Soil Scout laajentaa Viljelijän Bernerin mittalaitevalikoimaa

Viljelijän Berner on sopinut jakelusopimuksen suomalaisen Soil Scout Oy:n kanssa. Sopimus kattaa Suomen ja Ruotsin markkina-alueet. Soil Scout -mittalaitteilla pystytään täysin uudella tavalla seuraamaan maaperän olosuhteita langattomasti, joka lisää viljelyn tarkkuutta ja kannattavuutta erityisesti kastelua vaativilla viljelykasveilla sekä urheilunurmikoilla.

Soil Scoutin uusi innovatiivinen teknologia mahdollistaa maaperän lämpötilan, kosteuden sekä johtokyvyn seuraamisen langattomasti. Patentoidut maan alle haluttuun syvyyteen sijoitetut anturit välittävät mittaustulokset pilvipalveluun, josta käyttäjä pystyy seuraamaan tilannetta reaaliaikaisesti. Anturit toimivat paristoilla ja niiden käyttöaika on jopa 20 vuotta.

Erityisesti kastelua tarvitsevien puutarhakasvien viljelijät sekä urheilunurmikoiden hoitajat saavat suuren hyödyn tarkasta maaperän kosteustilanteesta. Aikaisemmin maaperän kosteutta on mitattu työläiden manuaalisten laitteiden avulla. Uudella Soil Scout- tekniikalla pystytään asettamaan matkapuhelimeen tuleva hälytys, joka ilmoittaa, kun maa on kastelun tarpeessa tai kun kastelua on annettu riittävästi.

– Kastelun optimoinnilla pystytään maksimoimaan satopotentiaali sekä saamaan merkittäviä säästöjä, kun vältytään liikakastelulta, toteaa tuoteryhmäpäällikkö Jussi
Peltonen Berneriltä.

– Soil Scout sopii hyvin Viljelijän Bernerin valikoimaan, sillä tavoitteenamme on olla mukana tehostamassa asiakkaidemme tuotantoa ja parantaa heidän kilpailukykyään, kertoo osastonjohtaja Kalle Erkkola Berneriltä.

Soil Scout on suomalainen innovaatio, joka on jo saanut jalansijaa maailmalla. Uudella maanalaisella langattomalla anturilla pystytään tarjoamaan tarkkaa tietoa maan alla vallitsevista olosuhteista.

– Uskomme että Viljelijän Bernerin neuvontaan ja vahvaan ammattitaitoon perustuva myyntiorganisaatio on Soil Scoutille oikea kumppani, sanoo toimitusjohtaja Jonathan Skelly Soil Scoutilta.

Lisätietoja

Berner Oy: osastonjohtaja Kalle Erkkola, p. 050 341 4848, kalle.erkkola@berner.fi

Soil Scout Oy: toimitusjohtaja Jonathan Skelly, p. 050 480 1161, jonathan.skelly@soilscout.com 

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Konsernimme liikevaihto vuonna 2016 oli 314,4 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 546. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa ja Baltiassa. Lisätietoja: berner.fi.

Viljelijän Berner on Berner Oy:n vahvasti kasvava maatalouskauppaa tekevä yksikkö. Tärkeimmät tuotealueemme ovat kasvinsuojelu, siemenet ja lannoitteet.