Matkalla Amobovombeen Madagaskarille Clarinsin ja FEEDin kanssa

”Saavuimme koululle juuri ennen keskipäivää. Koulua ympäröi kaunis hiekkapiha. Niitä ilon kiljahduksia, kun astuimme sisään luokkahuoneeseen. Lapset tiesivät mistä syystä olimme tulleet. Jännityksestä huolimatta, he istuivat paikoillaan keskittyneinä tunnin loppuun asti. Vihdoin kello soi tunnin päättymisen merkiksi (jippii), ja pääsimme nauttimaan lounasta (jippii).”

”Tässä Etelä-Madagaskarissa sijaitsevassa koulussa näimme käytännössä, miten voimakas vaikutus FEED-ohjelmalla on koululaisten elämään. Nauttiessamme lounasta heidän kanssaan huomasimme, mikä merkitys ravitsevalla aterialla on lapsille. He saavat siitä energiaa ja voimaa leikkiä ja opiskella.”

Clarinsin yhteistyö FEEDin kanssa on kestänyt useita vuosia. Seitsemän vuoden aikana 19* miljoonaa ateriaa on jaettu niitä tarvitseville tuhansille koululaisille. Koululaisille, jotka saapuvat kouluun saadakseen aterian, joka antaa heille voimaa opiskella.

*FEEDin arvio

Miten jokainen voi osallistua aterioiden lahjoittamiseen vuonna 2018?

Yhteistyössä Clarinsin kanssa…Ostaessaan Clarins-tuotteita jokainen asiakas saa itselleen näytekokoisia tuotteita, jotka on pakattu joko FEED-kassiin tai FEED-pussukkaan.

Lahjoitettavien aterioiden määrä on kirjoitettu, 20 kassista, 10 pussukasta, jotta asiakas tietää monenko aterian lahjoittamiseen hän osallistuu. FEEDin tavoitteena on saavuttaa tänä vuonna yhteensä 20 miljoonan lahjoitetun koululaisaterian raja.

Clarins & Feed, kauneutta sydämestä

Matkustaessaan YK:n Maailman ruokaohjelman (WFP) lähettiläänä, Lauren Bush Lauren näki mitä nälänhätä saa aikaan. Tämä sai hänet perustamaan FEEDin, jonka tehtävänä on kehittää kouluruokailua kehitysmaissa. Hän sai idean suunnitella tuotteen, joka saisi suuren yleisön tietoiseksi kasvavasta nälänhädästä maailmassa. Näin syntyi ensimmäisen FEED 1 -kassi, jossa numero yksi kertoi, että kassin ostamalla lahjoitti yhden aterian päivässä yhdelle koululaiselle vuoden ajan.

Clarins on aina sitoutunut kauneuteen, joka tulee suoraan sydämestä. Siitä kertoo myös yhteistyö Clarinsin ja FEEDin välillä. Yhteistyö syntyi vuonna 2011 kahden samanhenkisesti ajattelevan humanistin, Christian Courtin-Clarinsin ja Lauren Bush Laurenin kohdatessa toisensa. He molemmat ovat vakuuttuneita siitä, että lasten mahdollisuus opiskella muuttaa maailman paremmaksi.

Ateria, aterialta tämä yhteistyö on saavuttanut kansainvälisen laajuuden. Vuonna 2018 tarkoituksena on saavuttaa 20 miljoonan aterian raja** ja antaa lapsille 20 miljoonaa mahdollisuutta olla lapsia, jotka voivat leikkiä, kasvaa ja oppia uutta. Antaa heille 20 miljoonaa syytä käydä koulua päivittäin ja saada heille kuuluvaa opetusta. Jokainen ateria merkitsee lapsille paljon. Kuvitelkaa kokonainen vuosi, jonka aikana on mahdollisuus syödä ja opiskella, tämä voi muuttaa heidän elämänsä kulun.

Mitä säännöllinen ateria merkitsee?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että tasapainoinen ateria kaksinkertaistaa lapsen keskittymiskyvyn koulussa ja parantaa hänen suorituskykyään. Lisäksi suurimalle osalle lapsista lounasateria koulussa on päivän ainoa ateria.

** FEEDIN arvio vuodesta 2011 lähtien.

Clarins & FEED yli 19 miljoonaa jaettua ateriaa vuodesta 2011 lähtien

2011

Yhteistyö alkaa Clarins USA:n kanssa yksinoikeudella Nordstromin tavarataloissa ja sen jälkeen Bloomingdalesilla.
Pariisissa yhteistyö yksinoikeudella Colette Parisin kanssa.

Yhteistyön tuloksena 343 625 ateriaa

2012

FEEDin viides syntymäpäivä: Clarinsin Miljoonan aterian FEED-konsertti New Yorkissa

Lomakampanja Clarinsin nettisivuilla Ranskassa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Yksi tilaus clarins.com-verkkokaupasta = 10 ateriaa, oston suuruudesta riippumatta.

Yhteistyön tulos 1 421 100 ateriaa

2013

FEED10-kassia myytiin yli 15 massa. 1 kasi = 10 kouluateriaa.

Miljoonan aterian -kampanja USA:ssa.

Yhteistyön tulos 2 075 040 ateriaa

2014

FEED & Clarins -kokoelma saatavilla yli 15 maassa: ostamalla saat aikaan muutoksen FEEDin ja Clarinsin kanssa.

Yhteistyön tulos 3 099 970 ateriaa

2015

FEED ja Clarins -kokoelma myynnissä yli 30 maassa.

Yhteisyön tulos 3 954 850 ateriaa

2016

FEED ja Clarins -kokoelma saatavilla yli 40 maassa.

Yhteistyön tulos 4 452 155 ateriaa.

2017

FEED ja Clarins -kokoelma saatavilla yli 40 maassa.

Yhteistyön tulos 4 135 010 ateriaa.

Vuonna 2018 Clarinsin ja FEEDin yhteistyö rantautuu Suomeen

Jokainen Clarins-tuotteita ostanut asiakas saa itselleen FEED-pussukan, joka sisältää näytekokoisia tuotteita. Kustakin pussukasta Clarins on lahjoittanut 10 ateriaa FEEDille. Suomen markkinoille pussukoita on varattu 700 kpl, joista lahjoitettuja aterioita kertyy 7000 kpl. Lisäksi myymme Sokos-ketjussa yksinoikeudella FEED-tuotepakkauksia, jotka sisältävät Clarinsin Beauty Flash Balm -kulttituotteen. Näistä pakkauksista Clarins lahjoittaa FEEDille yhteensä 3500 ateriaa. Suomesta lahjoitamme FEEDille yhteensä
10 500 ateriaa. Kampanja alkaa elokuussa 2018.

Kuvakori:

http://www.bernerbrandbank.fi/l/cFKbrCR8Kd7w

Lisätiedot:

BERNER OY, kuluttajatuotteet-osasto
Viestintäasiantuntija Anne Sario, puh: 0207 91 4322, sähköposti: anne.sario@berner.fi
Tuotepäällikkö Outi Ahto, puh: 0207 91 4028, sähköposti: outi.ahto@berner.fi