Berner Oy on hankkinut osuuden pörssiyhtiö Apetit Oyj:stä

Berner Oy on allekirjoittanut 12.5.2020 sopimuksen noin 7 % osuuden hankkimisesta pörssiyhtiö Apetit Oyj:stä.  Bernerin omistukseen on siirtynyt 445 867 osaketta 4,1 miljoonalla eurolla.

Hankinnan tarkoituksena on vahvistaa edelleen sitoutumistamme suomalaiseen elintarviketuotantoon sekä nykyistä yhteistyötämme vilja- ja tuotantopanoskaupassa Apetit Oyj:n Avena Nordic Grain Oy:n kanssa.

Berner on ollut yli 100 vuotta mukana kehittämässä suomalaista maataloutta. Koronapandemia on myös osoittanut, kuinka tärkeää kotimaisen ruokaketjun kehittäminen on, ja haluamme olla vahvasti kehityksessä mukana jatkossakin”, taustoittaa Berner Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpiniemi.  

Yhteistyömme sekä Avena Nordic Grainin että Sucroksen kanssa ovat vahvistaneet tavoitettamme palvella yhdessä kumppaneidemme kanssa suomalaisia viljelijöitä entistä paremmin ja laajemmin. Aloitimme vuonna 2018 tiiviimmän yhteistyön Avena Nordic Grain Oy:n kanssa Viljelijän Avena Bernerinä yhdistetyllä myynti- ja hankintaorganisaatiolla. Sucroksen kanssa aloitimme yhteistyön sokerijuurikkaan sopimushankinnassa vuonna 2019. Molempien yhtiöiden kanssa yhteistyötä on tehty jo aiemmin vuosikymmenten ajan.

– Omistajuuden myötä olemme entistäkin vahvemmin sitoutuneet kumppanuuteemme Viljelijän Avena Berner -organisaatiossa sekä Sucroksen kanssa tehtävässä sokerijuurikkaan sopimushankinnassa. Tärkeintä meille on tarjota viljelijöille heidän tarvitsemiaan palveluja ja tuotteita mahdollisemman laadukkaasti ja tehokkaasti”, Viljelijän Bernerin liiketoimintajohtaja Kalle Erkkola kertoo.

 

Lisätietoja:
Antti Korpiniemi
toimitusjohtaja
Berner Oy
Puh: 050 551 3720

 

Jaa sosiaalisessa mediassa