Sanna Mander kuvitti XZ-muotoilutuotteiden uudet pakkaukset – hiukset kuosiin Suomen arvaamattomassa ilmastossa

Huoleton ja persoonallinen look on monelle suomalaiselle tyylin kulmakivi hiusten muotoilussa. Vaihtelevat sääolosuhteet saattavat kuitenkin rasittaa hiuksia ja viedä tavoitellun lopputuloksen huolettomasta huolittelemattomaksi. Uuden tyylikkään pakkauksen saaneet XZ-muotoilutuotteet loihtivat juuri suomalaisiin sääolosuhteisiin sopivan, omanlaisen tyylin.

Muodin ja kauneuden saralla on viime vuosina yleistynyt non-chalance-tyylikäsite, jossa tavoitellaan huolettoman laitettua lopputulosta – myös monet suomalaiset ovat alkaneet laittautua tyylin mukaisesti. Suomalaiset sääolosuhteet asettavat kuitenkin omat haasteensa hiusten hyvinvoinnille ja oman tyylin ylläpitämiselle.

Bernerillä tuotekehityskemistinä työskentelevän Lan Tranin mukaan siirtyminen ääriolosuhteista toiseen on hiuksille erityisen kuluttavaa. Suomalaisille kiristyvät paukkupakkaset ovat tuttu ilmiö, mutta talven viima saattaa siitä huolimatta yllättää ihmiset joka vuosi.

”Lämmin ilma on usein kosteampaa, jolloin myös hius on kosteutettu, kun taas kylmällä säällä ilmankosteus on alhaisempi ja hius kuivuu”, Tran selittää ääriolosuhteiden vaikutusta hiuksiin.

Kostealla säällä hius imee Tranin mukaan itseensä ylimääräistä kosteutta, mikä saattaa tehdä hiuksista latteat tai säkkärät. Kuuma sää taas voi vahingoittaa hiusta sisältä päin tehden hiuksista kuivat sekä vaurioituneet ja jopa haalistaa hiuksen väriä. Kuivalla säällä hiuspohja voi olla kuiva ja hilseilevä.

Tyyli pysyy säällä kuin säällä

Oman tyylin ylläpitäminen voi olla hankalaa tuulen ja tuiskun riepotellessa huolellisesti kammattuja kutreja. Silloin elämää helpottavat luottotuotteet ja vallitseva huolettomuuden tyylisuuntaus. Oikeilla muotoilutuotteilla voi suojata hiuksia sään vaihteluilta ja toisaalta ylläpitää huoletonta tyyliä, joka on juuri sopivan rento, effortless.

”Haluamme tarjota täsmätuotteet hiusten päivittäiseen muotoiluun: arkeen, juhlaan ja joka säähän. Sarjasta löytyvät hyvät kampauksien pohjustustuotteet eli muotoilusuihkeet sekä kuivashampoo ja sopivan voimakas hiuskiinne kampauksen kiinnittämiseen. Huolitellun huolettomuuden tyylisuuntaus on mielestämme raikas tuulahdus laittautumiskauden jälkeen. Oma persoonallinen tyyli löytyy myös helpoiten ilman liikoja laittautumispaineita ja siinä on hyvä olla”, kertoo Bernerin XZ-tuoteperheestä vastaava tuotepäällikkö Elina Seppänen.

Nyt kaupoissa nähtävät XZ-muotoilutuotteet ovat saaneet myös uuden näyttävän ulkoasun, kun palkittu kuvittaja Sanna Mander piirsi pakkauksiin pirteät hahmot. Elina Seppäsen mukaan pakkauksista haluttiin tehdä niin kauniit, että ne pääsevät kylpyhuoneessa paraatipaikalle ja tuovat silmäniloa vaikka työpöydän kulmalla.

Sanna Manderin leikkisillä kuvituksilla varustetut muotoilutuotteet ovat kuivashampoo, kampaus- ja muotoilusuihke, hiuskiinne ja muotoilusuihke 4in1. Kuivashampoosta ja hiuskiinteestä on normaalin koon lisäksi saatavilla myös kätevät matkakoot. Tuotteita voi ostaa päivittäistavarakaupoista kautta maan. XZ-muotoilutuotteiden lanseerauksen keulahahmona nähdään pettämättömästä tyylistään tunnettu Anna Puu.

XZ Kuivashampoo, 200 ml, 100 ml, antaa kampaukselle rakennetta ja volyymia ja on nopea apu pesuvälin pidentämiseen, sillä se vähentää hiusten rasvaisuutta. Kuivashampoo sopii sekä tumma että vaaleahiuksisille. 

XZ Kampaus- ja muotoilusuihke, 150 ml, on XZ muotoilusarjan klassikkotuote. Kampaus- ja muotoilusuihke on hyvä pohja rulla- ja föönikampauksille. Tuote sisältää myös lämpösuojan, joten se suojaa hiuksia muotoiluraudan tai hiustenkuivaajan kuumuudelta.

XZ Hiuskiinne, Extra Strong, 250 ml, 100 ml, on erittäin voimakkaan pidon antava hiuskiinne, joka kiinnittää kampauksen paikoilleen ja antaa sille pitkäkestoisen tuen.

XZ Muotoilusuihke 4in1, 150 ml, on monikäyttöinen muotoilusuihke, joka yhdistää samaan tuotteeseen neljä ominaisuutta. Se hoitaa ja tuuheuttaa, antaa kiiltoa ja joustoa. Muotoilusuihke sisältää lämpösuojan, joten se suojaa hiuksia muotoiluraudan ja hiustenkuivaajan kuumuudelta.


Tuotekuvat: http://www.bernerbrandbank.fi/l/TG7FtNnK7jBJ


Tuotetiedot:

XZ Kuivashampoo, 200 ml, 100 ml, hinta 5,20 e.

XZ Kampaus- ja muotoilusuihke, 150 ml, hinta 4,20 e.

XZ Hiuskiinne, Extra Strong, 250 ml, 100 ml, hinta 4,90 e. 

XZ Muotoilusuihke 4in1, 150 ml, hinta 5,00 e. 

Uutuudet ovat myynnissä syyskuussa.


Yhteystiedot ja tuotenäytteet:

BERNER Oy, Kuluttajatuotteet

Elina Seppänen, brand manager, puh. 020 791 4069, elina.seppanen@berner.fi


Kuluttajatiedustelut: Berner Oy, puh. 0207 91 00

Uusimmat tiedotteemme löytyvät osoitteesta: www.berner.fi/uutishuone

XZ on ollut osa suomalaista arkea jo yli 60 vuoden ajan. Suomalaisten hiusten ehdoilla kehitetyt XZ-shampoot valmistetaan Heinävedellä. Suurin kotimainen hiustenhoitosarja sisältää yli 40 erilaista shampoota, hiushoitoa, tehohoitoa, öljyhoitoa ja muotoilutuotetta koko perheen tarpeisiin. XZ on valittu Suomen luotetuimmaksi shampoomerkiksi* jo seitsemännen kerran. (* Valitut Palat, Suomen luotetuin shampoomerkki 2018)www.xz.fi

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu suomalainen, monella alalla toimiva Bernerin suvun omistama perheyritys, joka valmistaa ja maahantuo monipuolisia tuotteita ihmisten hyvinvointiin. Yrityksen valikoimiin kuuluu kosmetiikkaa, elintarvikkeita ja jalkineita. Yrityksille ja julkishallinnon toimijoille. Berner Oy tarjoaa terveydenhuollon, eläinten hyvinvoinnin, siivousalan ja keittiöhygienian tuotteita ja palveluita. Berner Oy:n oman tuotekehityksen tunnettuja merkkejä ovat muun muassa XZLVHerbinaGreenCareKorrek, LasolNokian Jalkineet sekä Rajamäen tuoteperhe.

www.berner.fi/