LV Käsidesinfiointi on kauppojen testatuin käsidesi Suomessa – tutkitusti tehokas myös koronavirusta vastaan

LV Käsidesinfiointi on Suomen testatuin kuluttajille suunnattu käsidesi. Tuorein tehotesti vahvistaa, että se tehoaa myös koronavirukseen hiivojen, bakteerien ja noroviruksen lisäksi.

LV Käsidesinfiointi on tieteellisesti testattu viidellä eurooppalaisten standardien mukaisella tehotestillä.

– Niistä tuoreimmassa käsidesimme on testattu vaipallisten virusten osalta. Tulos oli selkeä: LV Käsidesinfiointi tehoaa vaipallisiin viruksiin, joihin koronavirukset, mukaan lukien nykyisen pandemian aiheuttava SARS-CoV-2, kuuluvat, tuotekehityspäällikkö Maria Liljelund Berneriltä kertoo.

Testi tehtiin mikrobiologisessa laboratoriossa syyskuussa 2020 Saksassa. LV-tuotteiden kehitys perustuu tarkkaan tutkimukseen ja testaukseen – niin myös käsidesinfiointiaineiden osalta.

– LV Käsidesinfiointi on kauppojen hyllyillä olevista käsidesinfiointiaineista Suomen testatuin. Testasimme sen neljän standardin mukaisesti ennen kuin toimme uudistetun tuotteen kauppoihin vuonna 2018. Nämä testit osoittivat, että LV Käsidesinfiointi tehoaa hiivoihin, bakteereihin ja norovirukseen, Maria Liljelund sanoo.

Liljelund kuitenkin muistuttaa, että huolellinen käsienpesu vedellä ja saippualla on paras keino torjua infektioita ja myös koronavirusta.

– LV Käsidesinfiointi sopii kuitenkin hyvin infektioiden torjuntaan silloin, kun vettä ja saippuaa ei ole tarjolla.

LV Käsidesinfioinnin viisi tehotestiä

Kaikki viisi tehotestiä on tehty akkreditoiduissa mikrobiologisissa laboratorioissa eurooppalaisten standardien mukaisesti. LV Käsidesinfioinnille tehdyt tehotestit ovat:

EN 1500 teho käsihuuhteena

EN 1276 teho bakteereja vastaan

EN 1650 teho hiivoja vastaan

EN 14476 teho norovirusta vastaan

EN 14476 teho vaipallisia viruksia vastaan

Viidennen tehotestin tavoitteena oli testata LV Käsidesinfiointi koronapandemian takia myös vaipallisia viruksia vastaan. Vaipallisiin viruksiin kuuluvat muun muassa influenssa-, herpes- ja hepatiitti B- ja C-virukset, mutta myös koronavirukset, kuten pandemian aiheuttanut koronavirus SARS-CoV-2.

– Käsidesissämme on tehoaineena tunnetusti bakteerit ja vaipalliset virukset tuhoavaa etanolia lähes 80 tilavuusprosenttia. Halusimme silti tehotestillä vielä varmistaa tuotteemme tehokkuuden koronaviruksen aiheuttaman pandemian aikana. Testin tulos oli se, että LV Käsidesinfiointi tehoaa todistetusti myös näihin vaipallisiin viruksiin, Liljelund sanoo.

Virustestit antavat lisätietoa tuotteen tehokkuudesta

EN 14476 -tehotestissä tutkitaan koeputkessa ja maljalla, kuinka suuri osa testatusta määrästä viruksia on desinfiointiaineelle altistamisen jälkeen edelleen infektoimiskykyisiä.

– Virustesteissä vaaditaan, että vähintään 99,99 prosenttia viruksista inaktivoituu eli tehdään tehottomiksi, Liljelund kertoo.

– Virustestit ovat mikrobilaboratorioillekin melko vaativia, ja Euroopasta löytyykin enemmän bakteeritestejä tekeviä laboratorioita kuin virustestejä tekeviä.

Käsidesinfiointiaineet ovat lainsäädännöllisesti biosideja eli vahingollisia eliöitä torjuvia ja tuhoavia aineita, ja niiden tehokkuus täytyy todistaa. Euroopassa tehotestausta ohjaa desinfiointiaineiden standardi EN 14885. Standardissa määritellään, millaisia mikrobeja vastaan tuotteen teho täytyy todentaa.

– Käsidesinfiointiaineille on bakteeri- ja hiivatestejä, jotka niiden on läpäistävä. Virustestit ovat vapaaehtoisia, mutta antavat toki lisätietoa tuotteen tehokkuudesta, Maria Liljelund toteaa.  

Hajusteeton LV Käsidesinfiointi on kotimainen avainlipputuote, ja se valmistetaan Heinävedellä.

LV-sarjaan kuuluu kuluttajille suunnattujen tuotteiden lisäksi testattuja ja laadukkaita ammattikäyttöön erityisesti kehitettyjä desinfektio- ja hygieniatuotteita, kuten LV Käsihuuhde, sekä pyykin- ja astianpesuaineita.

Kaikki LV-tuotteet on kehitetty yhdessä Allergia-, iho-, ja astmaliiton kanssa.

Lisätiedot

BERNER Oy

Maria Liljelund                       Sanni Väinölä
tuotekehityspäällikkö             Brand Manager
040 5616099                          050 5018744
maria.liljelund@berner.fi        sanni.vainola@berner.fi

Lataa tuotteen tuotekuva: https://www.bernerbrandbank.fi/l/nW7_gmPWSWzT
Lue lisää LV-tuotteista: www.lv.fi
Kuluttajatiedustelut: Berner Oy, puh. 0207 91 00

Uusimmat tiedotteemme löytyvät osoitteesta www.berner.fi/uutishuone.