Clarins EXTRA-FIRMING JOUR -päivävoide ja EXTRA-FIRMING NUIT -yövoide

Nelikymppisenä ruuhkavuodet saattavat ehkä olla takanapäin, mutta niiden vaikutus alkaa näkyä kasvoilla. Silmänympärysrypyt erottuvat aiempaa selvemmin, kasvonpiirteet alkavat menettää selkeyttään, ja iho veltostua. Clarins uudistaa suositut Extra-Firming
-voiteensa tämän ikäryhmän kuluttajat mielessään.

Uudistuneissa voiteissa on hyödynnetty uusia vaikuttavia aineita, uudentyyppistä koostumusta, viimeisimpiä tieteellisiä löydöksiä sekä uusia kasviuutteita, jotka palauttavat iholle sen nuorekkaan ulkonäön.

EXTRA-FIRMING: 40 VUOTTA CLARINS-INNOVAATIOITA IHON KIINTEYDEN HYVÄKSI

Clarins oli vuonna 1978 yksi ensimmäisistä kosmetiikkasarjoista, joka huomioi 40-vuotiaiden naisten ihon erityistarpeet ja toi esiin yhteyden ihon veltostumisen ja ryppyjen muodostumisen välillä. Siitä lähtien jokainen Extra-Firming-voiteille tehty uudistus on merkinnyt entistä tehokkaampaa ihoa kiinteyttävää ja ikääntymisen merkkejä häivyttävää hoitoa iholle.

1978                Ensimmäinen ihon toimintoja elvyttävä yövoide: ihon nuorekkuuden palauttaminen ihon toimintoja elvyttämällä.

1995                Päivävoide: Valon hyödyntäminen ihon toimintojen aktivoimisessa.
Yövoide: Ihon ikääntymisen merkkien ehkäisemisessä huomioitiin ihon suojaaminen vapailta radikaaleilta.

2005                Ihon ikääntymisen merkkien muodostumista hidastettiin lisäämällä tuotteisiin neuroimmunologinen suoja.

2012                Voiteissa hyödynnettiin tietoa dermiksen säikeiden ja solujen välisten proteiinisidosten vaikutuksesta ihon kiinteyteen

2018                Clarins vie ihon kiinteyttämisen seuraavalla tasolle paljastamalla ihon kiinteyden lähteen.          

Uudet Extra-Friming-voiteet kiinteyttävät ihoa kokonaisvaltaisesti vaikuttamalla tehokkaasti ihon kiinteydestä vastaaviin proteiinisidoksiin sekä hyödyntämällä ”ihon nuoruusvarastoiksi” kutsuttua tieteellistä löydöstä.

Ihon kiinteys on ollut yksi Clarinsin tärkeimmistä tutkimuskohteista, koska kiinteään ihoon:

 • ei muodostu ryppyjä
 • kasvonpiirteet pysyvät selkeinä
 • iho säilyttää nuorekkaan täyteläisyytensä

Vuonna 2018 Clarins esittelee käsitteen ihon ”nuorekkuusjousista”

Miksi? Koska samoin kuin jousi, nuori ja kiinteä iho:

Kestää venymistä                    Kestää painamista                         Palautuu muotoonsa

Uusissa Extra-Firming-voiteissa on säilytetty vaikutus ihon kiinteydestä vastaaviin proteiinisidoksiin

Edelliset, vuonna 2012 myyntiin tulleet Extra-Firming-linjan voiteet kiinteyttivät ihoa vaikuttamalla kaikkiin ihon kiinteydestä vastaaviin tekijöihin eli elastiinisäikeisiin, kollageenisäikeisiin ja fibroblastisoluihin. Lisäksi ne vahvistivat solujen ja säikeiden välisiä proteiinisidoksia.
Nämä proteiinisidokset saavat dermiksen toimimaan ikään kuin joustavan verkoston tavoin, joka mukailee veltostumatta kasvojen liikkeitä, jotta iho säilyttäisi kiinteän, nuorekkaan ulkonäkönsä.

Uusissa Extra-Firming-voiteissa on luomuvihreästäbanaanista ja sitruunatimjamista saatu yhdiste korvattu uudella, tehokkaasti vaikuttavalla kasviuutteella.

Clarins löysi Burkina Fasosta uuden luomu-mitracarpus
-nimisen kasviuutteen, joka vaikuttaa kollageeni- ja elastiinisäikeisiin sekä niiden välisiin proteiinisidoksiin ja parantaa siten näkyvästi ihon kimmoisuutta ja kiinteyttä.

Testitulokset, in vitro, osoittivat, että luomi-mitracarpus
-uute:

 • Aktivoi kollageeni 1:n muodostumista ihossa +371 %
 • Vahvistaa solujen ja säikeiden välisiä proteiinisidoksia aktivoimalla fibronektiinin muodostumista +177 % ja emlin 1:n muodostumista +131 %

Fibronektiini

Ihon kiinteys on riippuvainen siitä, kuinka hyvin kollageenisäikeet ovat kiinnittyneet dermiksen soluihin eli fibroblasteihin. Nämä kiinnityskohdat takaavat sen, että säikeet pysyvät lujina ja ärsyttävät mekaanisesti fibroblastisoluja tuottamaan lisää kollageenia. Iän myötä nämä kiinnityskohdat heikkenevät, jolloin fibroblastisolujen toiminta hidastuu ja ihon tukirakenne heikkenee. Säikeet kiinnittyvät soluihin kahden erityisen proteiinin avulla: solun sisällä oleva FAK-proteiini (Focal Adhesion Kinase) kiinnittyy kollageenisäikeisiin fibronektiinin avulla.

Emlin 1

Emlin 1 on proteiini, joka on sijoittunut elastiinisäikeet muodostavien elastiinimolekyylien ja mikrosäikeiden väliin. Se ylläpitää näiden säikeiden oikeaa järjestystä ja kiinnittää ne venymättömiin kollageenisäikeisiin. Lisäksi se suojaa tehokkaasti elastiinisäikeitä ja ylläpitää dermiksen hyvää rakennetta.

Vuoden 2018 innovaatio:

Aktivoidaan ihon kiinteyttä sen alkulähteillä.

Jatkuva ihon kiinteyttä koskeva tutkimustyö johdatti Clarinsin löytämään dermiksen sydämestä alueen, jota voidaan kutsua ihon kiinteyden alkulähteeksi ja tekemään sen perusteella kolme täkeää tieteellistä löydöstä.

 1. ”Nuoruusvarastot”

Tieteellisten asiantuntijoiden kanssa tekemänsä yhteistyön tuloksena Clarinsin onnistui paljastaa ihon ”nuoruusvarastojen” olemassaolo. Kyseessä on nuorten, vahvasti uusiutumiskykyisten solujen ryhmittymä, jotka irtautuessaan ryhmittymästä muuttuvat kypsiksi fibroblastisoluiksi.

Nämä nuorten solujen ryhmittymät takaavat, että hyväkuntoisia fibroblastisoluja syntyy jatkuvasti ja iho pysyy kiinteänä.

 1. ”Nuoruusvarastojen” rakenteen analysointi

Analyysissä kävi ilmi kaksi tärkeää ominaispiirrettä:

Nuoria soluja ympäröi eräänlainen kelmu, jota kutsutaan suojakalvoksi (markkeri SPARCL1).

Nuoret solut liittyvät toisiinsa sidosten avulla, jotka pitävät ne yhdessä suojakalvon sisällä (markkeri JAM2).

 1. Iän vaikutus ”nuoruusvarastoihin”

Iän myötä soluja suojaava kalvo rappeutuu ja solujen väliset sidokset heikkenevät. Tästä johtuen ”nuoruusvarastojen” määrä vähenee iän myötä 55 %.

Fibroblastisolujen uusiutumiskyky heikkenee, jolloin iho menettää kiinteyttään.    

Luonnosta löytynyt uusi vaikuttava-aine: Kengurunkukka

Clarinsin etnobotanistit matkustivat Australiaan asti tutkiakseen kengurunkukkaa. Heitä kiinnosti erityisesti kasvin varren päähän yhteen ryhmittyneet kukat. Tällainen ennennäkemätön kukinto moninkertaistaa kukan uusiutumiskyvyn vetämällä puoleensa pölyttämiseen tarvittavia lintuja, samoin kun nuoret, yhteen ryhmittyneet solut parantavat ihon uusiutumiskykyä.

Clarins on testannut kengurunkukasta saadun uutteen vaikutusta kahteen aiemmin tunnistettuun ”nuoruuslähteiden” markkeriin, SPARCL1: een ja JAM2: een.

Yhteen ryhmittyneitä soluja suojaavan kalvon kunto parani. SPARCL1 +158 %*

Solujen väliset sidokset vahvistuivat. JAM2 +181 %*

* In vitro -testit

Tästä johtuen:

 • ”Nuoruusvarastojen” kasvuympäristö säilyy hyvänä.
 • Yhteen liittyneiden, nuorten solujen uusiutumiskyky paranee.
 • Fibroblastisolujen määrä pysyy hyvänä ja ihosta tulee näkyvästi kiinteämpi.

Australiasta kotoisin oleva kukka

Toisin kuin kukan nimestä voisi luulla, kengurut eivät kuitenkaan ymmärrä kukan päälle, vaan nimi tulee kasvin kukinnon kengurunkäpälää muistuttavasta muodosta. Kasvi on hyvin tunnettu Australian aboriginaalikansojen, kuten Noongarien keskuudessa. He valmistavat kasvin kukista keittämällä energisoivaa juomaa ja syövät sen ravintorikkaita juuria.

KRONOBIOLOGINEN INNOVAATIO

Extra-Firming Nuit -yövoide

Iho elää omassa rytmissään: päivisin se suojautuu ulkopuolisilta ärsytystekijöiltä, kuten ilman epäpuhtauksilta, vapailta radikaaleilta, UV-säteiltä, stressiltä jne. Öisin, kun iho lepää, sen kyky uusiutua on parhaimmillaan. Yövoiteen tehtävänä on tukea tätä uusiutumisprosessia. 

KULTAISET TUNNIT

Ihon kannalta kultaisia tunteja ovat tunnit kello 23 ja 2 välillä, jolloin ihon uusiutuminen ja vaurioiden korjaaminen niin dermiksessä kuin epidermiksessäkin on aktiivisimmillaan.

Miten ikääntyminen vaikuttaa fibroblastisolujen yölliseen uusiutumiseen?

Yö on soluille aktiivisen uudistumisen aikaa, kunhan kaikki siihen vaikuttavat osatekijät ovat kunnossa. Verratessaan nuorten fibroblastisolujen toimintaa ikääntyneiden solujen toimintaan, Clarins huomasi, että kaksi yön aikana tapahtuvaan solujen uusiutumiseen vaikuttavaa tekijää vähenee iän myötä. Tenaskiinin, yhden dermiksen soluväliaineen ja dermiksen ja epidermiksen välisen tyvikalvon tärkeimmistä rakennusaineista, muodostuminen vähenee.
Myös LOXL-1-nimisen proteiinin, joka vastaa dermiksen säikeiden hyvästä kunnosta, muodostuminen vähenee.

Miten kuu auttaa parantamaan ihon yöllä tapahtuvaa uusiutumiprosessia?

Oikeastaan kyse ei ole kuusta, vaan uudesta, kuukivestä saatavasta sammutetusta piioksidiuutteesta. Se vaikuttaa kahteen fibroblastisolun yölliselle toiminnalle tärkeään tekijään ja pyrkii siten takaamaan, että ihon yöllinen uusiutumisprosessi tapahtuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Esi-isiltä peritty kuukivi

Kuukivi syntyi kuun säteistä 3,8 miljoonaa vuotta sitten ja sen sanotaan olevan onnekkaan rakkauden kivi, edistävän hedelmällisyyttä ja suojaavan huonolta onnelta. Perinteinen lääketiede käyttää kuukiveä hoitamaan migreeniä, vähentämään stressiä ja parantamaan unen laatua.

