Bernerin kotimaiset tuotemerkit mukana Onhan siinä Avainlippu -kampanjassa

Tunnettujen kotimaisten tuotemerkkiemme joukosta muun muassa XZ, LV ja Herbina ovat mukana Suomalaisen Työn Liiton ja Avainlippu-yritysten Onhan siinä Avainlippu -kampanjassa. Kampanjan myötä haluamme muistuttaa kotimaisen työn merkityksestä tuotteidemme taustalla.

– Lähdimme mukaan kampanjaan, koska suomalaisuus on kantava voima monelle brändillemme. Vahvuuksiamme on kotimainen tuotekehitys ja tuotanto, ja uskomme myös asiakaidemme arvostavan kotimaista, laadukasta ja vastuullista tuotantoa. Esimerkiksi Herbina-hygieniatuotteiden joukossa kaikille, ja usean muun tuotemerkkimme joukosta suurimmalle osasta tuotteista on myönnetty suomalaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu, kommentoi tuotepäällikkö Elina Seppänen.

Bernerin kotimaisten tuotemerkkien joukossa Avainlippu-tuotteita on yhteensä lähes neljäsataa.

– Kampanjan myötä haluamme nostaa esille paitsi tuotteidemme suomalaista alkuperää myös kotimaisen tuotannon merkitystä työllisyyden kannalta. Suomalaisena perheyrityksenä suomalaisen työn tukeminen on meille tärkeää, ja olemmekin suurin teollinen työnantaja Heinävedellä, jossa tuotantolaitoksemme sijaitsevat, kertoo Bernerin viestintä- ja yritysvastuupäällikkö Martina Lilius.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkki voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

Kolmevuotisella Onhan siinä Avainlippu -kampanjalla Suomalaisen Työn Liitto haluaa nostaa Avainlipun sille kuuluvaan arvoon.

– Tutkimustulokset kertovat, että suomalaiset haluavat tehdä arvopohjaisia valintoja. Tämä usein unohtuu ostopäätöshetkellä. Kampanjan avulla pysäytämme asiakkaan ostopäätöksen äärelle. Opetamme tarkastamaan ostotilanteessa, onko tuotteessa tai palvelussa Avainlippu. Näin autamme asiakkaita tekemään omien arvojensa mukaisia valintoja, kertoo kampanjan projektipäällikkö Merja Mantila Suomalaisen Työn Liitosta.

Avainlippu-merkki tunnetaan varsin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 79 prosenttia suomalaisista kuluttajista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Tunnettuus yrityspäättäjien keskuudessa on 92 prosenttia. Suomalaisista suurin osa (71 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti. 

Kampanja tulee pitämään sisällään muun muassa tv-filmejä, radiomainontaa, tutkimusta, viestintää sekä tapahtumia, kuten Suomen suurimmat avoimet ovet Tervetuloa meille -viikolla syksyllä. Osallistu kampanjaan ja keskusteluun somessa #Avainlippu #OnhansiinäAvainlippu

Kampanjan verkkosivustolta löydät lisämateriaalia kampanjaan liittyen www.avainlippu.fi

Kampanjassa ovat mukana Bernerin tunnetut kuluttajabrändit XZ, LV, Herbina, Tummeli, Korrek, Lasol ja GreenCare, sekä desinfektio- ja hygieniatuotteiden joukosta muun muassa Desinfektol, Provisor ja Desiol.

Lisätietoja:
Elina Seppänen, tuotepäällikkö, Berner Oy, p. 020 791 4069, elina.seppanen@berner.fi
Merja Mantila, projektipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, p. 050 330 3640, merja.mantila@suomalainentyo.fi 


Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Me Bernerillä tuotamme ja maahantuomme tuotteita ja palveluita, jotka tuovat ihmisten arkeen lisää hyvinvointia, ja jotka on tuotettu kaikin puolin kestävällä tavalla. Konsernimme liikevaihto vuonna 2017 oli 316,5 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 521. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa ja Baltiassa. Lisätietoja: berner.fi.

Oman tuotekehityksemme tunnettuja merkkejä ovat muun muassa XZ, LV, Herbina, GreenCare, Korrek, Lasol, Nokian Jalkineet sekä Rajamäen tuoteperhe.

Onhan siinä Avainlippu -kampanja on Suomalaisen Työn Liiton ja Avainlippu-yritysten yhteinen kolmivuotinen kampanja. Kampanjan tehtävänä on lisätä Avainlippu-alkuperämerkin tunnettuutta ja vaikutusta ostopäätöksiin. www.avainlippu.fi

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa