XZ-pakkaukset uudistuvat – XZ Lakritsijuuri hilseshampoo ensimmäisenä uuteen pakkaukseen

Suomalaisten hiustenhoitotuotteiden luottomerkki XZ uudistaa pullomuottinsa ja pakkausilmeensä. Uuteen, kotimaiseen pakkaukseen tulee ensin uusi XZ Lakritsijuuri hilseshampoo, joka pesee hiuspohjan hellävaraisesti mutta tehokkaasti.

Hiuspohjan kutina ja hilseily on monelle tuttu vaiva etenkin talvisin, ja se kiusaa vielä enemmän miehiä kuin naisia. Hiuspohjan hoito on myös kansainvälisten trendiraporttien mukaan nyt yksi isoista hiustenhoidon megatrendeistä.

Apuna hiuspohjan ongelmiin ja hilseilyyn XZ tuo tammikuussa markkinoille uuden XZ Lakritsijuuri hilseshampoon, joka pesee hiuspohjan tehokkaasti mutta hellävaraisesti ja ennaltaehkäisee säännöllisesti käytettynä hilseen muodostumista.

XZ Lakritsijuuri hilseshampoo sisältää Ecocert Cosmos -laatuista lakritsijuurta sekä tunnetun ja tutkitusti tehokkaan climbazole-hilseaktiivin.

– Climbazole-hilseaktiivi vähentää hilsettä aiheuttavan hiivasienen kasvua, tuotekehityskemisti Tran Lan Berneriltä kertoo.

– Lakritsijuuri muun muassa rauhoittaa ja puhdistaa hiuspohjaa, ja sillä on antioksidanttisia ominaisuuksia.

Tuotteessa on makeahko, herkullinen lakritsin tuoksu.

Uusi ilme vanhaa kunnioittaen

XZ Lakritsijuuri hilseshampoo on ensimmäinen XZ-hiustenhoitosarjan tuote, joka on pakattu uudistuneeseen pakkaukseen. Uuden pakkauksen pullo ja etiketti valmistetaan Suomessa.  Samoin kaikki XZ-sarjan hiustenhoitotuotteet valmistetaan Suomessa Heinävedellä.

– Kotimaisen tuotannon ansioista tuotteiden kuljetusmatkat voidaan pitää lyhyinä. Myös uuden pullon muuttunut muoto mahdollistaa sen, että saamme kuljetettua pulloja tiiviimmin eteenpäin. Kuljetamme jatkossa vähemmän ilmaa ja isomman erän pulloja kerralla, tuotepäällikkö Elina Seppänen sanoo.

Uudistettuun pakkaukseen haluttiin modernia tulkintaa XZ-brändistä mutta samalla haluttiin kunnioittaa perinteikkään, yli 60 vuotta vanhan brändin historiaa.  

– Uusi XZ-logomme muistuttaa 1970-luvulla käytössä ollutta logoa, Seppänen kertoo.

Uusien pakkausten suunnittelu aloitettiin keväällä 2018. Yhteistyökumppaniksi valittiin kansainvälisestikin palkittu kotimainen suunnittelutoimisto Kuudes.

– Uudistuksen tavoitteena on, että XZ ansaitsee oman paikkansa markkinoilla myös pakkauksensa ansiosta, Seppänen sanoo.

XZ Lakritsijuuri hilseshampoo on saatavilla päivittäistavarakaupoista alkuvuodesta. Muut XZ-hiustenhoitosarjan tuotteet pääsevät uusiin pakkauksiin liukuvasti kevään aikana.

– Vaikka pakkaukset uudistuvat, vanhojen tuttujen tuotteidemme sisältö säilyy silti samana, Elina Seppänen sanoo.

Tuotetiedot

XZ Lakritsijuuri hilseshampoo 250 ml, suositushinta noin 3 euroa

Lisätiedot ja tuotenäytteet medialle

BERNER Oy, Kuluttajatuotteet

Elina Seppänen                          Paula Larjo
tuotepäällikkö                            viestintäasiantuntija
050 355 9412                             040 586 2400
elina.seppanen@berner.fi      paula.larjo@berner.fi

Lataa XZ Lakritsijuuri hilseshampoon tuotekuvat: https://www.bernerbrandbank.fi/l/HPttQdK2dmSt
Lue lisää tuotteista: www.xz.fi
Kuluttajatiedustelut: Berner Oy, puh. 0207 91 00