UUDET EXTRA.FIRMING-VOITEET KESKITTYVÄT NAISTEN KAUNEUSONGELMIIN 40 IKÄVUODESTA YLÖSPÄIN

Tekemänsä, yli 5000 naista ympäri maailmaa käsittävän tutkimuksensa puitteissa, Clarins kysyi naisilta heidän kauneusongelmistaan. Kävi ilmi, että 30 vuotiaana rypyt ja ihon veltostuminen eivät huolettaneet naisia, kun taas 40 vuotiaana ne olivat heidän suurin huolenaiheensa.

Kokonaisvaltainen vaikutus ihon ikääntymisen merkkeihin, jotta iho pysyisi kiinteänä aiempaa pidempään

89 % naisista on sitä mieltä, että Extra-Firming-voiteet muodostavat kaksikon, joka pitää ihon kiinteänä aiempaa pidempään.
Päivä- ja yövoiteella suoritettu tyytyväisyystesti, johon osallistui 107 naista kahden viikon ajan.

Ehkäisemään ryppyjä, kiinteyttämään ihoa ja kohottamaan kasvonpiirteitä

Kengurunkukkauute ja luomu-mitracarpus-uute

Aiempaa tasaisempi ihonväri

Luomutokopuu-uute

Kosteuttamaan ja hoitamaan ihoa

Kariteöljy, kuivalle iholle tarkoitetut päivä- ja yövoide eivät sisällä tätä vaikuttavaa ainetta.

Suojaamaan ihoa vapaiden radikaalien haitoilta ja ilman epäpuhtauksilta

Clarinsin anti-pollution-yhdiste

Kuudennen sukupolven edistyksellinen yhdiste: kolmoisvaikutus ilman epäpuhtauksia vastaan niin päivällä kuin yöllä.

Vahvistamaan ihon luonnollista suojamuuria

Luomueebenpuu-uute, haarukkalevä

Suojaamaan ihoa vapaiden radikaalien haitoilta

Luomueebenpuu-uute, linnunkaali ja luomuhaavayrtti

Ehkäisemään ihon ennenaikaista vanhenemista

Luomueebenpuu-uute

Lisäksi Extra-Firming Jour -päivävoide sisältää kaurasokeria, joka kiinteyttää välittömästi ihoa sekä akerolauutetta, joka heleyttää ihoa.

Extra-Firming Nuit -yövoide taas sisältää kuukivestä saatua hydrolysoitua piidioksidia, joka auttaa ihoa uusiutumaan ja korjaamaan vaurioitaan yön aikana.

TESTITULOKSET

Kuluttajatesti, jossa 107 naista testasi tuotetta kahden viikon ajan

91,5 %             koki ihonsa kunnon parantuneen

89,5 %             tunsi ihonsa kiinteytyneen

89 %                 sanoi ihonsa värin kirkastuneen

84 %                 sanoi ihonsa tuntuvan aiempaa sileämmältä

Kliininen testi, johon osallistui 34 yli 40 vuotiasta naista, jotka käyttivät normaalille iholle tarkoitettua Extra-Firming Jour -päivävoidetta neljän viikon ajan

Ihon kyky kestää venytystä parani 9,4 %

Ihon kyky kestää painamista parani 17 %

Ihon kyky palautua muotoonsa venytyksen jälkeen parani 16 %

UUDISTUNEET KOOSTUMUKSET JA UUDISTUNUT ULKONÄKÖ

Voiteet tuntuvat iholla miellyttävän pehmeiltä ja ne levittyvät helposti iholle. Ihon tuntuu voiteen käytön jälkeen miellyttävältä ja joustavalta. Jokainen ihotyyppi löytää itselleen sopivan koostumuksen viidestä eri vaihtoehdosta. Vaihtoehtoja on raikkaan, silkkimäisen lopputuloksen jättävistä Extra-Firming-voiteista, ilmavan täyteläisiin ja täyteläisen hoitaviin Extra-Firming-voiteisiin.

