Avena ja Viljelijän Berner yhdistävät tuotantopanos- ja viljakaupan kumppanuuteen perustuvassa toimintamallissa – uusi nimi on Viljelijän Avena Berner

Apetit-konserniin kuuluva Avena Nordic Grain Oy ja Viljelijän Berner yhdistävät osto- ja myyntiorganisaationsa tuotantopanos- ja viljakaupassa. Toimintamalli perustuu kumppanuuteen ja yhteiseen kenttäorganisaatioon. Liiketoimintaa harjoitetaan jatkossa nimellä Viljelijän Avena Berner.

Uudenlaisen toimintamallin kautta yritykset tarjoavat suomalaisille viljelijöille kotimaisessa omistuksessa olevan kumppanin vilja- ja öljykasvikauppaan sekä maatalouden tuotantopanosten käyttöön ja hankintaan. Molemmat ovat vahvoja osaajia alallaan ja yhdessä ne voivat palvella suomalaisia viljelijöitä entistä monipuolisemmin.

Yhteisorganisaation muodostamiseen ei liity yritysjärjestelyjä, vaan toimintamallissa viljanhankintaa tehdään Avenan ja tuotantopanoskauppaa Bernerin lukuun. Virallisesti yhteistyö käynnistyy 1. elokuuta 2018.

”Jatkossa viljelijä voi ostaa tarvikkeita kasvintuotantoon ja käydä viljakauppaa yhden luukun periaatteen mukaisesti samojen asiantuntijoiden kanssa. Uudessa toimintamallissa yhdistyvät vahva tuotantopanos- ja viljakaupan osaaminen ja asiantuntemus. Näin varmistamme, että viljelijälle on jatkossakin tarjolla vahvaan asiantuntijuuteen perustuvat maatalouskaupan palvelut”, sanoo Apetitin toimitusjohtaja Juha Vanhainen.

”Sekä Bernerillä että Avenalla on vahva tunnettuus omien päätoimialojensa asiantuntijaorganisaatioina. Tätä osaamista haluamme tarjota viljelijöille parhaan sadon puolesta. Luotamme siihen, että yhteistyön myötä meillä on parhaat mahdolliset edellytykset ansaita asiantuntevan ja luotettavan toimijan maine suomalaisten viljelijöiden keskuudessa”, jatkaa Bernerin toimitusjohtaja Antti Korpiniemi.

Molemmat yritykset jatkavat liiketoimintaansa strategioidensa mukaisesti. Avena on osa Apetit-konsernia ja Berner jatkaa toimintaansa kotimaisena perheyhtiönä. Yhdistettävään organisaatioon kuuluu maatalous- ja viljakaupan osalta 30 asiantuntijaa sekä lisäksi ammattipuutarhakaupan osalta 10 asiantuntijaa. Toiminta on maanlaajuista eri toimi- ja vastaanottopisteiden kautta.

Viljelijän Avena Bernerin tavoitteena on olla viljelijöiden paras kumppani Suomessa ketterällä ja tehokkaalla toimintamallilla. Kattavasta valikoimasta löytyy mm. siemenet, kasvinsuojeluaineet, lannoitteet ja polttoaineet sekä uudet palvelut viljelytoimenpiteiden ja sadon laadun mittaamiseen. Laajasta vastaanottopisteiden verkostosta löytyy varma ja hyvä toimituspaikka vilja- ja öljykasvisadolle.

Lisätietoja:

Antti Snellman, toimitusjohtaja, Avena Nordic Grain Oy, antti.snellman@avena.fi, p. 010 402 2511

Kalle Erkkola, osastonjohtaja, Berner Oy, kalle.erkkola@berner.fi, p. 020 791 4302


Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2017 oli 312 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 640. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi. Avena Nordic Grain Oy on osa Apetit-konsernia.

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Me Bernerillä tuotamme ja maahantuomme tuotteita ja palveluita, jotka tuovat ihmisten arkeen lisää hyvinvointia, ja jotka on tuotettu kaikin puolin kestävällä tavalla. Konsernimme liikevaihto vuonna 2017 oli 316,5 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 521. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa ja Baltiassa. Lisätietoja: berner.fi.