Työtä Itämeren hyväksi

Jatkamme edelleen työtä Itämeren hyvinvoinnin parantamiseksi Baltic Sea Action Groupille (BSAG) tekemämme Itämeri-sitoumuksen kautta. Olemme sitoutuneet kehittämään ekologisia tuoteinnovaatioita kiertotalousratkaisujen kautta, ja selvitämme uusia ravinteiden kierrätysmahdollisuuksia sekä kotipuutarhan että maanviljelyn kestävän kehityksen puolesta.

Kiertotaloustuotteilla ekotekoja – GreenCare Ympäristön Ystävä -puutarhalannoitteet tuovat lahjoituksia Itämerelle ja säästöjä luonnolle

 Vuonna 2017 lanseerattu, Bernerin ensimmäinen kiertotaloustuote, GreenCare Ympäristön Ystävä -puutarhalannoite on saanut ympäristötietoisten kuluttajien keskuudessa hyvän vastaanoton. Tuoteperhe onkin viime vuonna laajentunut useampaan pakkauskokoon ja saataville useampaan myyntipisteeseen.

 Luonnonvaroja säästävät GreenCare Ympäristön Ystävä -tuotteet on suunniteltu yhteistyössä BSAG:n ja Soilfoodin kanssa, ja niiden valmistusketju raaka-aineen hankinnasta valmiin tuotteen pakkaukseen on mahdollisimman ympäristöystävällinen. GreenCare Ympäristön Ystävä hyödyntää muun muassa viljojen sivujakeet, sokerituotannon sivuvirrat sekä kasviöljyjen tuotannossa ylijääneitä sivuvirtoja. Jokaisesta myydystä Ympäristön Ystävä -tuotteesta lahjoitetaan myös osuus BSAG:lle Itämeren suojelutyöhön.

Tuotteissa on hyödynnetty myös suomalaista SOILFOOD INSIDE-keksintöä, joka auttaa entisestään hiilen sitoutumista maaperään. Kiertotaloustuotteita valitsemalla yksittäinen kotipuutarhuri voi siis vaikuttaa puutarhanhoidon ilmastohyötyihin entistä paremmin. Kukoistava kotipuutarha, oikein hoidettuna, voidaan jo itsessään nähdä ekotekona, koska kasvit sitovat hiiltä takaisin maahan pois ilmakehää lämmittämästä.

 – Fosforin määrä maapallolla on rajallinen, ja typpilannoitteiden valmistaminen kuluttaa runsaasti energiaa. Tämän vuoksi arvokkaat ravinteet kannattaa ottaa sivuvirroista talteen ja jalostaa uudelleen käytettäviksi. Samalla Itämeri kiittää, kun ravinteet eivät pääse sitä rehevöittämään. GreenCare Ympäristön Ystävä -puutarhalannoitteen kaltaiset tuotteet antavat tavallisille viherpeukaloille mahdollisuuden toimia ravinteiden kierrättäjinä omassa puutarhassaan, sanoo BSAG:n toimitusjohtaja Johan Schmidt.