Naiset ovat aina rakastaneet Extra-Firming-voiteiden miellyttävän raikasta, ruususta ja kameliasta koostuvaa tuoksua. Tämä sama tuoksu on lisätty myös uusiin Extra-Firming
-voiteisiin.

Voiteiden ulkonäkö on myös uudistunut modernimmaksi. Voiteet on pakattu pehmeän persikan värisiin, kierrätetystä lasista valmistettuihin purkkeihin, joissa on lämpimän kullan värinen korkki.

VASTUULLISTA KAUNEUDENHOITOA

Extra-Firming-linjan tuotteet edustavat sitoumuksia, jotka Clarins on tehnyt säilyttääkseen luonnon monimuotoisuuden, jotta elämä olisi kauniimpaa myös tuleville sukupolville.

85 % vaikuttavista aineista on kasviperäisiä ja niistä puolet ovat luomua

Afrikkalainen eebenpuu – mitracarpus-uute – kaurasokeri – tokopuu – linnunkaali – itulehti

3 Reilun kaupan sopimusta yhteistyössä Jardin du Monde -järjestön kanssa.
Itulehdestä, mitracarpuksesta ja afrikkalaisesta eebenpuusta maksettu hinta sisältää avustuksen, jolla tuetaan kasvien keräämiseen osallistuneen paikallisväestön taloudellista ja sosiaalista kehitystä.

Voiteiden lasipurkeista 25 % on kierrätettyä lasia ja niiden pakkauskotelot on valmistettu kestävän kehityksen menetelmin kasvatettujen metsien puista. Clarins haluaa suojella luonnonmateriaaleja ja hyödyntää kestäviä materiaaleja sekä suosia kierrätettäviä materiaaleja.

Extra-Firming-voiteiden ihoa kiinteyttävää vaikutusta voi tehostaa kotona tehtävällä kasvojumpalla:

 1. Posket
  Rentouttamaan kasvojen lihaksia.Hymyile mahdollisimman leveästi suu auki ja nosta samalla huulipieliä ylöspäin.
 1. Kiinteyttämään kasvonpiirteitä ja ehkäisemään niiden veltostumista sekä kaksoisleuan muodostumista. Paina suu avoinna kieltä mahdollisimman voimakkaasti ylähampaiden takaosaa vasten.
 1. Nasolabiaalipoimu
  Madaltamaan nasolabiaalipoimua ja huultenympärysryppyjä.
  Avaa suu O:n muotoiseksi ja rullaa sitten ylähuuli ikenien yli.

Tuotevalikoima ja hinnat

Extra-Firming Jour – Wrinkle Control Firming Day Cream for all skin types 50 ml, suositushinta 93,30

Extra-Firming Jour- Wrinkle Control Firming Day Rich Cream for dry skin 50 ml, suositushinta 93,30

Extra-Firming Jour – Wrinkle Control Firming Day Cream SPF 15 for all skin types 50 ml, suositushinta 93,30

Extra-Firming Nuit – Wrinkle Control Regenerating Night Cream for all skin types 50 ml, suositushinta 96,35

Extra-Firming Nuit – Wrinkle Control Regenerating Night Rich Cream for dry skin 50 ml, suositushinta 96,35

Myynnissä:

Uudistuneet Extra-Firming-voiteet tulevat myyntiin maaliskuussa 2018.

Tuotekuvat:

http://www.bernerbrandbank.fi/l/j9Jn8CtSDN6P

Lisätiedot:
BERNER OY; kuluttajatuotteet-osasto
Anne Sario, puh: 0207 91 4322, sähköposti: anne.sario@berner.fi

Uusimmat tiedotteemme:

https://www.berner.fi/uutishuone/