Hävikkiviikko on täällä taas – Berner mukana

Berner on jälleen mukana 29.8.–4.9.2016 järjestettävässä Hävikkiviikossa. Kuluttajaliiton organisoimaa Hävikkiviikkoa vietetään neljännen kerran. Kannustaminen vastuullisiin kulutustapoihin on tärkeä osa Bernerin vastuullisuustyötä.

Hävikkiviikon pääteemana on ruokahävikin vähentäminen. Pelkästään kotitaloudet heittävät syömäkelpoista ruokaa roskiin noin 140 miljoonaa kiloa vuosittain. Ruokahävikin määrä on todella suurta, mutta on tärkeää kiinnittää huomiota myös muuhun hävikkiin ja kulutustapoihin yleisesti. Tässä yrityksillä on erittäin tärkeä rooli.

Bernerillä pyrimme hävikin ja jätteen määrän vähentämiseen mm. pakkausmateriaalien vastuullisella valinnalla ja niiden uusiokäyttömahdollisuuksilla, noudattamalla toimitiloissa Green Office -ohjelmaa ja kehittämällä jatkuvasti Heinäveden tehtaidemme toimintaa – tällä hetkellä tehostamme jätevesien käsittelyä entisestään. Henkilöstömme koulutuksella varmistamme, että jokainen voi omalla toiminnallaan vähentää ympäristön kuormitusta.

JOKAINEN VOI VAIKUTTAA

Nämä helpot vinkit hävikin vähentämiseen soveltuvat jokaiselle:

Valitse aina ihollesi sopiva, turvallinen tuote ja käytä pesuaineita ohjeiden mukaan – säästät vettä, ihoasi ja ympäristöä.

Kierrätä. Tuotepakkauksiemme kierrätyksestä löytyy lisätietoa mm. Herbinan tuotesivuilta.

Säilö satokauden herkut, niin vältät ruokahävikkiä.

Tapahtumia ja vinkkejä Hävikkiviikolla

Hävikkiviikko huipentuu tänä vuonna Hävikkiruokafestareihin, jotka järjestetään 3.-4.9. Helsingissä Korjaamolla Designmarkkinat 2nd Cycle tapahtuman yhteydessä. Hävikkifestareiden järjestelyistä vastaavat Motiva ja Korjaamo, kumppanina toimii Kuluttajaliitto. Festareiden ohjelmassa muun muassa hävikkibrunssi, Loop ravintolan järjestämä hävikki-illallinen, särki-lahnaburgereita, smoothiebaari hävikkihedelmistä, kokkausdemoja, parhaan hävikkiä vähentävän idean palkitseminen ja paljon muuta.

Festareiden ohjelma löytyy tämän linkin takaa. 

Rajamäen sivuilta rajamaen.fi löydät parhaat vinkit säilöntään. Lisää vinkkejä Hävikkiviikon aikana päivittyy Rajamäen Facebookiin sekä Instagramiin 

havikkiviikko_logo_2014_valkoinen-e28093-kopio

 

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa