Rajamäen tuoteperhe täydentyy herkullisilla oliiviöljyillä – Maustetut ekstra-neitsytoliiviöljyt tuovat helposti makua ruoanlaittoon

Rajamäen Väkiviinaetikkaa on valmistettu Suomessa jo 125 vuoden ajan. Keväällä väkiviinaetikoista, viinietikoista ja balsamikastikkeista tunnettu Rajamäen tuo valikoimaansa myös laadukkaat oliiviöljyt. Uudet kylmäpuristetut ekstra-neitsytoliiviöljyt tulevat myyntiin toukokuussa 2018.

Rajamäen tuo markkinoille kuusi laadukasta kylmäpuristettua oliiviöljyä: ekstra-neitsytoliiviöljyn, luomulaatuisen ekstra-neitsytoliiviöljyn sekä neljä maustettua ekstra-neitsytoliiviöljyä, joissa maistuvat sitruuna, basilika, curry ja Modenan balsamietikka. Tuotteet on pakattu kätevään ja ympäristöystävälliseen PET-pulloon. Pullon tummanvihreä väri auttaa säilyttämään oliiviöljyn tuoreena.

– Herkullisesta mausta tunnetusta oliiviöljystä on tullut suomalaisen keittiön vakiotuote. Oliiviöljyt ovat luonnollinen lisä Rajamäen tuotevalikoimaan, sillä oliiviöljy on tärkeä makupari viinietikoille esimerkiksi salaatinkastikkeissa ja marinadeissa. Maustetut ekstra-neitsytoliiviöljyt tuovat myös maustamisen helppoutta ruoanlaittoon, ja olemme valinneet tuotteisiin suomalaisten suosikkimakuja, Rajamäen tuotteista vastaava brand manager Suvi Jukko kertoo.

Rajamäen kylmäpuristetut ekstra-neitsytoliiviöljyt valmistetaan Espanjassa laadukkaista raaka-aineista, ja oliivit ovat peräisin tarkoin valituilta viljelmiltä. Kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljy on laadultaan korkealuokkainen oliiviöljy, joka saadaan suoraan oliiveista mekaanisin menetelmin. Kylmäpuristettua ekstra-neitsytoliiviöljyä ei kuumenneta valmistuksen aikana, eikä siihen lisätä eikä siitä poisteta mitään ainesosia. Öljy puristetaan oliiveista vuorokauden kuluessa poimimisesta.

Rajamäen oliiviöljyjä tulee myyntiin kuusi makuvaihtoehtoa. Tuotteet tulevat myyntiin toukokuussa 2018, ja tuotteiden hinta on noin 4 euroa.

Rajamäen Kylmäpuristettu Ekstra-neitsytoliiviöljy, 250 ml
Rajamäen Kylmäpuristettu Luomu Ekstra-neitsytoliiviöljy, 250 ml
Rajamäen Kylmäpuristettu Curry Ekstra-neitsytoliiviöljy, 250 ml
Rajamäen Kylmäpuristettu Sitruuna Ekstra-neitsytoliiviöljy, 250 ml
Rajamäen Kylmäpuristettu Basilika Ekstra-neitsytoliiviöljy, 250 ml
Rajamäen Kylmäpuristettu Ekstra-neitsytoliiviöljy ja Modenan balsamietikka, 250 ml, yhdistää samaan tuotteeseen oliiviöljyn ja balsamietikan. Pulloa ravistamalla balsamietikka ja oliiviöljy sekoittuvat toisiinsa, ja kastike esimerkiksi salaatille tai leivän dippaamiseen on valmis.  

Oliiviöljystä on moneksi

Monikäyttöinen oliiviöljy sopii muun muassa salaatinkastikkeisiin ja marinadeihin tai salaatin päälle sellaisenaan. Lisäämällä oliiviöljyyn balsamietikkaa, suolaa ja muutaman pyöräytyksen mustapippuria myllystä syntyy herkullinen dippi tuoreelle leivälle. Maustetuilla oliiviöljyillä saa myös helposti makua ruoanlaittoon.

Korianteri-minttukastike

  • 1 dl Rajamäen Sitruuna Ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa
  • suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan
  • Yhteensä 3 rkl korianteria ja minttua hienonnettuna

Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi yrtit ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike säilyy 3-4 päivää. Korianteri-minttukastike sopii hyvin erilaisten itämaisesti maustettujen kesäruokien kaveriksi sekä monipuolisesti kala-, liha- ja kanasalaateille.

Sitruuna-salviamarinadi

  • 0,5 dl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl Rajamäen Vaaleaa balsamietikkaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja ½ puristettu mehu
  • 1 tl tummaa sokeria
  • 0,5 dl hienonnettua salviaa
  • 0,5 tl mustapippuria rouhittuna
  • (ripaus suolaa)

Sekoita marinadin ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon marinoitavat raaka-aineet tai hiero marinadi esimerkiksi kanan pintaan. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Sitruuna-salviamarinadi sopii erityisen hyvin vaalean lihan marinoimiseen, ja resepti riittää hyvin marinoimaan noin 0,5 kg lihaa.

Lisätiedot ja tuotenäytteet

Berner Oy, Kuluttajatuotteet-osasto
Suvi Jukko, brand manager, puh. 020 791 4309, suvi.jukko@berner.fi

Tuotekuvat: http://www.bernerbrandbank.fi/l/gqw-pXkQm-WZ

Kaikki tiedotteemme löytyvät osoitteesta www.berner.fi/uutishuone

Rajamäen Väkiviinaetikkaa on valmistettu Suomessa jo vuodesta 1892 lähtien. 125 vuotta suomalaisissa kodeissa käytetty Rajamäen on kasvanut monilukuiseksi tuoteperheeksi, jonka tuotteita käytetään maustamiseen, marinointiin ja säilöntään. Rajamäen väkiviinaetikat, viinietikat, balsamietikat ja balsamikastikkeet syntyvät luonnollisella käymismenetelmällä laadukkaista raaka-aineista. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös laadukkaat ekstra-neitsytoliiviöljyt. Rajamäen Väkiviinaetikka valmistetaan Heinävedellä Itä-Suomessa. www.rajamaen.fi
 

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Me Bernerillä tuotamme ja maahantuomme tuotteita ja palveluita, jotka tuovat ihmisten arkeen lisää hyvinvointia, ja jotka on tuotettu kaikin puolin kestävällä tavalla. Konsernimme liikevaihto vuonna 2016 oli 314,4 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 546. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa ja Baltiassa. Lisätietoja: www.berner.fi.

Oman tuotekehityksemme tunnettuja merkkejä ovat muun muassa XZ, LV, Herbina, Oxygenol, GreenCare, Korrek, Lasol, Nokian Jalkineet sekä Rajamäen tuoteperhe.