Berner sitoutui Kemianteollisuuden Responsible Care -vastuullisuusohjelmaan

Berner Oy sitoutui kansainväliseen Responsible Care -vastuullisuusohjelmaan. Vastuullinen toimintatapa on ollut olennainen osa perheyhtiö Bernerin liiketoimintaa jo perustamisvuodesta 1883, mutta ohjelma tuo verkoston edut mukaan kehittämistyöhön. 

Responsible Care on kemianteollisuuden kansainvälinen, kestävää kehitystä tukeva vastuullisuusohjelma. Responsible Care -ohjelman keskeisiä teemoja ovat luonnonvarojen kestävä käyttö, tuotannon ja tuotteiden kestävyys ja turvallisuus, hyvinvoiva työyhteisö, avoin vuorovaikutus ja yhteistyö.

– Vastuullisuudessa lähdemme liikkeelle mitattavissa olevien tekojen kautta. On entistä tärkeämpää, että yritykset voivat osoittaa vastuullisen toiminnan ja kehityksen avoimesti. Useat Responsible Care-ohjelman mittarit meillä onkin ollut jo pitkään käytössä. Kansainvälinen ohjelma antaa meille hyvän vertailtavuuden suhteessa muihin yrityksiin ja pääsemme jakamaan yhteisiä käytäntöjä tehokkaammin. Meneillään on myös useita muita projekteja vastuullisuustyön kehittämiseksi, sanoo toimitusjohtaja Antti Korpiniemi.

Yritysten vastuullisuustyön kehittämistä tuetaan yhteistyöllä verkostoissa ja kehityshankkeissa. Vastuullisuustyön tuloksia seurataan vuosittain koottavilla indikaattoritiedoilla. Responsible Care -ohjelmassa on mukana kaikkiaan yli 60 maata ympäri maailmaa. Suomessa ohjelmaan on sitoutunut noin sata yritystä, ja se kattaa 80 % kemianteollisuuden tuotannosta ja noin 60 % henkilöstöstä Suomessa.

Vastuullista tuotantoa alusta loppuun

Bernerin omat tuotantolaitokset sijaitsevat Heinävedellä, Savossa. Heinävedellä valmistetaan suomalaisille tuttuja tuotteita, kuten XZ-hiustenhoitosarjaa, LV- ja Herbina -hygieniasarjoja, Lasol- ja Korrek-autonhoitosarjoja sekä Rajamäen etikoita.

Uudet tuotantolaitokset avattiin Heinävedelle helmikuussa 2014. Uusien tehtaiden suunnittelussa ympäristövaikutusten minimointi oli tärkeässä osassa. Tuotekehityksessä ja tuotannossa hyödynnetään paikallisia raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja, jolloin kuljetusmatkat ovat mahdollisimman lyhyet. Kotimaisella tuotannolla on myös merkittävä vaikutus työpaikkojen ja ammattitaidon säilyttämisessä Suomessa.

Tehtailla on toteutettu useita kehityshankkeita ja investointeja tuotannon tehokkuuden lisäämiseksi ja ympäristövaikutusten vähentämiseksi entisestään. Esimerkkinä tästä on Bernerin ympäristöohjelmaan kuuluva jätevesien tehostamisprojekti ja investointi uuteen pussipakkauslinjastoon. Uudet pussipakkaukset ovat helposti kierrätettäviä ja tuottavat jopa 65 prosenttia vähemmän jätettä kuin tavalliset muovipullot.

Lue lisää Bernerin yritysvastuutoimenpiteistä vuosikertomuksesta

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Martina Lilius, martina.lilius@berner.fi, p. 020 791 4419

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Me Bernerillä tuotamme ja maahantuomme tuotteita ja palveluita, jotka tuovat ihmisten arkeen lisää hyvinvointia, ja jotka on tuotettu kaikin puolin kestävällä tavalla. Konsernimme liikevaihto vuonna 2016 oli 314,4 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 546. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa ja Baltiassa. Lisätietoja: berner.fi.

Oman tuotekehityksemme tunnettuja merkkejä ovat muun muassa XZ, LV, Herbina, GreenCare, Korrek, Lasol, Nokian Jalkineet sekä Rajamäen tuoteperhe.