Taustatiedote: LV 55+ hoitaa ja kosteuttaa ikääntyvää ihoa: pH:n merkitys iholle


Ihon pintakerrosta, stratum corneumia peittää mikroskooppisen ohut öljy-vesiemulsio, jota kutsutaan hydrolipidikalvoksi. Sen pH on normaalisti hapan eli hieman alle 5. Hydrolipidikalvon tehtävänä on säädellä ihon antimikrobiologista suojaa eli estää haitallisen bakteeriston kasvua ihon pinnassa. Lisäksi sen tehtävänä on ylläpitää ihon luonnollisen suojamuurin hyvää kuntoa ja osallistua ihon pintakerroksen uusiutumiseen. Hydrolipidikalvo antaa myös iholle sen yksilöllisen ominaistuoksun.

Ihoa suojaava ja sen hyvässä kunnossa pitävä mikrobiflora viihtyy parhaiten hieman happamissa oloissa. Toisaalta iholle haitalliset bakteerit eivät viihdy ja lisäänny alhaisessa pH:ssa. Vesi- ja saippuapesu muuttavat ihon pH:ta emäksiseksi, jolloin ihon pinnalta irtoaa helpommin hyödyllisiä bakteereita. Nuorella henkilöllä ihon pH palautuu nopeasti takaisin happamaksi, kun taas iäkkäämmällä henkilöllä tämä palautuminen saattaa kestää useamman tunnin tai jopa useita päiviä. Tänä aikana ihon suoja haitallisille bakteereille on aiempaa heikompi.

Alhainen pH osallistuu myös ihon luonnollisen suojamuurin muodostumiseen ja ylläpitää sen hyvää kuntoa. Ihosolujen kulkeutuessa ihon uusiutuvasta solukerroksesta kohti ihon pintaa ne kuolevat ja niiden väliin muodostuu rasva-aineita, mm. seramideja. Kuolleet solut ja rasva-aineet muodostavat ihon luonnollisen suojamuurin. Jotta näitä rasva-aineita muodostuisi, kahden ihossa olevan rasvoja jalostavan entsyymin täytyy toimia moitteettomasti. Nämä entsyymit toimivat parhaiten alhaisessa pH:ssa. Jos ihon pintakerroksen pH on korkeampi kuin normaalisti näiden entsyymien toimintakyky laskee, jolloin ihon luonnollisen suojamuurin kunto heikkenee. Iho menettää vastuskykyään ja kosteus pääsee haihtumaan ihosta aiempaa helpommin.

Hieman ennen kuin keratosyyttisolut nousevat ihon pintaan, niiden väliin syntyy sidoksia, jotka kiinnittävät solut toisiinsa. Tämä siksi, että ihon luonnollinen suojamuuri olisi mahdollisimman tiivis. Ihon uusiutumisprosessiin kuuluu, että saavuttuaan ihon pintaan kuolleet solut hilseilevät pois. Tämän saavat aikaan ihon pintakerroksen entsyymit, jotka hajottavat solujen välisiä sidoksia, jolloin kuolleet solut pääsevät irtoamaan ihon pinnasta ja hilseilemään pois. Kyseiset entsyymit toimivat parhaiten alhaisessa pH:ssa. Ihon pinnan pH:n noustessa näiden entsyymien toiminta heikkenee, jolloin iho ei uusiudu kuten sen pitäisi. Ihon pinta paksuuntuu ja muuttuu karheaksi tuntuiseksi. Ihon pinta näyttää kuivalta ja hilseilevältä.

Iän myötä ihon luonnollinen pH kohoaa, jolloin ihon toiminnassa tapahtuu edellä kuvattuja muutoksia. Ne vaikuttavat ihon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja ehkäisevät käytettäviä ihonhoitotuotteita vaikuttamasta ihossa parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi on tärkeää ylläpitää varttuneessa ihossa sen oikeaa pH:ta ja siten ihon kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tähän tarkoitukseen kehitettiin LV 55+ -tuotteet.

Lisätiedot:

Anne Sario, puh. 0207 91 4322, anne.sario@berner.fi

Tuotekuvat: http://www.bernerbrandbank.fi/?cart=14429-egmbebeljm&l=FI

LV on hoitanut suomalaisten herkkää ihoa yli 50 vuoden ajan. Hajusteettomat, väriaineettomat ja ympäristölle ystävälliset LV-tuotteet sopivat koko perheelle. Kotimainen LV-tuotesarja on kehitetty yhteistyössä suomalaisten ihoasiantuntijoiden sekä Allergia- ja astmaliiton kanssa. www.lumivalko.fi

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset tuotemerkit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Toimintaamme ohjaa halu tarjota asiakkaillemme vain parhaita tuotteita ja parasta palvelua. Konsernimme liikevaihto vuonna 2014 oli 275,9 miljoonaa euroa, omavaraisuusaste 78,6 % ja henkilöstömäärä 517. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomess,a tytäryhtiömme Ruotsissa ja Baltiassa. Lisätietoja:
www.berner.fi

Oman tuotekehityksemme tunnettuja merkkejä ovat muun muassa XZ, LV, Herbina, Heti, GreenCare, Korrek, Lasol, Nokian Jalkineet sekä Rajamäen tuotteet. Johtavana kosmetiikan maahantuojana Berner edustaa Suomessa myös monia kansainvälisiä merkkejä, kuten Calvin Klein, Chloé, Clarins, IsaDora, Marc Jacobs, philosophy, Rimmel ja Sensai.

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa