Kotimainen tutkimus ja kehitys sekä tuotanto

Berner Oy on yksi Suomen johtavista brändituotteiden valmistajista. Kotimainen tuotekehitys ja tuotanto ovat vahvuuksiamme, ja uskomme, että myös asiakkaamme arvostavat kotimaista, laadukasta ja vastuullista tuotantoa.

Bernerillä on ollut omaa tuotekehitystä 1950-luvulta lähtien. Sen tuloksena syntyneitä  tuotesarjoja ovat muun muassa XZ-hiustenhoitosarja, LV- ja Herbina -hygieniasarjat , Korrek-autonhoitosarja, Heti-pesu-ja puhdistustuotteet ammattilaisille sekä Desinfektol- ja LV-desinfektioaineet. Tuotteet kehitetään Helsingissä Herttoniemessä pääkonttorissamme sijaitsevassa tutkimus – ja kehitystiimissämme ja valmistetaan Heinävedellä.

T & K-tiimimme kehitti vuonna 2020 lähes 50 uutta oman tuotannon tuotetta, jotka valmistettiin Heinävedellä T&K:ssa työskentelee 14 henkilöä ja Heinäveden laadunvarmistuksessa 6 henkilöä.

Vahvan osaamisen pysyminen Suomessa on Bernerille tärkeää. Hyödynnämme tuotekehityksessä ja tuotannossa paikallisia raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja, jolloin kuljetusmatkat ovat mahdollisimman lyhyet. Kotimaisella tuotannolla on myös merkittävä vaikutus työpaikkojen ja ammattitaidon säilyttämisessä Suomessa.

Lue lisää tutkimus- ja kehitystiimistämme ja heidän työstään:

Tuotekehityspäällikkö Outi Tarakkamäki kertoo LV:n biohajoavista tuotteista 

Tuotekehityspäällikkö Outi Tarakkamäki kertoo Pirkka-lehdessä XZ Natura Nokkonen -tuotesarjasta 

Tuotekehityspäällikkö Maria Liljelund sekä vastaava työnjohtaja Antti Puolakka kertovat käsidesinfiointiaineiden kehityksestä ja valmistuksesta 

Tuotekehityskemisti Minna Salmela kertoo, mihin etikan teho siivouksessa perustuu 

Tuotekehityspäällikkö Outi Tarakkamäki kertoo herkkäihoiselle tarkoitettujen LV-aurinkorasvojen tuotekehityksestä 

Heinäveden tehtaat

Kotimainen tuotanto on meille kunnia-asia. Investointimme uuteen tuotantolinjastoon Heinäveden H1-tehtaallamme vuonna 2020 sekä lähivuosien investointisuunnitelmat osoittavat sitoutumisemme Heinäveden-tehtaidemme kilpailukyvyn parantamiseen.  Korona-aika on lisännyt entisestään kotimaisten tuotteiden kysyntää ja arvostusta, ja uskomme vahvasti, että kotimaiselle vastuulliselle tuotannolle on oma vahva paikkansa myös tulevaisuudessa.

Meillä on Heinävedellä kolme tuotantoyksikköä: pääasiassa hygienia- ja kosmeettisia tuotteita valmistava H1-tehdas, H2-tehdas, missä valmistamme etanolipohjaisia tuotteita, kuten desinfektio-, autonhoito- ja siivoustuotteita, sekä  etikkatuotteita valmistava H3-tehdas.

Työllistämme tehtaillamme noin 60 henkeä ja olemme paikkakunnan suurin yksityinen työnantaja. Olemme viimeisen kahden vuoden aikana palkanneet tehtaillemme kymmenisen uutta työntekijää.

Tehtaiden valmistusmäärät ovat olleet viimeiset vuodet voimakkaassa kasvussa. Vuonna 2018 valmistimme yhteensä 12,2 miljoonaa tuotetta, vuonna 2019 14,8 miljoonaa tuotetta ja vuonna 2020 17,7 miljoonaa tuotetta.

Valmistamme tuotteemme jopa 98  prosenttisesti uusiutuvalla energialla: Uusiutuvan energian osuus on 87,3 % koko energiankäytöstä H1- tehtaalla ja 97,9 % H2-tehtaalla. Tavoitteenamme on nostaa uusiutuvan energian osuus 100%:iin.

Berner on toiminut Heinävedellä jo vuodesta 2001, kun ostimme H1-tehtaan, jonne siirsimme Herttoniemen-tehtaamme vesipohjaisten hygieniatuotteiden valmistuksen.  Vuonna 2014 avasimme Heinävedellä H2- ja H3-tehtaamme. Uuden marraskuussa 2020 avatun H1-tehtaan tuotantolinjaston myötä tehtailla on yhteensä nyt 13 tuotantolinjastoa.

Lue lisää Heinäveden tuotannostamme: 

Savon Sanomat 7.12.2020: Sarin tiimi valvoo laatua – Bernerin Heinäveden tehtaan stressitesti on ollut korona 

YLE 25.11.2020: Ensin kiharabuumi, sitten käsihygienia – pikkukunnan tehdas on jo menekin kolmannella aallonharjalla, kun saippua käy kaupaksi ennätystahtiin 

Kauppalehti 24.11.2020: Perheyhtiö Berner investoi tuotantoon miljoonia keskellä koronaa, vaikka ”viruksen miinukset ovat konsernille sen plussia suuremmat”

 

Jaa sosiaalisessa mediassa