Clarins uusi Double Serum -tehoseerumi

Clarinsin jo kulttituotteeksi muodostunut Double-Serum -tehoseerumi uudistuu. Seerumi tuli markkinoille vuonna 1985 ja sen suosio on alusta alkaen perustunut sen kaksoiskoostumukseen, kaksi seerumia samassa pakkauksessa. Toinen seerumeista on vesipohjainen ja toinen öljypohjainen. Näin tuotteeseen on saatu yhdistettyä parhaat vesiliukoiset ja öljyliukoiset ihon ikääntymisen merkkejä ehkäisevät tehoaineet. Yhdessä ne aktivoivat kaikkia viittä ihon hyvää kuntoa ja nuorekasta ulkonäköä ylläpitävää toimintoa.

Vuonna 2017 Clarins esittelee kahdeksannen sukupolven Double Serum
-tehoseerumin. Se aktivoi entistä tehokkaammin ihon hyvälle kunnolle tärkeää viittä tekijää tehostamalla solujen ihon nuorekkuutta ylläpitävää kommunikaatiota.

Clarinsin laboratorio Pontoisessa, Ranskassa vuonna 1985

Jacques Courtain-Clarins ja eräs hänen tuotekehittelijöistään saivat idean käänteentekevästä kosmeettisesta tuotteesta.

”Mitä jos valmistaisimme maailman parhaan kosmetiikkatuotteen? Jos yhdistäisimme yhteen tuotteeseen kaikki ihon nuorekkuutta ylläpitävät vaikuttavat aineet?

Se on mahdotonta.

Miksi?

Koska kaikkia vaikuttavia aineita ei voi lisätä yhteen tuotteeseen. Ne eivät sekoittuisi yhteen toistensa kanssa.

No ei se mitään, laitetaan ne kahteen erilliseen pulloon. Yhdistäminen tapahtuu käyttöhetkellä.”

Yli 30 vuotta myöhemmin Clarins otti vastaan haasteen toteuttaa uudelleen Jacques Courtin-Clarinsin unelma maailman parhaasta tuotteesta.

UUSI DOUBLE-SERUM-tehoseerumi

Vaikuttaa entistä tehokkaammin viiteen ihon nuorekkuutta ylläpitävään tekijään

Jotta iho säilyisi nuorekkaana ja hyväkuntoisena täytyy viiden ihosoluille elintärkeän toiminnon olla kunnossa. Solujen täytyy pystyä uusiutumaan, niiden täytyy saada happea, ravintoaineita ja kosteutta sekä olla suojassa erilaisilta ärsytystekijöiltä. Clarins halusi tutkia vielä tarkemmin solujen toimintaa ja teki tärkeän tieteellisen löydön, solujen välisen kommunikaation.

Solujen välinen kommunikaatio ei ole yhdellekään tiedemiehelle mikään salaisuus. Tiedetään, että soluilla, kuten kaikilla elollisilla olennoilla on oma kielensä, jolla ne kommunikoivat keskenään. Solut lähettävät viestejä ja vastaanottavat niitä toisilta soluilta ja ympäristöstä. Vähäinenkin häiriö tässä viestiketjussa heikentää ihon tasapainoista toimintaa ja nopeuttaa sen vanhenemista. Ihosolujen uusiutuminen hidastuu, ihon kosteudensitomiskyky heikkenee, iho menettää kiinteyttään ja nuorekasta hehkuaan.

Clarins purki koodin, jolla solut kommunikoivat ihon nuorekkuudesta

Tähän päivään asti Double-Serum aktivoi solujen kommunikaatiota, ylläpitääkseen viittä ihon tasapainoiselle toiminnalle elintärkeää toimintoa. Useiden vuosien tutkimustyön tuloksena Clarins tunnisti vuonna 2017 solujen aiemmin tuntemattomana pysyneen tavan kuunnella: solukalvolla sijaitsevat lipidilautat. Lipidilautat sisältävät runsaasti solureseptoreja, joiden avulla solu pystyy ”kuulemaan” tehokkaasti niiden ympäristöstä tulevia viestejä. Lipidilauttojen toiminta osoittautui olevan pääosassa solujen kommunikoidessa ihon nuorekkuudesta.

Lipidilautat, solujen tapa kuunnella

Solut kommunikoivat ympäristönsä kanssa plasmamaisen solukalvonsa avulla. Solukalvo muodostuu useista eri osista, joista yhden muodostavat lipidilautat. Ne sisältävä runsaasi kolesterolia ja sfingomyeliiniä (solukalvon sisältämä lipidi) sekä reseptoreita että ionikanavia. Lipidilauttoja on useissa erityyppisissä soluissa, kuten ihon luonnollisen suojamuurin muodostavissa keratinosyyttisoluissa ja ihon nuorekkuudesta vastaavissa fibroblastisoluissa.

Clarinsin laboratorion tekemä tieteellinen löydös

Clarins laboratorion yhteistyössä solubiologian tohtori Yves Poumayn tutkimusryhmän kanssa tekemä tutkimustyö toi ensimmäistä kertaa esiin lipidilauttojen yhteyden ihon vanhenemiseen. Tämä löydös oli niin merkittävä, että se oli aiheena tieteelliselle julkaisulle. Tohtori Yves Poumay tutkimusryhmineen työskentelee Namurin lääketieteellisessä tiedekunnassa Belgiassa.

 1. Lipidilautat ja vanheneminen

Lipidilauttojen määrä vähenee iän myötä, jolloin solujen kyky kuulla viestejä heikkenee.

 1. Lipidilautat, UV-säteet ja vapaat radikaalit

UV-säteily ja oksidatiivinen stressi vähentävät lipidilauttojen määrää, jolloin solujen kyky kuulla viestejä heikkenee.

 1. Lipidilautat ja viisi elintärkeää toimintoa

Clarinsin laboratorio pystyi osoittamaan ensimmäisen kerran, että lipidilauttojen määrän väheneminen hidastaa ihon elintärkeitä toimintoja ylläpitävien geenien aktiivisuutta ja vaikuttaa siten ihosolujen toimintaan.

Vaikutus geeneihin, jotka ylläpitävät ihon viittä elintärkeää toimintoa

 1. Ihon uusiutuminen: Epidermiksen uusiutumiseen vaikuttavan geenin CD44 toiminta hidastuu.
 2. Ihon hapen saanti: Solun ATP-tuotantoon ja sitä kautta soluhengitykseen vaikuttavan SPAC1-geenin toiminnan hidastuminen.
 3. Ihon ravinnon saanti: Glukoosia kuljettavan Glut1-geenin toiminnan hidastuminen.
 4. Ihon kosteuspitoisuus: Ihoon kosteutta sitovan filagriini-molekyylin toiminnan hidastuminen.
 5. Suojaaminen: Ihoa oksidatiiviselta stressiltä suojaavan NRF2-geenin toiminnan heikkeneminen.

Ainutlaatuinen tutkimusmenetelmä

Kun lipidilauttojen sisältämät sfingomyeliinit merkitään fluorisoivalla aineella, ne erottuvat pieninä pisteinä mikroskoopilla katsottuna. Näin pystytään seuraamaan miten erilaiset ärsytystekijät ja ikä vaikuttavat lipidilauttojen määrään.

Tämän tutkimusmenetelmän avulla Clarins pystyi osoittamaan lipidilauttojen vähenemisen vaikuttavan suoraan ihon viiden elintärkeän toiminnon heikkenemiseen.

Kun solujen kyky vastaanottaa ja välittää viestejä heikkenee tai loppuu kokonaan, ihon tasapainoiselle toiminnalle elintärkeät viisi toimintoa hidastuvat ja ikääntymisen merkit tulevat näkyviin.

Uusi Double-Serum aktivoi tehokkaasti ihon viittä elintärkeää toimintoa

Vahvistetaan solujen kykyä lähettää viestejä

Clarins on yhdistänyt uuteen Double-Serum -seerumiinsa kaiken viimeaikaisen kasveista saamansa tiedon, jotta seerumi vaikuttaisi mahdollisimman tehokkaasti ihon hyvään kuntoon vaikuttavaan viiteen elintärkeään toimintoon.

Double-Serum sisältää 18 kasviuutetta, joilla jokaisella on kohdistettu vaikutuksensa yhteen ihon viidestä elintärkeästä toiminnosta. Lisäksi Double-Serum sisältää kaksi kasviuutetta, jotka vaikuttavat kokonaisvaltaisesti ihon ikääntymisen merkkeihin.

Vahvistetaan solujen kykyä vastaanottaa viestejä

Clarins on valinnut erittäin tehokkaasti vaikuttavan kasviuutteen suojaamaan solukalvolla sijaitsevia lipidilauttoja ja siten solujen kykyä vastaanottaa viestejä. Tämä uute on runsaasti kurkumiinia sisältävä kurkumauute.

Kurkumiini on molekyyli, joka vastaa kasvin kommunikaatiokyvystä. Kurkumiini on haihtuva, aromaattinen lipofiilinen molekyyli, joka toimii tärkeässä roolissa risteyttämisessä ja kasvin kehittymisessä, koska se auttaa kasvia kommunikoimaan muiden kasvien kanssa. Kurkumiinin rooli on monitahoinen: se houkuttelee kasvin kasvulle välttämättömiä pölyttämiseen tarvittavia hyönteisiä sekä varoittaa muita kasveja niiden elinolosuhteita uhkaavista vaaroista.

Entä jos kurkumiini pystyisi parantamaan myös solujen välistä kommunikaatiota?

Clarinsin tutkimuskeskus inspiroitui kurkumiinin erinomaisista kommunikaatiokyvyistä ja tutki lukuisia sitä sisältäviä kasveja ja päätyi kurkumaan. Tutkijat eristivät kurkumasta uutteen, joka sisältää 65 % kurkumiinia ja testasivat sen tehon suojata solukalvolla sijaitsevia lipidilauttoja in vitro -tutkimusmenetelmän avulla.

Runsaasti kurkumiinia sisältävä kurkumauute vaikuttaa solujen lipidilauttoihin ja:

 • ylläpitää niiden kykyä vastaanottaa viestejä
 • ylläpitää solujen välistä kommunikaatiota
 • optimoi ihon viiden elintärkeän toiminnon hyvää toimintakykyä

Clarinsin solubiologianlaboratorion tekemä tutkimus

Tutkimuksessa analysoitiin kahta keratinosyyttisoluviljelmää.

Soluviljelmä 1: Soluja käsiteltiin MβCD-molekyyillä, jolla on tärkeä tehtävä lipidilauttojen muodostumisessa.

Soluviljelmä 2: Soluja käsiteltiin kurkumauutteella ja MβCD-molekyyillä, jolloin lipidilauttojen määrä nousi.

è Kurkumauute säilyttää solujen kyvyn vastaanottaa viestejä.

Kurkumauute lisäsi lipidilauttojen määrää 126 %.

Double-Serum vähentää todistetusti ikääntymisen merkkien näkymistä ihossa

Seerumi kirkastaa välittömästi ihon väriä. Seitsemän päivän käytön jälkeen ihohuokoset ovat pienentyneet ja rypyt madaltuneet. Kuukauden käytön jälkeen iho näyttää selvästi aiempaa nuorekkaammalta: iho on aiempaa sileämpi, kiinteämpi ja raikkaamman näköinen.

Ihon ikääntymisen merkkejä vähentävä vaikutus on kliinisesti todistettu

Ei pelkkiä lupauksia, vaan myös tuloksia

Rypyt

Double-Serum häivyttää ryppyjä seuraavasti:

Ryppyjen muoto pehmeni -20,1 %

Ihon pinta silottui -15,2 %

Rypyt madaltuivat -13,4 %

Ihon joustavuus

Iho muuttuu aiempaa joustavammaksi

Ihon joustavuus parani +32,5 %

Ihon kosteuttaminen

Double-Serum kosteuttaa ihoa koko päivän ajan.

Ihon kosteuspitoisuus oli noussut +68,1 % tunti tuotteen levittämisen jälkeen. Tuotteen ihoa kosteuttava vaikutus jatkuu vielä 8 tuntia tuotteen levittämisen jälkeen.

Huokoset

Double Serum häivyttää ja supistaa huokosia

Huokosten koko: -16,2 %

Huokoset ovat aiempaa vähemmän näkyviä: -10 %

Double-Serumin vaikutuksia testasi 350 naista ympäri maailmaa

Testitulokset:

Välittömästi tuotteen levittämisen jälkeen

Ihon tuntui kosteutetulta                                          93 %

Iho tuntui miellyttävältä                                           89 %

Iho näytti sileältä                                                        86 %

Iho näytti hehkuvalta                                                 81- %

7 päivän käytön jälkeen

Ihon kosteuspitoisuus oli parantunut                     92 %

Iho tuntui miellyttävältä                                           89 %

Ihon pinta näytti aiempaa sileämmältä                 88 %

Iho näytti raikkaalta                                                   84 %

Iho näytti aiempaa hehkuvammalta                       84 %

Iho tuntui aiempaa joustavammalta                      83 %

Ihon pinnanrakenne oli parantunut                        83%*

Iho näytti aiempaa kauniimmalta                           81%*

Neljän viikon käytön jälkeen

Iho näytti aiempaa sileämmältä                              91 %

Iho näytti aiempaa heleämmältä                            87 %

Iho näytti aiempaa kauniimmalta                           86 %

Iho tuntui aiempaa kiinteämmältä                         81 %

Kahdeksannen sukupolven kaksoiskoostumus

Miksi kaksoiskoostumus?

Tuotteen kaksoiskoostumus kehitettiin, jotta samaan tuotteeseen voitiin yhdistää kasveista saatavat parhaat vesiliukoiset ja öljyliukoiset ikääntymisen merkkejä häivyttävät vaikuttavat aineet ilman, että ne hyljeksisivät toisiaan tai vaikuttaisivat tuotteen rakenteeseen. Tuote haluttiin myös valmistaa ilman emulgaattoreita. Kaksoiskoostumus antaa Clarinsille mahdollisuuden yhdistää kaikki haluamansa parhaat ihon ikääntymisen merkkejä häivyttävät vaikuttavat aineet optimaalisessa suhteessa samaan tuotteeseen.

