LED Tailorin sinisen valon tuotteilla mikrobeja vastaan

Berner Oy panostaa ihmisten ja eläinten hyvinvointia ja turvallisuutta parantaviin tuotteisiin ja teknologioihin. Olemme tehneet nyt jakelusopimuksen suomalaisen LED Tailor Innova7ionin kanssa yhtiön pintadesinfiointi- ja sisäilmaratkaisuihin tarkoitetuista valaisimista ja valaistusjärjestelmistä. LED Tailorin tuotteiden mikrobeja tuhoava vaikutus perustuu siniseen valoon.  

LED Tailorin siniseen LED-valoon pohjautuvat ratkaisut parantavat hygieniatasoa alentamalla pinnoilla olevien mikrobien määrää. Lisäksi ratkaisua voi hyödyntää myös huonosta sisäilman laadusta kärsivissä kohteissa. Tällöin ilmasta voidaan poistaa muun muassa VOC-yhdisteitä.  

”LED Tailorin tuotteet täydentävät hienosti kattavaa hygienian ja infektioiden torjunnan tuoteportfoliotamme. Esimerkiksi laboratoriot, elintarviketeollisuus, koulut ja päiväkodit hyötyvät suuresti helposta ja turvallisesta tavasta tuhota mikrobeja”, kertoo Berner Pron myyntijohtaja Jukka Rouvinen.

Suuri potentiaali teknologian hyödyntämisessä on myös kasvin- ja kotieläintuotannon puolella kylvösiemenen puhdistamisessa sekä eläinhygienian parantamisessa.

”Haluamme tuoda aktiivisesti uusia innovaatioita suomalaisten viljelijöiden käyttöön. Uudet LED Tailorin mikrobien hallintaan tarkoitetut valaisimet tuovat mahdollisuuksia hyödyntää uutta teknologiaa myös kasvin- ja kotieläintuotannossa”, Bernerin maatalousliiketoiminnasta vastaava johtaja Kalle Erkkola kertoo.

Kaksi teknologiaa, yhteinen tavoite:

WiSDOM AiR -fotonidesinfiointivalaisimet tuhoavat mikrobit
WiSDOM AiR on kliinisesti, tieteellisesti ja laboratoriokokein todistettu täysin uusi kemikaalivapaa rajattujen tilojen siniseen valoon perustuva puhdistusmenetelmä. WiSDOM AiR -fotonidesinfiointivalaisimet tuhoavat haitalliset mikrobit ilmasta sekä pinnoilta sinisen valon avulla, joka on käytössä yöaikaan tai muulloin, kun desinfioitava tila ei ole käytössä. Sininen valo on todistetusti tehokas tuhoamaan bakteereja, homeita ja hiivoja. Valaisinsarjassa on viisi erilaista valaisinta, ja ne ovat vaarattomia ihmisille ja materiaaleille.

ANTiBAC-valaistusjärjestelmä rajoittaa mikrobien kasvua ja parantaa vireystilaa
Maailman ensimmäisellä antimikrobisella ANTiBAC-valaistusjärjestelmällä pystytään tiloissa olevien mikrobien kasvua rajoittamaan tehokkaasti ja turvallisesti. Valkoinen, päivänomainen ANTiBAC-valo parantaa myös vireystilaa. Valoa käytetään tilojen yleisvalaistuksena ja sillä korvataan tavallinen yleisvalaistus.

ANTiBAC-valon poikkeukselliset ominaisuudet johtuvat sen tarkkaan rajatusta spektristä. Vaikka valo näyttääkin puhtaanvalkoiselta, se sisältää sinisiä aallonpituuksia moninkertaisesti enemmän kuin tavalliset loisteputket tai LED-valot.

”Olemme hyvin tyytyväisiä saadessamme tehdä yhteistyötä Bernerin kanssa tuodessamme yhdessä Suomen markkinoille uutta teknologiaa asiakkaidemme avuksi taistelussa haitallisia mikrobeja vastaan”, LED Tailor Innova7ionin toimitusjohtaja Terho Hoskonen toteaa.

Lisätietoja:
Jukka Rouvinen
Myyntijohtaja, Berner Pro
Puh: 050 595 5305
jukka.rouvinen@berner.fi

Kalle Erkkola
Johtaja, Bernerin maatalousliiketoiminta
Puh: 050 341 4848
kalle.erkkola@berner.fi

Maatalousasiakkuuksien myynnin hoitaa Viljelijän Avena Berner -organisaatio.