”342”-jyrsijäntorjuntatuotteet eivät sisällä alfakloraloosia

Tukes on hiljattain tiedottanut ensimmäisestä todetusta alfakloraloosimyrkytyksestä lemmikkieläimellä Suomessa. Alfakloraloosi on tehoaineena jyrsijämyrkyissä, joita on ollut Suomen markkinoilla vuodesta 2015 alkaen.

Haluamme tässä yhteydessä muistuttaa, että ”342”-jyrsijäntorjuntatuotteemme eivät sisällä tehoaineena alfakloraloosia. ”342”-jyrsijäntorjuntatuotteet sisältävät toisen vaikutusmekanismin omaavaa antikoagulanttivalmistetta, jonka tehoaine on difetialoni.

Jyrsijämyrkkyjä tulee aina käsitellä huolellisesti niin, että muut eläimet eivät pääse niihin käsiksi. Eläin voi altistua myrkylle myös välillisesti syömällä myrkyttyneen jyrsijän. Jos eläin altistuisi myrkylle, on ”342”-tuotteiden sisältämälle tehoaineelle olemassa vastamyrkky, K1-vitamiini, jota saavat antaa terveydenhoitoalan tai eläinlääketieteen ammattilaiset.

Linkki Tukesin tiedotteeseen: https://tukes.fi/artikkeli/-/asset_publisher/ruokavirasto-ja-tukes-suomen-ensimmainen-alfakloraloosimyrkytys-varmistettu-lemmikkielaimella

Lisätietoja:


Jussi Petäjä, Berner, tuoteryhmäpäällikkö, jussi.petaja@berner.fi, 050 4277 904
Anne Urpilainen, Viljelijän Avena Berner, asiakaspalvelupäällikkö, anne.urpilainen@berner.fi, 020 791 4512

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Me Bernerillä tuotamme ja maahantuomme tuotteita ja palveluita, jotka tuovat ihmisten arkeen lisää hyvinvointia, ja jotka on tuotettu kaikin puolin kestävällä tavalla. Konsernimme liikevaihto vuonna 2017 oli 316,5 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 521. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa ja Baltiassa. Lisätietoja: berner.fi. 

Oman tuotekehityksemme tunnettuja merkkejä ovat muun muassa XZ, LV, Herbina, GreenCare, Korrek, Lasol, Nokian Jalkineet sekä Rajamäen tuoteperhe.