Clarins HYDRA-ESSENTIEL Kosteuttavat ihonhoitotuotteet

Vesi on elintärkeää niin elämälle kuin ihon kauneudellekin. Kauniin, raikkaan, tasaisen ja hehkuvan näköinen iho sisältää riittävästi kosteutta. Iho voi hyvin, kun sen kyky sitoa kosteutta on riittävä. Tällöin päivittäiset rasitustekijät, ikääntyminen, ihotyyppi, kuuma, kylmä ja ilman epäpuhtaudet, eivät pääse heikentämään ihon kosteuspitoisuutta.

CLARINS INNOVAATIO: AKTIVOIDAAN UUDELLEEN IHON OMAA KOSTEUDENSITOMISKYKYÄ

Tutkittuaan ensin ilmaston vaikutusta ihoon, Clarins keskittyi päivittäisten lämpötilan muutosten vaikutuksiin ihon kuntoon ja totesi, että ne heikentävät ihon kosteudensitomiskykyä. Korjatakseen tämän asian Clarins hyödynsi itulehti-nimisestä kasvista saatavaa tehokasta kosteuttavaa kasviuutetta ja yhdisti sen uuteen anti-pollution-yhdisteeseen. Näin saatiin aikaan ihoa välittömästi kosteuttava vaikutus. Itulehti on kasvi, jonka paksut lehdet ovat täynnä vettä. Siksi siitä saatava uute auttaa ihoa palauttamaan kosteudensitomiskykynsä.

Clarinsin kosteuttavat ihonhoitotuotteet, 49 vuotta jatkuvaa kehitystyötä

1968
Creme- ja Base de Soins -voiteet, joiden kosteuttava vaikutus perustui tuoresolu-uutteisiin.

1992
Fluide Super Hydratant -kosteusemulsio, jonka kosteuttava vaikutus perustui merestä saatuihin kosteuttaviin aineosiin.

2000
Soins Multi-Hydratants -tuotteet, jotka kosteuttivat ihoa sen kulloisenkin tarpeen mukaan.

2008
Soins Super-Hydratants -tuotteet, jotka kosteuttivat ihoa jatkuvasti kaikissa ilmasto-olosuhteissa.

2012
Soins Super-Hydratants -tuotteet, jotka kosteuttivat tehokkaasti ihon eri kerroksia.

2017
Soins Hydra-Essentiel-tuotteet, jotka palauttavat iho oman kosteudensitomiskyvyn.

TERMISTEN SOKKIEN VAIKUTUS IHON KOSTEUSPITOISUUTEEN

Tutkittuaan ensin ilmaston vaikutusta ihon kosteuspitoisuuteen, Clarins tuo vuonna 2017 esiin uuden, jokapäiväiseen elämäämme liittyvän tekijän, joka alentaa ihon kosteuspitoisuutta: päivittäiset, nopeat kosteuspitoisuuden ja lämpötilan muutokset.

KAIKEN KAIKKIAAN 17 TERMISTÄ SOKKIA PÄIVÄSSÄ

Olipa sää millainen tahansa, altistuu ihomme päivittäin lämpötilan ja kosteuden muutoksille. Joka kerta astuessamme sisältä ulos tai ulkoa sisälle, istuessamme jossain kulkuneuvossa, astuessamme sisään ilmastoituun tilaan tai urheiltuamme, ihomme altistuu termiselle sokille. Iho kohtaa näitä sokkeja päivittäin ainakin 17.

”Sienimolekyylien” merkitys ihon kosteudensitomiskykyyn

Ilman kosteutta iho ei voi hyvin. Kun ihon kosteuspitoisuus on oikea, ei ainoastaan dermikseen virtaa riittävästi vettä mikroverenkierron mukana, vaan iho pystyy myös sitomaan luontaisesti vettä jokaiseen kerrokseensa ”sienimolekyylien” avulla sekä muodostamaan ehjän suojamuurin, joka ehkäisee veden haihtumista ihon pinnasta.

Ehjä suojamuuri, joka ehkäisee veden haihtumista ihosta

Ihon uloimman kerroksen, keratiinikerroksen, pintaan muodostuva, lipideistä ja vedestä koostuva hydrolipidikalvo suojaa ihoa ulkopuolisilta ärsytystekijöiltä.

Ihon ylin kerros eli keratiinikerros muodostuu useista kerroksista kuolleita soluja, jotka muodostavat ihon pintaan luonnollisen, kosteuden haihtumista ehkäisevän suojamuurin.

Ihon eri kerrosten ihanteellinen kosteuspitoisuus

Keratiinikerros 13 %

Epidermis 65-70 %

Dermis 80 %

Kosteuden sitoutuminen ihon eri kerroksiin kallisarvoisten ”sienimolekyylien” avulla

Keratiinikerros

”Sienimolekyylit” ihon keratiinikerroksessa ovat nimeltään NMF-tekijöitä (Natural moisture factor). Ne sitovat ja säilyttävät kosteutta ihon pintakerroksen soluissa. NMF-tekijä muodostuu ihossa epidermiksen solujen keratinisoituessa matkalla kohti ihon pintaa.

Epidermis

Hyaluronihappo, ”sienimolekyyli”, sitoo kosteutta epidermiksen alempiin kerroksiin.

Dermis

Hyaluronihappo ja proteoglykaanit, jotka muodostavat dermiksen hyytelömäisen soluväliaineen, sitovat kosteutta ja ylläpitävät dermiksen kosteuspitoisuutta.

Termisten sokkien vaikutus ihon kosteustasapainoon

Clarins on pystynyt osoittamaan ensimmäistä kertaa, kahden innovatiivisen tutkimuksen avulla, päivittäisten lämpotilan ja kosteuspitoisuuden vaihteluiden vaikutuksen ihon kosteuspitoisuuteen.

 1. Muutokset ihon kunnossa

In vivo -tutkimus: Tarkasteltiin, miten lämpötilan vaihtelut vaikuttavat ihon kuntoon.

Tutkimukseen osallistui 35 naista, jotka altistettiin olosuhteisiin, jotka imitoivat päivittäin tapahtuvia lämpötilan muutoksia.

Heti ensimmäisen termisen sokin jälkeeen

Olipa kyseessä lämpö tai kylmyys, havaittiin muutoksia ihoa kosketettaessa ja siinä miltä iho tuntui: iho punoitti, iho tuntui kahrhealta, ihossa oli epämukava tunne.

 1. Vettä ihoon sitovien ”sienimolekyylien” määrän väheneminen

Ex vivo -tutkimus: Selvitettiin miten päivittäiset termiset sokit vaikuttavat kosteuden sitoutumiseen ihon kaikissa kerroksissa.

Keratiinikerros

Kuolleiden solujen määrä lisääntyy, mikä saa ihon tuntuaan karhealta.

Epidermis ja dermis

Veden sitoutuminen ihoon heikkenee, koska ”sienimolekyylien” sekä niiden esiasteiden määrä ihossa vähenee. Kosteutta niin epidermikseen kuin dermikseenkin sitovan ”sienimolekyylin”, hyaluronihapon, muodostumiseen vaikuttavan HAS2-entsyymin määrä vähenee. Dermikseen kosteutta sitovien proteoglykaanien muodostuminen hidastuu.

Hyaluronihappo ja proteoglykaanit: ihon kosteuttamisen kulmakivet

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo on glykosaminoglykaaneihin (GAG-aineet) kuuluva molekyyli. Sitä on sekä dermiksen hyytelömäisessä soluväliaineessa että epidermiksen alemmissa kerroksissa. Molekyylin koostumus tekee siitä ”sienimolekyylin”, koska se pystyy imemään itseensä omaan painoonsa nähden 1000 kertaisen määrän vettä. Hyaluronihappo toimii ihossa pääasiallisena kosteutta sitovana tekijänä.

Proteoglykaanit

Dermiksen hyytelömäinen soluväliaine sisältää proteoglykaaneja. Kosteutta sitovien ominaisuuksien vuoksi proteoglykaanit osallistuvat dermiksen hyytelömäisen soluväliaineen muodostumiseen, jonka tehtävänä on säilyttä vettä ihossa.

Äkilliset lämpötilan muutokset sekä muutokset ilman kosteuspitoisuudessa heikentävät ihon kykyä sitoa vettä itseensä. Ihon luonnollinen kosteudensitomiskyky heikkenee: ihoon sitoutuu aiempaa vähemmän vettä, jolloin ihon kosteuspitoisuus alenee. Iho menettää hehkuaan, siitä tulee elottoman näköinen, iho tuntuu karhealta ja kiristävältä.

