Uusi, biohajoava XZ Natura -hiustenhoitosarja hellii kuivia hiuksia ja hiuspohjaa – raaka-aineina suomalaisesta luonnosta tutut lakka, koivunmahla ja kanerva

XZ tuo markkinoille suomalaisiin, luonnon raaka-aineisiin pohjautuvan Natura-hiustenhoitosarjan. Tuotteet ovat vegaanisia ja biohajoavia, ja ne on pakattu kierrätettäviin, reilun kokoisiin pumppupulloihin.

Talvikausi on hiuksille haastava: ne tuntuvat kuivilta ja hiuspohja kutisee. Kuivia hiuksia ja hiuspohjaa voi nyt hemmotella kotimaisilla, vegaanisilla XZ Natura -hiustenhoitotuotteilla, jotka eivät sisällä eläinperäisiä aineita. Ne ovat myös biohajoavia eli raaka-aineet hajoavat maaperään.

– Kuluttajilta tulee yhä enemmän toiveita vegaanisista tuotteista, ja XZ Natura -sarjalla haluamme vastata heidän toiveisiinsa. Kaikki sarjan tuotteet sopivat vegaaneille, Brand Manager Elina Seppänen Berneriltä kertoo.

XZ Natura -tuotteiden raaka-aineiden valinnassa ja pakkauksien suunnittelussa kunnioitetaan kotimaista luontoa ja metsää sekä huomioidaan suomalaisten hiusten erityistarpeet.

– Raaka-aineet valittiin eri puolilta Suomea. Lakkaa löytyy soilta etenkin pohjoisesta ja kanervaa myös saaristosta. Koivu kasvaa koko Suomessa, ja sen tuoksu johdattelee ajatukset keskikesään ja juhannukseen, Seppänen sanoo.

Tehoaineet kosteuttavat ja tasapainottavat

Kanerva Shampoo pesee hellävaraisesti ja kosteuttaa kuivia hiuksia ja hiuspohjaa. Kanerva Hoitoaine kosteuttaa, hoitaa ja tekee hiuksista helpommin käsiteltävät. Tuotteet sisältävät Suomesta kerättyä kanervankukka-uutetta ja sokerijuurikkaasta uutettua, hiuksia kosteuttavaa ja vahvistavaa betaiinia.

Koivunmahla Shampoo ja Koivunmahla Hoitoaine sopivat herkällekin iholle toistuvaan pesuun. Koivunmahlassa on sokereita, mineraaleja ja hedelmähappoja, ja se kerätään kerran vuodessa keväällä. Lisäksi koivunmahlashampoo sisältää fermentoitua eli käytettyä ruisuutetta.

– Probioottinen ja monitehoinen ruisuute kosteuttaa tehokkaasti ihoa ja auttaa ylläpitämään hiuspohjan hyvinvointia, tuotekehityskemisti Lan Tran kertoo.

Lakka Shampoo on kehitetty normaaleille hiuksille, ja se sisältää lakan siemenöljyä. Lakan siemenöljyssä on arvokkaita yhdisteitä, jotka auttavat kasvia selviämään pohjoisen ankarasta talvesta.

Toisaalta lakka on erittäin herkkä kasvi, joka tarvitsee runsaasti auringonvaloa selvitäkseen.

– Lakka on kuvaa hyvin suomalaisuutta. Se on hieno yhdistelmä herkkyyttä ja sinnikkyyttä, Lan Tran sanoo.

XZ Natura -hiustenhoitotuotteilla on Avainlippu-tunnus, ja ne valmistetaan Suomessa Heinävedellä. Tuotteet on pakattu reilun kokoisiin, kierrätettäviin pumppupulloihin.

XZ Natura -hiustenhoitosarja on saatavilla päivittäistavarakaupoista 1. helmikuuta alkaen.

Tuotetiedot
XZ Natura Kanerva Shampoo 375 ml
XZ Natura Kanerva Hoitoaine 375 ml
XZ Natura Koivunmahla Shampoo 375 ml
XZ Natura Koivunmahla Hoitoaine 375 ml
XZ Natura Lakka Shampoo 375 ml

Tuotteiden suositushinta on noin 7 euroa.

Lisätiedot ja tuotenäytteet

BERNER Oy, Kuluttajatuotteet

Elina Seppänen                           Paula Larjo
Brand Manager                          Viestintäasiantuntija
050 355 9412                             040 586 2400
elina.seppanen@berner.fi      paula.larjo@berner.fi

Lataa XZ Natura -tuotekuvat: https://www.bernerbrandbank.fi/l/C8FzGp5r_rtT

Lue lisää tuotteista: www.xz.fi
Kuluttajatiedustelut: Berner Oy, puh. 0207 91 00
Uusimmat tiedotteemme löytyvät osoitteesta www.berner.fi/uutishuone.

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Me Bernerillä tuotamme ja maahantuomme tuotteita ja palveluita, jotka tuovat ihmisten arkeen lisää hyvinvointia ja jotka on tuotettu kestävällä tavalla. Konsernimme liikevaihto vuonna 2017 oli 316,5 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 500. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa ja Baltiassa. Lisätietoja: www.berner.fi.

Oman tuotekehityksemme tunnettuja merkkejä ovat muun muassa XZ, LV, Herbina, Oxygenol, GreenCare, Korrek, Lasol, Nokian Jalkineet sekä Rajamäen tuoteperhe.