Bernerin ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteista poistettu mikromuovit

Vuonna 2015 Cosmetics Europe antoi kosmetiikkateollisuudelle suosituksen luopua mikromuovien käytöstä kosmetiikkatuotteissa vuoteen 2020 mennessä. Olemme luopuneet mikromuovien käytöstä omissa kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteissamme heti vuoden 2015 aikana. Ainoastaan LV Hoitava roll-on -antiperspirantti on sisältänyt vielä vuonna 2017 mikromuovia. Tämän tuotteen osalta uudelleenformulointi on parhaillaan käynnissä ja mikromuovit tullaan poistamaan tuotteesta tämän vuoden aikana.

Uusimpien tutkimusten mukaan mikromuovit ovat haitallisia ympäristölle, ja haluamme tarjota vastuullisempia vaihtoehtoja kuluttajille. Raaka-aineiden kehitys on onneksi ollut nopeaa, ja vaihtoehtoisia raaka-aineita on nykyisin paremmin tarjolla. Käytämme esimerkiksi kasvipohjaisia rakeita Herbinan ja LV:n kuorintavoiteissa. XZ -hiustenhoitotuotteet ja Oxygenol -hammastahnat eivät myöskään sisällä mikromuoveja.

Tuomme maahan tunnettuja kosmetiikkamerkkejä, kuten Clarins, Sensai ja IsaDora. Clarinsin tuotteissa ei ole käytössä mikromuoveja. Clarins on korvannut mikromuovit selluloosakiteillä. Sensai ei myöskään käytä tuotteissaan mikromuoveja.  IsaDoran glitterkynsilakassa on toistaiseksi mikromuovia glitterin muodossa. Muissa IsaDoran tuotteissa ei ole mikromuoveja.

Muovittomia ratkaisuja myös pakkauksiin

Olemme aloittaneet yhteistyön ekologisen pakkausinnovaation kehittäjän Sulapacin kanssa. Tavoitteenamme on myös pakkauksissa korvata perinteisen muovin käyttöä uusilla, ekologisilla ratkaisuilla jo tästä vuodesta alkaen.

Lisätietoja: Martina Lilius, viestintä- ja yritysvastuupäällikkö, p. 040 727 2792

 

Jaa sosiaalisessa mediassa