin. Hyvä asia on myös se, että tekemisessä keskitytään olennaiseen ja turhaa byrokratiaa ei ole.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?
Maatalouden tuotantopanosten käyttöön liittyvät taloudelliset ja ympäristövaatimukset ovat kasvaneet ja kasvavat koko ajan. Samaan aikaan meillä on kuitenkin tarve ruoantuotannon kasvattamiseen globaalisti, myös täällä Suomessa. Ruoantuotannon on oltava kestävällä pohjalla, ja työtämme on arvioida ja kehittää oikeanlaisia tuotteita ja ratkaisuja tämä huomioiden.

Esimerkiksi ilmastonmuutos vaikuttaa jo maanviljelyyn, ja meidän tulee reagoida tähän muutokseen luomalla uusia mahdollisuuksia viljelijälle muuttuvassa tuotantoympäristössä. Omien myyjiemme ja viljelijöiden osaamisen parantaminen on siten yhä tärkeämmässä roolissa. Tuotteiden ja ratkaisujen pitää olla laadukkaita ja varmasti toimivia, joihin viljelijä voi luottaa.


Mitä olemassaolomme tarkoitus Huomisen puolustaja sinulle merkitsee?
Bernerillä on lähes 90 vuoden perinteet ja osaaminen maatalouden parissa, ja koen kunnia-asiaksi, että saan olla mukana jatkamassa tätä työtä.  Berner on aina pyrkinyt kehittämään kokonaisvaltaisesti viljelijöiden ja koko alan toimijoiden osaamista, ja näen tärkeänä tämän työn jatkamisen. Haluan, että Suomessa on elinvoimainen ja kilpailukykyinen maataloussektori nyt ja tulevaisuudessa.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Vapaa-aika kuluu perheen parissa, liikuntaa ja musiikkia harrastaen ja maatilaa pitäen.

 

 

LAN TRAN, TUOTEKEHITYSKEMISTI

Tuotekehityskemisti Lan Tran vastaa Bernerin omien hiustenhoitobrändien eli XZ:n, Herbinan ja LV:n tuotekehityksestä. Lanin vastuulle kuuluvat myös kosmetiikan aerosolit. Lanin monipuolinen työnkuva pitää sisällään uusien tuotteiden ideoinnin, konseptoinnin, uusien raaka-aineiden valinnan, formuloinnin, lainsäädännön seuraamisen sekä asiantuntijana toimimisen.  Bernerillä Lan on työskennellyt vuodesta 2012 lähtien.

Mistä pidät työssäsi eniten?
Pidän siitä, että projektit vaihtuvat ja päiväni ovat erilaisia. Työssäni pääsen kehittämään omaa osaamistani ja oppimaan uutta jatkuvasti. Tässä työssä ei ikinä tule olemaan valmis. Aina on uutta opittavaa ja alati vaihtuvat trendit ja kuluttajien tietoisuus ja valveutuneisuus tuovat lisähaasteita työhön ja projekteihin.

Mikä Bernerillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Saan työskennellä ihanien työkaverien kanssa ja meillä on mukava ja välittävä ilmapiiri.

Miten vastuullisuuden kasvava merkitys näkyy omassa työssäsi?
Erittäin vahvalla tavalla. Pyrimme valitsemaan raaka-aineita, jotka ovat kasviperäisiä ja biohajoavia, ja jotka tulevat mahdollisimman läheltä. Tänä päivänä raaka-ainevalmistajatkin tarjoavat yhä enemmän vaihtoehtoja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Raaka-aineiden välillä useampiportaisen tuotantoketjun suhteen täytyy olla tietoa, missä ja miten raaka-aine on alun perin kasvatettu.

Miten olemassaolomme merkitys Huomisen puolustaja sinulle tarkoittaa?
Sen näkyy jokapäiväisessä työssäni pyrkimyksenä kehittää yhä vastuullisempia tuotteita.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Vapaa-ajallani teen käsitöitä, käyn ryhmäliikuntatunneilla ja olen mukana lasten harrastus- ja koulutoiminnassa.

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa