Kaipaavatko kylpyhuoneesi kaapit konmarittamista? LV kokosi helpot lajitteluohjeet kierrätykseen

Käyttämätön kosmetiikka, puolityhjät purkit ja vanhentuneet voiteet vievät turhaa tilaa kylpyhuoneen kaapista kotona ja vaikkapa mökillä. LV kokosi sopivastivahemman.fi-verkkosivulle kierrätysohjeet, joiden avulla karsit kylppärin kaapista ylimääräisen tavaran.

Rutistettuja meikkivoidetuubeja, vanha ripsiväri, puolityhjä hiuslakkapullo ja rikkinäinen peili. Löytyykö sinunkin kylppärisi kaapista tavaraa, joista haluaisit päästä eroon?

Kotimainen LV-brändi kokosi sopivastivahemman.fi-verkkosivuille yksinkertaiset ohjeet yleisimpien kylpyhuoneen kaapista löytyvien tuotteiden lajitteluun ja kierrätykseen. Ohjeista löytyy tarkat tiedot muun muassa ihonhoito-, hygienia- ja hiustenhoitotuotteiden, meikkipussin sisällön, aerosolien ja elektroniikan lajitteluun. Samoin niissä käydään läpi pakkausten yleisimmät materiaali- ja säilyvyysmerkinnät sekä varoitusohjeet.

– Monelle voi esimerkiksi tulla yllätyksenä, että aerosolia sisältävä, puolityhjä hiuslakkapullo lajitellaan vaarallisen jätteen keräykseen ja lasinen, tyhjä, opaali- tai liimalasinen parfyymipullo puolestaan poltettavaan tai sekajätteeseen, ei lasinkeräykseen, LV:n tuotepäällikkö Sanni Väinölä sanoo.

Lajitteluohjeita kannattaa noudattaa myös kylppärissä, sillä huonosti tehty lajittelu vaikeuttaa tai jopa estää jätteen hyödyntämisen.

– Kylpyhuoneen tuotteiden kierrättäminen voi tuntua hankalalta, sillä kaapeista löytyy niin monenlaista tavaraa. Halusimme koota ohjeet samalle sivustolle, jotta lajittelu olisi helpompaa, ja auttaa näin suomalaisia tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja, LV:n tuotepäällikkö Sanni Väinölä sanoo.

Suurin osa roskista poltettavaksi
tai energiajätteeseen

Useilla paikkakunnilla kerätään polttokelpoista jätettä tai energiajätettä, johon voi lajitella suurimman osan kotitalouksissa päivittäin syntyvästä jätteestä, kuten likaiset muovi- ja kartonkipakkaukset.

Yleisohjeena on, että muovipakkaukset laitetaan tyhjinä ja kuivina, kylmällä vedellä huuhtaistuina muovinkeräykseen, puhtaat kartonkipakkaukset kartonkikeräykseen ja lasipullot lasinkeräykseen. Nyrkkisääntönä kierrätystavarassa voidaan pitää sellaista puhtautta, joka mahdollistaa pakkausjätteen pidempiaikaisen säilytyksen kotona.

Tuote kannattaa käyttää aina ensisijaisesti loppuun.

– Myös kaverille voi kierrättää, sillä toisen roska voi olla toisen aarre. Jos esimerkiksi ostamasi hiustenhoitotuote ei sovikaan hiuksillesi, kysy olisiko kaverillasi käyttöä sille, Sanni Väinölä muistuttaa.

Lue lisää: www.sopivastivahemman.fi

Lisätiedot:

BERNER Oy, Kuluttajatuotteet

tuotepäällikkö                                                   viestintäasiantuntija
Sanni Väinölä                                                   Paula Larjo
050 5018744                                                    040 5862400
sanni.vainola@berner.fi                                   paula.larjo@berner.fi

Vähemmän on juuri sopivasti

Päivittäisen puhdistus- tai pesuaineen valinta on pieni asia, mutta sillä on huomattava vaikutus ihon hyvinvointiin ja puhtauteen. LV-tuotteet eivät sisällä ylimääräisiä ainesosia, kuten hajusteita ja väriaineita, ja siksi ne kuormittavat vähemmän ihoa ja ympäristöäsi. Kun haluat tehdä valinnan itsesi ja ympäristösi parhaaksi, valitse LV. Meistä vähemmän on juuri sopivasti.

Tutustu hajusteettomiin LV-tuotteisiin: https://www.lumivalko.fi/tuotteet

Kuluttajatiedustelut: Berner Oy, puh. 0207 91 00
Uusimmat tiedotteemme löytyvät osoitteesta www.berner.fi/uutishuone.