Clarinsin innovaatio: palauttaa ihon luonnollinen kosteudensitomiskyky

Luonnon tarkkailemnen ja siitä inspiroituminen on yksi Clarinsin tutkimuskeskuksen salaisuuksista. Yksi tietty kasvi keräsi Clarnsin etnobotanistin Jean-Pierre Nicolas’n kaiken huomion hänen tutkimusmatkallaan Madagaskariin: itukasvi (kalanchoe officinal) ja sen mehukkaat lehdet, jotka lukuisista lämpötilan muutoksista huolimattaa pysyvät täynnä vettä.

Itukasvi, kiinnostava esimerkki itseään kosteuttavasta ominaisuudesta

Kasvin kestävyys hämmästyttää. Huolimatta voimakkaasta auringonpaisteesta, yön ja päivän välisistä suurista lämpötilan vaihteluista ja vähäisistä sateista, kasvi säiyttää lehtiensä hennon viheän sävyn ja mehukkaat, täynnä vettä olevat lehtensä. Tai ehkä mieluummin lehtensä, jotka ovat täynnä kosteuttavaa, ravitsevaa nestettä. Nerokas selviytymisstrategia jota Clarins on tutkinut.

Ylläpitääkseen kosteuspitoisuuttaan, kasvi sisältää mucilage-nimisiä ”sienimolekyylejä”, jotka vastaavat ihon ”sienimolekyyliä”, hyaluronihappoa. Mucilaget koostuvat polysakkarideistä. Ne pystyvät sitomaan jopa 95 % vettä parenchymiin, jota voidaan pitää kasvin dermiksenä ja muodostamaan kasvinestettä, joka on tyypillistä paksulehtisille kasveille.

Ehkäistäkseen veden haihtumista, kasvi hyödyntää tarkasti suunniteltua yhteyttämistä. Tuottaakseen yhteyttämistä varten välttämätöntä hiilimonoksidia, kasveilla on lehtiensä alapuolella pieniä ilma-aukkoja. Itukasvi, toisin kuin ohutlehtiset kasvit, avaa ilma-aukkonsa yöllä, jolloin lämpötila laskee ja lehtien sisältämän kosteuden haihtuminen on vähäisempää ja sulkee ne taas päiväksi. Tämä ilma-aukkojen yöllinen avautuminen kertoo erinomaisesta ekologisesta sopeutumiskyvystä, jossa hyödynnetään yhteyttämistä varten luotua menetelmää ehkäisemään veden haihtumista kasvista.

Kasvin lehtien vahamainen pinta ehkäisee tehokkaasti veden haihtumista. Itukasvin lehtien yläpuolta peittää vahamainen kerros jota kutsutaan cuticulaksi. Tämä vahamainen kerros koostuu vettä hylkivistä välttämöttömistä rasvahapoista, jotka muodostavat lehden pintaan veden haihtumista ehkäisevän suojamuurin. Suojamuuri ehkäisee veden haitumista niin lehden pintakerroksesta kuin sen alapuolisitakin kerroksista ja suojaa näin lehtiä kuivumiselta.

Itukasvin lehtien rakenne muistuttaa hämmästyttävällä tavalla ihon rakennetta

Päivittäisten termisten sokkien kohtaaminen ei ole ihon ja itukasvin lehtien ainoa yhteinen tekijä. Parenchymi, epidermis, cuticula, itukasvin tapa sitoa kosteutta muistuttaa erehdyttävästi ihon tapaa sitoa kosteutta: dermis, epidermis, hydrolipidikalvo. Niin kasvissa kuin ihossakin yksi syvempi kerros toimii vesivarastona, välikerros ehkäisee veden vähenemistä ja ylin kerros toimii suojamuurina ja ehkäisee kosteuden haihtumista.

Luomuitukasvi palauttaa tehokkaasti ihon kosteudensitomiskyvyn

Luomuitukasvin lehdistä saadulla uutteella tehdyissä in vitro -testeissä kävi ilmi, että kasvista saatu uute tehostaa ihon kaikkiin kerroksiin kosteutta sitovien ”sienimolekyylien” muodostumista ihossa. Ihon kyky sitoa vettä paranee, koska luomuitulehtiuute parantaa sekä ”sienimolekyylien” muodostumiseen vaikuttavien geenien toimintaa että aktivoi hyaluronihapon muodostumista ihossa. Auttamalla ihoa palauttamaan omat vesivarastonsa luomuitulehtiuute tehostaa ihon kosteuspitoisuutta. Voidaankin sanoa, että ihon luonnollinen kosteudensitomiskyky on palautunut.

Kuudennen sukupolven versio edistyksellisestä koostumuksesta

Vaikka ihon kyky sitoa tehokkaasti kosteutta olisi palautunut, iho saattaa silti näyttää harmaalta ja tuntua epämukavalta. Tämä johtuu sekä sisäilman että ulkoilman sisältämistä epäpuhtauksista, jotka heikentävät ihon hydrolipidikalvoa, herkistävät ihoa ja heikentävät sen kykyä sitoa vettä. Antaakseen iholle sen tarvitsemaan lisäsuojaa, Hydra-Essentiel-tuotteet sisältävät Clarinsin uuden anti-pollution-yhdisteen.

Ihomme joutuu taistelemaan ilman epäpuhtauksia vastaan sekä sisällä että ulkona

Samalla, kun avaamme ikkunan tai astumme sisään kotiimme, päästämme sisään ulkoilman sisältämiä epäpuhtauksia. Nämä epäpuhtaudet sekoittuvat sisäilman sisältämiin epäpuhtauksiin, joita syntyy erilaisia kotitöitä tehdessämme. Tämä ihon jatkuva altistuminen erilaisille epäpuhtauksille sai Clarinsin tutkimaan neljää suurinta epäpuhtautta, jotka vaikuttavat elinympäristöömme niin sisällä kuin ulkona: pakokaasu, pienhiukkaset, formaldehydi, tupakansavu.

Nämä epäpuhtaudet vaikuttavat ihoomme seuraavasti:

HERKISTYMINEN

Ihon luonnollisen suojamuurin heikkeneminen: ihon pinta tuntuu karhealta, iho menettää hehkuaan, ihon kosteuspitoisuus alenee.

LIIKATUOTANTO

Ihossa muodostuu runsaasti vapaita radikaaleja, jotka vaurioittavat soluja.

IHON ENNENAIKAINEN VANHENEMINEN

Solujen välisen hyytelömäisen soluväliaineen rappeutuminen, dermiksen ja epidermiksen välisen yhteyden heikkeneminen.

UUSI ANTI-POLLUTION-YHDISTE 

Uudet Hydra-Essentiel-tuotteet sisältävät Clarinsin uuden anti-pollution-yhdisteen, joka suojaa ihoa komivaiheisesti niin sisä- kuin ulkoilmankin sisältämiltä epäpuhtauksilta sekä päivällä että yöllä.

KOSTEUSVOITEET, JOTKA TEHOSTAVAT IHON OMAA KOSTEUDENSITOMISKYKYÄ

Hydra-Essentiel-voiteella tehtyjen testien tulokset

Testit tehtiin todellisia olosuhteita muistuttavassa ympäristössä. Testiin osallistuneet, 20-40 vuotiaat naiset altistettiin yhden päivän ajan useille termisille sokeille. Päivän lopuksi selvitettiin voiteen vaikutus termisten sokkien aiheuttamiin rasitustekijöihin ihossa. Testi tehtiin normaalista kuivalle iholle tarkoitetulla Hydra-Essentiel
-voiteella.

 •  Ihossa olevien ”sienimolekyylien” muodostuminen aktivoitui. NMF-tekijä x 14
 •  Ihon luonnollinen suojamuuri vahvistui, koska ihossa muodostui enemmän suojamuurin laastina toimivia lipidejä. Suojamuurille tärkeitä lipideitä muodostui +37 %

Testiin osallistuneiden naisten mielipiteet testatusta voiteesta

Ensimmäisen käyttökerran jälkeen:

 •  Iho tuntui välittömästi tehokkaasti kosteutetulta 87%
 •  Iho tuntui miellyttävältä 92%

Kahden viikon käytön jälkeen

 •  Iho tuntui aiempaa täyteläisemmältä 72%
 •  Iho tuntui aiempaa raikkaammalta 87%

  ERITYYPPISET KOOSTUMUKSET ERI IHOTYYPEILLE JA ERILAISIIN ILMASTO-OLOSUHTEISIIN

  Jokaisella ihotyypillä on omat tarpeensa, ja lisäksi eri ilmasto-olosuhteet asettava omat vaatimuksensa käytettäville ihonhoitotuotteille. Tästä syystä Hydra-Essentiel-hoitolinja sisältää viisi koostumukseltaan erityyppistä voidetta sekä yhden tehohoidon.

