Kiertotalouslannoite on uusi ekoteko

GreenCare Ympäristön Ystävä Puutarhalannoite on suomalainen innovaatio. Se on kiertotalouslannoite, joka huolehtii paitsi kotipuutarhasta, myös elinympäristöstä laajemmin eli estää ravinteiden pääsyä vesistöön ja hidastaa osaltaan ilmastonmuutosta.

GreenCare toi markkinoille vuonna 2017 Ympäristön Ystävä ‐puutarhalannoitteen, joka säästää luonnonvaroja ja sitoo hiiltä maaperään suomalaisen SoilfoodTM kehittämän patentin avulla. Tuotteessa kierrätetään elintarvikealan sivuvirrat takaisin maaperään. GreenCare Ympäristön Ystävä puutarhalannoitteen koko valmistusketju raaka‐aineiden hankinnasta valmiin tuotteen pakkaukseen on mahdollisimman ympäristöystävällinen. Suuri osa lannoitteessa käytettävistä raaka‐aineista, kuten viljojen sivujakeista ja sokerituotannon sivuvirroista, on ennen jäänyt täysin hyödyntämättä kasvinravinteina.

Kiertotalousratkaisut Berner Oy:n kehityksen keskipisteessä

Berner Oy on yksi Suomen johtavista maatalous- ja puutarhakaupan toimijoista. Uusien, kestävien ratkaisujen tarjoaminen maan- ja puutarhaviljelyn tueksi on yrityksen tärkeimpiä kehityskohteita. Kiertotaloustuotteiden kehittämiseen on perustettu myös uusi toimenkuva. Janne Pulkkinen toimii Bernerin kiertotalouden kehityspäällikkönä, ja vastaa maanviljelyyn ja puutarhanhoitoon kehitettävistä kiertotalousratkaisuista.

–  Ammattiviljelyssä elintärkeä fosfori on jo nyt EU:n kriittisten raaka-aineiden listalla. Resurssiviisaus on osa kiertotaloutta, koska raaka-aineita on maapallolla rajoitettu määrä. Kotipuutarhurin teot ovat tärkeitä myös ympäristönsuojelulle. Kasvien istuttaminen ja kotipuutarhan hyvä kukoistus on ilmastoteko, koska kasvit sitovat hiiltä takaisin maahan pois ilmakehää lämmittämästä. Kasvit eivät toisaalta kasva, jos maan elinvoimasta ja kasvukunnosta ei pidetä huolta. Kasveille pitää antaa kasvuun tarvittavia ravinteita. Maahan ei kuitenkaan pidä laittaa mitään ylimääräistä, sanoo Janne Pulkkinen.

Ympäristön ystävä -puutarhalannoitteen vastaanottoa testattiin viime kesänä rajoitetussa myynnissä. Kuluttajat ottivat sen innokkaasti käyttöön, ja tuotteen myynnistä ohjattiin lahjoitus Itämeri-työhön Baltic Sea Action Groupille. GreenCaren uudet pienemmät pakkauskoot Ympäristön Ystävä ‐puutarhalannoitteesta sopivat erityisesti puutarha‐ ja viherkasvien parvekeviljelyyn.

–  Saimme tuotekehityksellä yhdistettyä kaikki hyvät asiat Ympäristön Ystävä -lannoitteeseen, jonka raaka-aineista suuri osa on kierrätettyä. Kasvualustassa lannoite ruokkii hyviä mikrobeja, jotka auttavat kasveja sitomaan hiiltä takaisin maahan. Monipuolinen kasviperäinen koostumus edistää maan pieneliöiden hyvinvointia ja biodiversiteettiä. Kourallisessa multaa on muuten enemmän elämää kuin koko maapallolla ihmisiä. Jokainen kotipuutarhuri voi vaikuttaa ympäristöön ja ilmastoon valinnoillaan ja teoillaan. Helppo valinta minun mielestäni, jatkaa Janne Pulkkinen.

 

Kuluttajatiedustelut: Berner / GreenCare 020 791 4000 www.greencare.fi

Lisätiedot, tuotelainat ja tuotekuvat:

Polhem PR, Emilia Forsberg
Keskuskatu 1 B, 4. krs.
00100 Helsinki
emilia@polhem.com
+358 44 719 8982

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa