Bernerin vuosi 2019: Kotimainen tuotanto kasvoi lähes 20 prosenttia, vastuullisuuden ja asiakaslähtöisyyden kehittämistyö jatkui

Panostimme vastuullisuutemme ja asiakaslähtöisyytemme kehittämiseen vahvasti vuoden 2019 aikana. Merkittävänä osana vastuullisuuttamme ovat myös kotimainen tuotekehitys ja tuotanto, jotka jatkoivat vahvaa kulkuaan viime vuonna. Konsernin vakavaraisuus ja maksuvalmius pysyivät erinomaisina. 

Liikevaihto laski 3,8 prosenttia, liikevoitto pysyi samana
Konsernin liikevaihto laski vuonna 2019 yhteensä 3,8 prosenttia 303,9 miljoonaan euroon (315,9 milj. € vuonna 2018). Suurimpana selittävänä tekijänä liikevaihdon laskulle oli Baltian kasvinsuojeluaineiden kaupan hiipuminen. Konsernin liikevoitto oli 15,6 miljoonaa euroa (15,6 milj. €). Suhteellisesti liikevoitto oli vuonna 2019 yhteensä 5,1 prosenttia liikevaihdosta (4,9 prosenttia).

Berner pyrkii suomalaisena perheyhtiönä vakaaseen ja pitkäjänteiseen toimintaan sekä tasaiseen kasvuun. Konsernin vakavaraisuus ja maksuvalmius jatkuivat erinomaisella tasolla myös vuonna 2019. Omavaraisuusaste oli 76,3 prosenttia (73,8 prosenttia).

Heinäveden tuotanto kasvoi lähes 20 prosenttia
Tutkimus ja kehitys -tiimimme kehitti viime vuonna lähes 50 oman tuotannon tuotetta, jotka valmistettiin Heinäveden tehtaillamme. Tuotanto Heinävedellä kasvoi viime vuonna melkein 20 prosenttia. 

– Olemme todella iloisia siitä, kuinka kuluttajat ovat suosineet Heinäveden tuotantomme tuotteita, ja toivomme luonnollisesti, että kotimaisuuden suosiminen tulee kasvamaan entisestään vuonna 2020 eläessämme keskellä koronapandemiaa, Berner Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpiniemi sanoo. 

– Uskon, että tärkeä osa kotimaisten brändiemme, kuten XZ, LV, Herbina, Heti ja Rajamäen etikat, suosiota on oma kotimainen tuotekehitystiimimme, joka kuuntelee ja ymmärtää suomalaisten kuluttajien toiveita. Tästä hyvänä esimerkkinä on Curly girl -hiustenhoitometodiin kehitetyt uudet tuotteet, Korpiniemi jatkaa.
 

Vastuullisuuden ja asiakaslähtöisyyden kehittämistyö jatkui
Keskityimme vastuullisuustyömme systemaattiseen kehittämiseen viime vuonna. Olemme asettaneet vastuullisuustyöllemme enemmän mitattavia tavoitteita ja myös raportoimme vastuullisuudestamme laajemmin.

Vastuullisuuteen liittyy myös vahvasti uusi olemassaolomme merkitys, ”Olemme huomisen puolustajia”, jonka mukaisesti toimimme niin, että meillä kaikilla on 100 vuodenkin päästä hyvä olla ja elää, Antti Korpiniemi sanoo.

Vuosi 2019 oli ensimmäinen kokonainen vuosi vihreällä tuulisähköllä Suomen-toiminnoissamme, mikä näkyi hiilidioksidipäästöjemme vähentymisenä. GreenCare onnistui puolestaan vähentämään neitseellisen muovin määrää pakkauksissaan 35 000 kiloa. Lanseerasimme lisäksi muun muassa pakollisen eettisten toimintaohjeiden kurssin työntekijöillemme.

Jatkoimme vuonna 2019 myös yhteistyön kehittämistä ja prosessiemme yhtenäistämistä kuuden liiketoiminta-alueemme välillä ja uudistimme organisaatiotamme entistäkin asiakaslähtöisemmäksi. Tiivistimme yhteistyötä entisestään myös asiakkaidemme kanssa ja panostimme tiedolla johtamiseen. Tulemme jatkamaan tätä kehitystyötä vuonna 2020.

Katsaus vuoteen 2020
Olemme eläneet viimeiset kuukaudet vuoden 2020 alkupuoliskolla koronapandemian vuoksi täysin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Pandemia on vaikuttanut toistaiseksi toimintaamme lähinnä desinfektiotuotteiden kysynnän suurena kasvuna, ja olemmekin valmistaneet alkuvuonna Heinävedellä käsidesejä ja käsihuuhteita kymmenkertaisen määrän viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Tuotteidemme hinnoitteluun emme ole tehneet muutoksia.

– Tässä haastavassa tilanteessa olemme halunneet varmistaa terveydenhuollon kriittisten tuotteidemme saatavuuden, minkä jälkeen priorisoimme LV Käsidesiämme kuluttajille vähittäismyyntiin. Toivomme luonnollisesti, että koronapandemia olisi ohi niin pian kuin mahdollista ja, että kaikki pääsisimme jatkamaan normaalia elämäämme yhteiskuntina, yhtiöinä, ja yksilöinä, Antti Korpiniemi päättää.

Vuoden 2019 vuosikatsaus julkaistu
Lisätietoja Bernerin vuoden 2019 tapahtumista ja taloudellisista luvuista löytyy tänään julkaisemastamme vuosikatsauksesta. Vuosikatsaus on ladattavissa Bernerin verkkosivuilta osoitteessa https://www.berner.fi/vuosikatsaus-2019_berner/

 

Jaa sosiaalisessa mediassa