Berner ostaa kemikaalivalmistaja Catrock Oy:n liiketoiminnan

Berner Oy ostaa magnesiumkemikaalien valmistajan Catrock Oy:n ja sen Kokemäellä toimivan tytäryhtiön Catrock Chemicals Oy:n liiketoiminnat.

Kaupan myötä Bernerille siirtyy Catrockin Kokemäen tuotantolaitos. Tehdas ei ole tällä hetkellä toiminnassa, mutta yrityskaupan myötä tuotanto aloitetaan uudelleen mahdollisimman pian ja Berner työllistää Catrockin tuotantolaitoksilla aiemmin työskennelleet työntekijät. Catrock Oy:n ja tytäryhtiö Catrock Chemicalsin yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2017 oli noin 1,5 miljoonaa euroa.

Catrock Chemicalsin tuotantolaitos valmistui vuonna 2017 ja se toimii Kokemäen kaupungin omistamassa tehdaskiinteistössä. Tuotannon päätuote on magnesiumsulfaatti, jota Catrock on myynyt muun muassa sellu-, paperi- ja lannoiteteollisuuteen.

– Magnesiumkemikaalien markkina kasvaa erityisesti sellu- ja paperiteollisuudessa. Turvalliset magnesiumkemikaalit tulevat syrjäyttämään muun muassa syövyttävää lipeää myös monissa muissakin käyttökohteissa, Bernerin Agentuuri -liiketoiminnan johtaja Antti Rinta-Harri toteaa.

Berner on toiminut kansainvälisessä raaka-ainekaupassa yrityksen perustamisvuodesta 1883 alkaen. Bernerin Agentuuri -liiketoiminta hankkii, varastoi ja toimittaa raaka-, lisä- ja apuaineita teollisuudelle ja infrasektorille, sekä huolehtii myös teollisessa tuotannossa syntyvien sivuvirtojen myynnistä.

Magnesiumkemikaalien tuotantoa varten Berner Oy perustaa tytäryhtiön nimeltä Berner Chemicals Oy. Uusi yhtiö kehittää magnesiumkemikaalien tuotantoa edelleen Kokemäellä täydentäen Berner Agentuurin palvelukokonaisuutta.

Lisätietoja

Antti Rinta-Harri, Agentuuri -liiketoiminta, Berner Oy, antti.rinta-harri@berner.fi, p. 050 666 55

Martina Lilius, viestintä- ja yritysvastuupäällikkö, Berner Oy, martina.lilius@berner.fi, p. 040 727 2792

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Me Bernerillä tuotamme ja maahantuomme tuotteita ja palveluita, jotka tuovat ihmisten arkeen lisää hyvinvointia, ja jotka on tuotettu kaikin puolin kestävällä tavalla. Konsernimme liikevaihto vuonna 2017 oli 316,5 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 521. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa ja Baltiassa. Lisätietoja: berner.fi.

Oman tuotekehityksemme tunnettuja merkkejä ovat muun muassa XZ, LV, Herbina, GreenCare, Korrek, Lasol, Nokian Jalkineet sekä Rajamäen tuoteperhe.