Berner tuo uudenlaisen kierrätyslannoitteen kotipuutarhaan

Berner lanseeraa luonnonvaroja säästävän GreenCare Ympäristön Ystävä -puutarhalannoitteen yhteistyössä Baltic Sea Action Groupin ja S-ryhmän kanssa. Samalla Berner Oy sitoutuu tukemaan BSAG:n toimintaa ja selvittämään uusia ravinteiden kierrätysmahdollisuuksia kestävän kehityksen puolesta.    

GreenCare Ympäristön Ystävä -puutarhalannoitteen koko valmistusketju raaka-aineiden hankinnasta valmiin tuotteen pakkaukseen on mahdollisimman ympäristöystävällinen. Suuri osa lannoitteessa käytettävistä raaka-aineista, kuten viljojen sivujakeista ja sokerituotannon sivuvirroista, on ennen jäänyt täysin hyödyntämättä kasvinravinteina.

– Kierrätämme tuotteessamme suomalaisten maa- ja metsätilojen kasviperäiset sivujakeet takaisin maaperään. Ne lisäävät hyödyllisten pieneliöiden toimintaa maassa, parantavat maan mururakennetta ja sitovat hiiltä maaperään. Suomalaisen SOILFOOD INSIDE-keksinnön ansiosta kasvi pystyy hyödyntämään maan ravinnevarat tehokkaammin, jolloin kasvu on tasapainoista ja kukinta runsasta. Hajuttomien lannoiterakeiden käyttö on helppoa ja siistiä, kertoo Berner Oy:n puutarhatuotteista vastaava Category Manager Janne Pulkkinen.

Berner tekee Itämeri-sitoumuksen

Jokaisesta myydystä Ympäristön Ystävä –tuotteesta lahjoitetaan 50 senttiä Itämeren suojelutyöhön BSAG:lle. Lisäksi Berner Oy sitoutuu jatkossakin selvittämään ja kehittämään ravinteiden kierrätysmahdollisuuksia laajemmin sekä kotipuutarhan että maanviljelyn kestävän kehityksen puolesta.    

– Kiertotalousratkaisujen kehittäminen on keskeistä rajallisten resurssien maailmassa ja tuo meille myös kilpailuetua. Sekä kuluttajatrendeissä että tekemissämme kuluttajatutkimuksissa ympäristöasiat ja vastuullisuus nousevat esiin yhä selkeämmin ja vaikuttavat aidosti ostopäätöksiin, sanoo toimitusjohtaja Antti Korpiniemi Berner Oy:stä.

– Ravinteiden kierrätys on Itämeren kannalta oleellista, koska mereen joutuessaan muualla arvokkaat ravinteet aiheuttavat leväkukintoja. Jätteenä pidettyjen ravinnevirtojen talteenotto ja uudelleen käyttö tukkii ravinteiden vuotokohtia ja vähentää siten Itämerta rehevöittäviä päästöjä. Lisäksi maaperän hyvä kunto vähentää puutarhan omia ravinnevalumia vesistöihin, painottaa BSAG:n asiamies Mathias Bergman.

Ympäristön Ystävä saatavilla S-ryhmän kaupoista

Ympäristön Ystävä –lannoite on saatavilla kaikista S-ryhmän puutarhamyymälöistä: Kodin Terra, Prisma ja S-rauta.

– Haluamme auttaa asiakkaitamme kestävässä kuluttamisessa tarjoamalla heille helppoja arjen ratkaisuja. Kierrätyslannoite on hyvä esimerkki, jolla kotipuutarhuri voi säästää luonnonvaroja ja edistää kiertotaloutta, valikoimajohtaja Lasse Ketola SOK:n vähittäiskaupasta kertoo.

Mikael Gabriel mukana ympäristöystävällisen kotipuutarhan lanseerauksessa

Bernerin viime syksynä Vain Elämää –sarjasta alkanut yhteistyö Mikael Gabrielin kanssa jatkuu Ympäristön Ystävä –lannoitteen markkinoinnin yhteydessä. Mikael Gabrielin sanoma ympäristöystävällisestä elämäntavasta ja omasta puutarhainnostuksesta tukee yhteistyön tavoitteita ja innostaa nuorempiakin kasvattamaan kasviksia.

– Viime kesänä innostuin toden teolla puutarhahommista ja hoidinkin omaa pihaani innokkaasti läpi kesän. Tämä yhteistyö tuntui mulle todella luontevalta ja innostuin siitä heti. Olen itse ympäristön ystävä ja haluan kehittyä paremmaksi myös arkisissa valinnoissani. Uskon tämän yhteistyön antavan siihen hyvät valmiudet, sanoo Mikael Gabriel.

Lisätietoja:

Janne Pulkkinen, Category Manager, Berner Oy, puh. 050 594 21 69, janne.pulkkinen@berner.fi 

Lasse Ketola, valikoimajohtaja, SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaus, puh. 010 7680682

Mikael Gabrielin haastattelupyynnöt: Manageri Peppi Puljujärvi, puh. 045 137 0807, peppi.puljujarvi@livenation.fi 

Pieta Jarva, viestintäpäällikkö, Baltic Sea Action Group, puh. 050 338 1096, pieta.jarva@bsag.fi

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Toimintaamme ohjaa halu tarjota asiakkaillemme vain parhaita tuotteita ja parasta palvelua. Konsernimme liikevaihto vuonna 2015 oli 289,3 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 524. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa ja Baltiassa. Lisätietoja: berner.fi.

Oman tuotekehityksemme tunnettuja merkkejä ovat muun muassa XZ, LV, Herbina, GreenCare, Korrek, Lasol, Nokian Jalkineet sekä Rajamäen tuoteperhe.