Berner ja Sulapac yhteistyöhön ekologisen pakkausinnovaation tiimoilta

Berner Oy on solminut strategisen yhteistyösopimuksen suomalaisen pakkausinnovaation kehittäjän Sulapac Oy:n kanssa. Berner toimii yhtenä innovaation tuotekehityskumppanina. 

– Etsimme ja kehitämme jatkuvasti vastuullisempia tuote- ja pakkausratkaisuja. Tärkeätä meille on olla mukana kehittämässä suomalaisia kestäviä tulevaisuuden innovaatioita, josta Sulapac on erinomainen esimerkki. Tämä on yrityksellemme luonnollista, sillä oma tuotekehityksemme lähti liikkeelle 1950-luvulla XZ-brändimme kehityksen myötä, sanoo liiketoimintajohtaja Jussi Armanto Berner Oy:stä.

Sulapac on suomalainen yritys, joka ­valmistaa puuhakkeesta biohajoavaa ­pakkausmateriaalia. Yritys on Suvi Haimin ja Laura Kyllösen perustama vuonna 2016. Yritys keräsi alkuvuodesta miljoonarahoituksen. Sulapacin ekologinen pakkaus palkittiin parhaana pakkausalan tärkeimmillä messuilla Monacossa 3.10.2017.

– Muovin käyttö ei ole kestävää kehitystä, ja etsimme ekologista vaihtoehtoa muoville. Sulapacin innovaatiossa uusiutuva pääraaka-aine tulee pohjoismaisesta puusta ja tuote on täysin biohajoava. Tavoitteena yhteiselle kehitystyöllemme on, että saamme vuoden sisään tuotteitamme Sulapacin biohajoaviin pakkauksiin, kertoo tuotekehityspäällikkö Maria Svinhufvud Berneriltä.

– Yhdessä tällaisten pioneeriasenteen omaavien yritysten kanssa Sulapacin pakkaukset haastavat perinteiset muovipakkaukset ja vievät kehitystä kohti kestävämpää ja puhtaampaa maailmaa, sanoo Suvi Haimi, Sulapac Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja.

Bernerin oman tuotekehityksen kosmetiikka- ja ihonhoitomerkkejä ovat XZ, LV ja Herbina. Suurin osa Bernerin tuotteista valmistetaan yrityksen omilla Heinäveden tehtailla. Oman tuotekehityksen ja tuotannon tunnettuja merkkejä ovat lisäksi GreenCare, Korrek, Lasol, Oxygenol, Rajamäen tuoteperhe sekä muun muassa ammattisiivoukseen tarkoitetut HETI-tuotteet ja desinfektioaineet.

Lisätietoja

Maria Svinhufvud, tuotekehityspäällikkö, Berner Oy, maria.svinhufvud@berner.fi, p. 020 791 4262

Jussi Armanto, liiketoimintajohtaja, Päivittäistavarat, Berner Oy, jussi.armanto@berner.fi, p. 020 791 4375

Martina Lilius, viestintäpäällikkö, Berner Oy, martina.lilius@berner.fi, p. 020 791 4419


Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Me Bernerillä tuotamme ja maahantuomme tuotteita ja palveluita, jotka tuovat ihmisten arkeen lisää hyvinvointia, ja jotka on tuotettu kaikin puolin kestävällä tavalla. Konsernimme liikevaihto vuonna 2016 oli 314,4 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 546. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa ja Baltiassa. Lisätietoja: berner.fi.

Oman tuotekehityksemme tunnettuja merkkejä ovat muun muassa XZ, LV, Herbina, GreenCare, Korrek, Lasol, Nokian Jalkineet sekä Rajamäen tuoteperhe.