Talven ja juhlakauden 2015 kynsilakka- ja lakkaustrendit, laatinut Sally Hansenin kansainvälinen väriasiantuntija Madeline Pool


EHDOTONTA TYYLIKKYYTÄ

”Työskennellessäni kuvauksissa, kuuluisien asiakkaiden kanssa sekä muotinäytöksissä. Näen uusien trendien syntyvän miltei päivittäin.

Talvi ja juhlakausi ovat vuoden hauskinta aikaa, koska siinä voi yhdistää useita eri tyylejä keskenään. Täyteläiset, syvät värisävyt ja ylelliset koostumukset sopivat mielestäni hyvin juhlakauteen, ja se on juuri tämän hetkisen trendin mukaista.

Muodissa raikkaus, hauskuus ja energisyys nousevat merkittävään asemaan. Kynsissä tämä näkyy upeina ja toteutukseltaan yllättävän helppoina kuvioina sekä kirkkaina, huomiota herättävinä väreinä.

Kuviot, värit, tekstuurit ja vastakohtaisuuksien (värittömien) hyödyntäminen lakkauksissa on nyt se juttu. Pääasia on kuitenkin pitää hauskaa ja käyttää mielikuvitustaan oman persoonallisen lakkaustyylinsä luomiseksi.”

Madeline Pool
Sally Hansenin kansainvälinen väriasiantuntija

Talven ja juhlakauden kuumimmat väriryhmät ovat oranssi, burgundi ja sininen

RUUTUKUVIOI TA JA (YLLÄTYKSELLISIÄ) VÄRITTÖMIÄ ALUEITA

Erityisesti arkipukeutumisessa näkyy paljon ruutukuvioita. Kynsissä kuvio näyttää raikkaalta väritöntä taustaa vasten ja lakkauksen keskelle jäävät värittömät alueet antavat lakkaukselle modernin ilmeen.

Oheinen lakkaus syntyy levittämällä ensi kynsille kerros väritöntä lakkaa. Sitten tarvitaan minkä tahansa värin kaksi eri sävyä, vaaleampi ja tummempi, jotta väritön ruutukuvio kynsien keskellä korostuu. Värittömien alueiden hyödyntäminen lakkauksissa on tullut jäädäkseen. Ne antavat lakkauksella samanaikaisesti siistin ja hauskan ilmeen.

Miten lakkaus tehdään:

  1. Ensin kynsille levitetään kerros väritöntä lakkaa.
  2. Kynnen keskelle kiinnitetään pituussuunnassa ohut pala teippiä. Teipin molemmille puolille lakataan ohut raita vaaleammalla lakkasävyllä.
  3. Kun pystyraidat ovat valmiit, tehdään poikittaisraidat samalla tavalla teippiä apuna käyttäen. Pystyraitojen on hyvä antaa kuivua hieman ennen poikittaisraitojen tekoa.
  4. Ohut sivellin kastetaan tummempaan väriin ja sillä tummennetaan ne kohdat, joissa vaaleammat raidat risteävät.
  5. Värilakkojen kuivuttua, lakkaus viimeistellään värittömällä päällyslakalla.

TUHTIA DENIMIÄ

”Tämä trendi vahvistuu koko ajan, sesonki toisensa jälkeen. Tänä vuonna inspiroiduin Chloén, Fendin, Misha Nonoon ja Sonia Rykielin kokoelmista. Lakkauksen tekeminen on helpompaa kuin voisi ajatella, jopa aloittelija onnistuu siinä. Itse asiassa epätäydellisyydet antavat lakkaukselle juuri oikeanlaisen ilmeen.”

Denim-lakkaus syntyy sekoittamalla tummaan siniseen vaaleampia sinisen sävyjä.

AINUTLAATUISET RAIDAT

Raitoja näkyy tällä kaudella niin vaatteissa kuin asusteissakin. Erityisen hyvältä näyttää yksi raidallinen tehostekynsi yhdistettynä tummaan kynsilakkaan. Raitojen väriksi valitaan mahdollisimman kirkkaita sävyjä, kuten kanariankeltaista, kirkasta turkoosia, räväkkää pinkkiä jne.

Tehostekynneksi kannattaa perinteisen nimettömän sijaan valita peukalo. Tekstarien kirjoittaminen peukalolla on hauskempaa, kun kynsi on raidallinen J. Lisäksi raitojen lakkaaminen suurempaan kynsipintaan on helpompaa.

Burgundi on tämän talven ehdoton trendiväri. Sitä voi käyttää niin arkena kuin juhlassa.

ORANSSI ON UUSI HOTTIS

Oranssi väri näkyi miltei kaikissa näytöksissä, erityisesti vapaa-ajanvaatteissa. Se korostaa rusketusta ja antaa energisen ilmeen asulle kuin asulle.

TIIKERIRAIDAT

Eläinkuviot ovat tyylikkäitä, klassisia ja villejä samalla kertaa – ja yllättävän helppo toteuttaa.

Ei ole oikeaa eikä väärää tapaa maalata raitoja kynsiin. Lakkaus aloitetaan levittämällä kynsille kaksi kerrosta oranssia kynsilakkaa. Kun lakkaus on kuivunut, kynsiin lakataan raidat mustan kynsilakan ja ohuen siveltimen avulla. Jotkut raidoista voivat ylettyä yli koko kynnen toiset taas kulkevat edestakaisin, muodostaen kolmiomaisen kuvion. Lopputuloksen ei tarvitse olla täydellinen.

LÄPIKUULTAVA VASTAAN OPAALI

Läpikuultava kynsilakka näyttää naiselliselta ja klassiselta, opaalilakka taas antaa graafisemman, leikillisemmän ja asenteellisemman vaikutelman. Molemmat ovat tällä kaudella oikea valinta – oman tyylinsä voi valita persoonansa mukaan.

YLELLINEN KLASSIKKO

Punainen sopii erityisen hyvin juhlakauteen. Se näyttää upealta minkä tahansa asun kanssa. Samalla se on juhlava ja ylellinen sävy – sävy, jonka kanssa ei voi epäonnistua.

PUNAISTA JA GLITTERIÄ

”Tähän sain inspiraation Stella McCartneyn näytöksessä nähdyistä Mary Janes -kengistä. Ja samoin kuin kengissä, myös kynsissä glitteri antaa lisää asennetta. Lopputulos syntyy ripottelemalla punaisen kynsilakan päälle punaista glitterijauhetta. Kun lakkaus on kuivunut, ylimääräinen glitteri harjataan kynsistä puhtaalla, kuivalla siveltimellä.”

Trendivinkit antoi Madeline Pool,
Sally Hansenin kansainvälinen väriasiantuntija.

Lisätiedot:
BERNER OY, kuluttajatuotteet-osasto
Anne Sario, puh: 020791 4322, sähköposti: anne.sario@berner.fi

Uusimmat tiedotteemme löytyvät osoitteesta: http://news.cision.com/fi/berner-oy