  Intensive Moisture Quenching Bi-Phase Serum -seerumi

  Sekä miehille että naisille sopiva, ihoa erittäin tehokkaasti kosteuttava seerumi, joka saa ihon tuntumaan välittömästi miellyttävältä ja pehmeältä. Kuivuudesta johtuvat juonteet tasoittuvat ja iho tuntuu ja näyttää nuorekkaalta ja hyvinvoivalta.
  Käyttö:
  Seerumia käytetään aamuin ja/tai illoin kasvojen ja kaulan iholle. Pakkausta ravistetaan ennen käyttöä. Muutama painallus tehohoitoa lämmitetään kämmenten välissä ja seerumi painellaan tämän jälkeen kämmenillä kasvojen ja kaulan iholle. Seerumin jälkeen kasvolle levitetään ihotyypin mukainen hoitovoide.

  Intensive Moisture Quenching Bi-Phase Serum -seerumi on pakattu pumppupulloon 30 ml ja sen suositushinta on 63,00 euroa.

  Silky Cream ja Silky Cream SPF 15

  Normaalista kuivalle iholle sopiva voide, jonka silkkimäinen koostumus ikään kuin sulaa iholle ja jättää sen miellyttävän pehmeän tuntuiseksi. Valittavana myös vaihtoehto, joka sisältää suojakertoimen SPF 15.
  Käyttö: Voidetta levitetään aamuin ja/tai illoin kasvojen ja kaulan iholle. Pieni määrä voidetta lämmitetään kämmenten välissä, minkä jälkeen voide painellaan kevyesti kasvojen ja kaulan iholle.
  Silky Cream ja Silky Cream SPF 15 -voiteet on pakattu lasipurkkiin ja niiden suositushinta on 59,00 euroa.

  Rich Cream

  Erittäin kuivalle iholle tarkoitettu täyteläinen voide, joka tuntuu iholla höyhenen kevyeltä, eikä jätä iholle rasvaista tunnetta. Voide imeytyy nopeasti ihoon ja jättää sen miellyttävän pehmeän ja joustavan tuntuiseksi.
  Käyttö:
  Voidetta levitetään aamuin ja/tai illoin kasvojen ja kaulan iholle. Pieni määrä voidetta lämmitetään kämmenten välissä, minkä jälkeen voide painellaan kevyesti kasvojen ja kaulan iholle.
  Rich Cream on pakattu lasipurkkiin 50 ml ja sen suositushinta on

  59,00 euroa.

  Cooling Gel

  Normaalille ja sekaiholle tarkoitettu geelimäinen voide, joka sulautuu välittömästi ihoon ja jättää sille raikkaan tunteen. Geelivoide jättää ihon miellyttävän tuntuiseksi ja mattapintaiseksi.
  Käyttö:
  Geelivoidetta levitetään aamuin ja/tai illoin kasvojen ja kaulan iholle. Pieni määrä geelivoidetta lämmitetään kämmenten välissä, minkä jälkeen geelivoide painellaan kevyesti kasvojen ja kaulan iholle.
  Cooling Gel on pakattu lasipurkkiin 50 ml ja sen suositushinta on 59,00 euroa.

  Milky Lotion SPF 15

  Normaalille ja sekaiholle tarkoitettu miellyttävän tuntuinen, ihoon
  sulautuva emulsio, joka jättää iholle miellyttävän raikkaan
  tunteen. Emulsio sisältää aurinkosuojan SPF 15, joka suojaa ihoa
  auringonvalon haitoilta.
  Käyttö:
  Emulsiota levitetään aamuin ja/tai illoin kasvojen ja kaulan iholle. Pieni määrä emulsiota lämmitetään kämmenten välissä, minkä jälkeen emulsio painellaan kevyesti kasvojen ja kaulan iholle.
  Milky Lotion SPF 15 on pakattu pumppupulloon 50 ml ja sen suositushinta on 59,00 euroa.

  LISÄÄ HELEYTTÄ IHOLLE

  Kaikki Hydra-Essentiel-linjan tuotteet sisältävät mustahelmimarjan uutetta, joka suojaa lämpötilanvaihteluille herkkiä mikroverisuonia ihossa. Mustahelmimarjan uute ylläpitää täten ihon heleää tervettä väriä.

  Kaikissa Hydra-Essentiel-linjan tuotteissa on miellyttävä raikkaan hedelmäinen tuoksu.

  Hydra-Essentiel-linjan tuotteet tulevat myyntiin maaliskuussa 2017.

  Tuotekuvat:
  http://www.bernerbrandbank.fi/l/LDCgRHxwJRvL

  Uusimmat tiedotteemme:
  https://www.berner.fi/uutishuone/

  Lisätiedot:
  BERNER OY, kuluttajatuotteet-osasto

  Anne Sario, puh: 0207 91 4322, sähköposti: anne.sario@berner.fi