Uutuus Heti Tahranpoisto 2in1 poistaa tahrat vaatteista ja kodin tekstiileistä – tehoaineena ympäristöystävällinen, kotimainen etikka

Kotimainen Heti Tahranpoisto 2in1 on markkinoiden ensimmäinen tuote, joka on suunniteltu poistamaan tahrat sekä vaatteista että kodin tekstiileistä. Tuotteen tehon takaa kotimainen, ympäristöystävällinen etikka, ja se on pakattu helppokäyttöiseen suihkepulloon.

Heti Tahrapoisto 2in1 -tuotetta voi käyttää kahdella tavalla: tekstiilien esipesuun ennen pesukoneeseen laittamista tai tahrojen poistamiseen tekstiileistä suoraan ilman konepesua. Näin se soveltuu hyvin sekä vaatteille että sellaisille kodin tekstiileille, joita on hankala pestä koneessa.

– Jos tekstiilissä on enemmän likaa, tuotetta voi suihkuttaa esimerkiksi paidan kaulukseen tai hihaan ja pestä vaatteen sen jälkeen pesukoneessa, tuotekehityskemisti Minna Salmela sanoo.

– Helpomman lian saa pois myös suihkuttamalla tuotetta tahraan ja pyyhkimällä sen tämän jälkeen kostealla liinalla.

Heti Tahranpoisto 2in1 on uusin tulokas viime vuonna lanseeratussa Heti-tuoteperheessä, johon kuuluu kodinpuhdistusaineiden lisäksi pyykinpesuaine ja kolme erilaista pyykkietikkaa.

Kaikkien Heti-tuotteiden tehoaineena on kotimainen, ympäristöystävällinen ja luonnollinen Rajamäen etikka.

– Heti Tahranpoisto 2in1:ssa etikka auttaa myös neutraloimaan mahdollisia hajuja.

Tahranpoisto 2in1:n tuoksu on mieto silkki eli sama kuin Heti-pyykinpesuaineessa ja yhdessä pyykkietikoista. 

– Nämä kolme tuotetta sopivat siis hyvin käytettäväksi yhdessä, Salmela toteaa.

Heti-tuotteet on pakattu kierrätysmuovista valmistettuihin pulloihin, ja ne valmistetaan Bernerin tehtaalla Heinävedellä.

Minna Salmelan 4 parasta vinkkiä tahranpoistoon

1. Poista tahrat pikaisesti
Mitä nopeammin peset tahrat pois, sitä parempi pesutulos yleensä on. Pinttyneitä, vanhoja tahroja on vaikeampi saada vaatteista irti, sillä kuivuessaan ne tarttuvat tekstiilin kuituihin tiukemmin kiinni. 

2. Annostele pesuaine oikein
Kun peset tekstiilit pyykinpesukoneessa, noudata pyykinpesuainepakkauksen annosteluohjeita. Yliannostelu ei lisää pesutehoa, ja ylimääräisestä pesuaineesta saattaa myös jäädä pesuainejäämiä vaatteisiin.

3. Pese oikeassa lämpötilassa
Pyykki kannattaa pestä vaatteen pesulapussa mainitussa suosituslämpötilassa. Liian kuumassa lämpötilassa osa tahroista voi ikään kuin palaa kiinni tekstiiliin, jolloin niiden poistaminen on entistä hankalampaa. Pesu kylmemmissä lämpötiloissa kuin pesuohjeessa neuvotaan saattaa joissain tapauksissa vaikuttaa tekstiilien väreihin ja haalistaa niitä. Kaikki tahrat ja mikrobit eivät myöskään lähde pois 40-asteen pesussa.

4. Valitse oikeat välineet ja aineet
Tahranpoistossa tärkeää on valita oikean puhdistusaineen lisäksi oikeat välineet. Valkoista sohvaa ei kannata puhdistaa käytetyllä keittiöliinalla vaan esimerkiksi puhtaalla mikrokuituliinalla. Varminta on puhdistaa vaalea tekstiili vaalealla liinalla, jottei liinasta varmasti irtoa tekstiiliin väriä. Jos olet epävarma, sopiiko tahranpoistoaine puhdistettavalle tekstiilille, testaa sen soveltuvuutta tekstiilille ensin 
huomaamattomasta kohdasta.

Tuotetiedot

Heti Tahranpoisto 2in1 Spray, suositushinta 4,80 e 
Saatavana hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista.

Lisätiedot ja tuotenäytteet medialle

BERNER Oy, Kuluttajatuotteet

Daniela Berner-Ax                     Paula Larjo
tuotepäällikkö                            viestintäasiantuntija
050 355 9412                             040 586 2400
daniela.berner-ax@berner.fi      paula.larjo@berner.fi

Lataa Heti Tahranpoisto 2in1 -tuotekuvat: https://www.bernerbrandbank.fi/l/kRbqP9LCkSXT
Lue lisää tuotteista: www.heti.fi
Kuluttajatiedustelut: Berner Oy, puh. 0207 91 00

Uusimmat tiedotteemme löytyvät osoitteesta www.berner.fi/uutishuone.

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Me Bernerillä tuotamme ja maahantuomme tuotteita ja palveluita, jotka tuovat ihmisten arkeen lisää hyvinvointia ja jotka on tuotettu kestävällä tavalla. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa ja Baltiassa. Lisätietoja: www.berner.fi.

Oman tuotekehityksemme tunnettuja merkkejä ovat muun muassa LV, XZ, Herbina, Oxygenol, Heti, GreenCare, Korrek, Lasol, Nokian Jalkineet sekä Rajamäen tuoteperhe.