Kotimainen tutkimus ja kehitys sekä tuotanto

Berner Oy on yksi Suomen johtavista brändituotteiden valmistajista. Kotimainen tuotekehitys ja tuotanto ovat vahvuuksiamme, ja uskomme, että myös asiakkaamme arvostavat kotimaista, laadukasta ja vastuullista tuotantoa.

Bernerillä on ollut omaa tuotekehitystä 1950-luvulta lähtien. Ensimmäinen oman tutkimuksen ja kehityksen  tuote oli edelleen valikoimassamme oleva XZ:n hiustenhoitoöljy.  Vahvan osaamisen pysyminen Suomessa on Bernerille tärkeää. Hyödynnämme tuotekehityksessä ja tuotannossa paikallisia raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja, jolloin kuljetusmatkat ovat mahdollisimman lyhyet. Kotimaisella tuotannolla on myös merkittävä vaikutus työpaikkojen ja ammattitaidon säilyttämisessä Suomessa.

Oman tuotannon tuotteemme  kehitetään Helsingissä Herttoniemessä pääkonttorissamme sijaitsevassa tutkimus – ja kehitystiimissämme ja valmistetaan Heinävedellä ja Helsingissä.

 

Lue lisää tutkimus- ja kehitystiimistämme ja heidän työstään:

Tuotekehityspäällikkö Outi Tarakkamäki kertoo LV:n biohajoavista tuotteista 

Tuotekehityspäällikkö Outi Tarakkamäki kertoo Pirkka-lehdessä XZ Natura Nokkonen -tuotesarjasta 

Tuotekehityspäällikkö Maria Liljelund sekä vastaava työnjohtaja Antti Puolakka kertovat käsidesinfiointiaineiden kehityksestä ja valmistuksesta 

Tuotekehityskemisti Minna Salmela kertoo, mihin etikan teho siivouksessa perustuu 

Tuotekehityspäällikkö Outi Tarakkamäki kertoo herkkäihoiselle tarkoitettujen LV-aurinkorasvojen tuotekehityksestä 

Heinäveden tehtaat

Kotimainen tuotanto on meille kunnia-asia. Investointimme uuteen tuotantolinjastoon Heinäveden H1-tehtaallamme vuonna 2020 sekä lähivuosien investointisuunnitelmat osoittavat sitoutumisemme Heinäveden-tehtaidemme kilpailukyvyn parantamiseen.  Korona-aika on lisännyt entisestään kotimaisten tuotteiden kysyntää ja arvostusta, ja uskomme vahvasti, että kotimaiselle vastuulliselle tuotannolle on oma vahva paikkansa myös tulevaisuudessa.

Meillä on Heinävedellä kolme tuotantoyksikköä: pääasiassa hygienia- ja kosmeettisia tuotteita valmistava H1-tehdas, H2-tehdas, missä valmistamme etanolipohjaisia tuotteita, kuten desinfektio-, autonhoito- ja siivoustuotteita, sekä  etikkatuotteita valmistava H3-tehdas. Valmistamme tuotteet H1- ja H2-tehtailla 100% :sti uusiutuvalla energialla ja H3-etikkatehtaalla 99.9 %:sti.

Heinävedellä valmistetaan muun muassa seuraavien brändien tuotteita: XZ, LV,  Herbina, Tummeli, Ainu,  Rajamäen., Heti, Korrek ja Lasol.  Työllistämme tehtaillamme noin 60 henkeä ja olemme paikkakunnan suurin yksityinen työnantaja.

Tehtaiden valmistusmäärät ovat olleet viimeisten vuosin aikana voimakkaassa kasvussa. Vuonna 2018 valmistimme yhteensä 12,2 miljoonaa tuotetta ja vuonna 2021 16.2 miljoonaa tuotetta.

Berner on toiminut Heinävedellä jo vuodesta 2001, kun ostimme H1-tehtaan, jonne siirsimme Herttoniemen-tehtaamme vesipohjaisten hygieniatuotteiden valmistuksen.  Vuonna 2014 avasimme Heinävedellä H2- ja H3-tehtaamme. Uuden marraskuussa 2020 avatun H1-tehtaan tuotantolinjaston myötä tehtailla on yhteensä nyt 13 tuotantolinjastoa.

Lue lisää Heinäveden tuotannostamme: 

Savon Sanomat 7.12.2020: Sarin tiimi valvoo laatua – Bernerin Heinäveden tehtaan stressitesti on ollut korona 

YLE 25.11.2020: Ensin kiharabuumi, sitten käsihygienia – pikkukunnan tehdas on jo menekin kolmannella aallonharjalla, kun saippua käy kaupaksi ennätystahtiin 

Kauppalehti 24.11.2020: Perheyhtiö Berner investoi tuotantoon miljoonia keskellä koronaa, vaikka ”viruksen miinukset ovat konsernille sen plussia suuremmat”

Kotimainen tuotanto Berner-konsernissa

Meillä on  Berner-konsernissa kotimaista tuotantoa Heinäveden ja Helsingin lisäksi myös viidellä muulla paikkakunnalla. Kouvolassa toimivalla lannoiteyhtiöllämme Belor Agro Oy:llä on paikkakunnalla hyvin toimiva tuotanto- ja logistiikkakeskus, jossa työskentelee 15 henkilöä. Belor Agron yrityskauppa julkistettiin toukokuussa 2021.

Toimintansa vuonna 2018 aloittanut tytäryhtiömme Berner Chemicals Oy valmistaa Kokemäellä magnesiumtuotteita työllistäen 20 henkilöä.

Chemigate Oy valmistaa ja myy modifioituja tärkkelyspohjaisia side- ja liima-aineita tekniseen käyttöön.
Yhtiöllä on tehtaat Lapualla, Kaipiaisissa ja Mietoisissa ja sen palveluksessa työskentelee 72 henkilöä. Chemigaten enemmistöosuuden ostosta kerroimme kesäkuussa 2021.  Chemigate Oy osti kesäkuussa äänienemmistön Suomen johtavasta tärkkelysperunatuotteita valmistavasta Finnamyl-konsernista, johon kuuluvat Kokemäellä toimiva Finnamyl Oy ja lapualainen Lapuan Peruna Oy.

Jaa sosiaalisessa mediassa