Erinomainen yhteensopivuus ihon kanssa

Double-Serum sisältää kaksikolmasosaa vesiliukoisia vaikuttavia aineita ja yhdenkolmasosan öljyliukoisia vaikuttavia aineita. Tämä suhde on sama kuin kosteuden ja rasvan suhde ihon hydrolipidikalvossa. Siksi iho vastaanottaa niin hyvin ja nopeasti Double-Serumin sisältämät vaikuttavat aineet.

Mahdollisimman luonnonmukainen koostumus

Clarins käyttää Double-Serum-seerumissa mahdollisuuksien mukaan luomukasviuutteita, jotka on hankittu reilun kaupan periaatteita noudattaen.

Uusi Double-Serum sisältää seuraavat yhdeksän luomikasviuutetta:

Itulehti, kvinoa, suolayrtti, kiivi, maarianohdake, gojimarja, alppitähti, inkivääri, vihreä banaani.  

Kolme näistä kasviuutteista on hankittu reilun kaupan periaatteita noudattaen:

Vihreä banaani, itulehti ja inkivääri

Täysin uuden tyyppinen, miellyttävän tuntuinen koostumus

Uuden Double-Serumin koostumuksessa öljyn täyteläisyys, ilman rasvaista tunnetta, yhdistyy miellyttävän tuntuiseen, ihoon sulautuvaan geeliin. Tämä saa ihon tuntumaan välittömästi miellyttävän pehmeältä ja joustavalta. Vesipohja ja öljypohja sekoittuvat toisiinsa viime hetkellä, jolloin seerumi levittyy iholle kuin toinen iho.

Tuotetta testanneista naisista:

90,3 % piti tuotteen koostumusta miellyttävänä.

90 % sanoi tuotteen jättävän iholle miellyttävän tunteen.

86 % sanoi tuotteen sopivan heidän iholleen.

Tuoksua, josta pidetään ei pidä muuttaa

Tuotteen tuoksun on luonut japanilainen parfymöööri ja siinä yhdistyvät samat hedelmäiset, kukkaiset, raikkaat ja hienostuneet tuoksuvivahteet kuin aiemmissakin Double-Seurm-seerumeissa.

Tuotetta testanneista naisista 88,8 % piti tuotteen tuoksua miellyttävänä.

Uusi ”älykäs” kaksoispakkaus

Vuonna 1996, 11 vuotta markkinoille tulonsa jälkeen Double Serum pakattiin ensimmäistä kertaa kaksoispakkaukseen, jossa kumpikin seerumi oli omassa erillisessä sylinterissään. Uuden Double Serumin myötä Clarins uusii myös ikonisen kaksoispakkauksensa. Aiemmasta poiketen uudessa pakkauksessa seerumit on pakattu sisäkkäin oleviin sylintereihin siten, että öljypohjaisen seerumin sisältävä sylinteri on vesipohjaisen seerumin sisältävän sylinterin sisällä. Pakkauksen täydentää uudenlainen pumppumekanismi, jonka avulla kummastakin sylinteristä nousee oikea määrä, kaksikolmasosaa vesiliukoista seerumia ja yksikolmasosa öljyliukoista seerumia kerrallaan. Seerumit sekoittuvat toisiinsa vasta levityshetkellä, jolloin niiden sisältämien vaikuttavien aineiden teho säilyy muuttumattomana.

Pullon korkki on varustettu annostelumekanismilla, jonka avulla kuluttaja voi valita minkä verran tuotetta hänen ihonsa ihotyypistä, ilmasto-olosuhteista tai vuodenajasta riippuen kerralla tarvitsee.  

 1. Normaali- ja kuivaiho, kylmä ilmanala
 2. Sekaiho ja rasvainen iho, lämmin ilmanala

Lisäksi pulloon on kaiverrettu sanat ”Hydric” ja Lipidic”, jotka korostavat kuluttajalle seerumin ainutlaatuista koostumusta.

Hinta:

Double Serum 30 ml, suositushinta 91,50 euroa

Double Serum 50 ml, suositushinta 112,00 euroa

Myynissä:

Uusi Double Serum tulee myyntiin syyskuussa 2017.

Tuotekuvat:

http://www.bernerbrandbank.fi/l/BQpRCLTK-ZS8

Uusimmat tiedotteemme:

https://www.berner.fi/uutishuone/

Lisätiedot:

BERNER OY, kuluttajatuotteet-osasto

Anne Sario, puh: 0207 91 4322, sähköposti: anne.sario@berner.fi