Berner Oy kasvattaa tuotantokapasiteettiaan Heinävedellä

Berner Oy vastaa kotimaisten tuotteidensa kasvaneeseen kysyntään avaamalla uuden tuotantolinjaston Heinävedelle. Investointeja kotimaisen tuotannon kilpailukyvyn parantamiseksi on viime kuukausina Heinäveden H1-tehtaalla tehty yhteensä 2,3 miljoonan euron verran.

Berner Oy:n hygienia- ja kosmetiikkatuotteiden valmistukseen keskittyvän H1-tehtaan kapasiteetti on ollut viimeiset 1,5 vuotta täydessä käytössä hiusten- ja ihonhoitotuotteiden sekä käsisaippuoiden kysynnän kasvaessa merkittävästi. Tehtaalla juuri avattu uusi tuotantolinjasto mahdollistaa jopa 5 miljoonan lopputuotteen valmistuksen tuplaten tehtaan pullovalmistuskapasiteetin. Uudella linjastolla valmistetaan suurivolyymisimpia tuotteita, joita ovat muun muassa XZ, LV ja Herbina.

”Kotimainen tuotanto on meille kunnia-asia. Investoinneillamme pyrimme kasvattamaan ja ylläpitämään Heinäveden-tehtaidemme kilpailukykyä ja tuotantotehokkuutta myös tulevaisuudessa. Kotimaisten tuotteiden arvostus ja kysyntä on lisääntynyt entisestään korona-aikana, ja uskomme vahvasti kotimaiseen, vastuulliseen tuotantoon jatkossakin”, Berner Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpiniemi kertoo.

Uuden 1,5 miljoonan tuotantolinjaston lisäksi Heinäveden-tehtailla on avattu uusi 900 m2:n ja 800 000 euron varasto Heinäveden kunnan investointina.

”Meillä on suunnitteilla lisäksi noin 2–3 miljoonan euron lisäinvestoinnit lähivuosien ajalle automaatiotason nostamiseksi ja tuotantotehokkuuden parantamiseksi. Haluamme investoinneillamme parantaa myös työergonomiaa ja lisätä työhyvinvointia edelleen. Uudet investoinnit luovat uskoa tulevaisuuteen ja siihen, että pystymme jatkamaan Heinäveden suurimpana yksityisenä työnantajana”, Antti Korpinemi jatkaa.

Viimeisen kahden vuoden aikana Heinäveden-tehtaille on palkattu kymmenisen työntekijää lisää, ja tällä hetkellä Berner työllistää Heinävedellä yhteensä noin 60 henkilöä.

Berner on toiminut Heinävedellä vuodesta 2001 alkaen. Vuonna 2014 Heinävedelle avattiin kaksi uutta tehdasta, etanolipohjaisia tuotteita valmistava H2-tehdas sekä H3-etikkatehdas. Koronapandemian puhjettua myös H2-tehdas on toiminut täydellä kapasiteetilla desinfektiotuotteiden kysynnän kasvettua räjähdysmäisesti. Valmistimme keväällä kymmenkertaisesti tuotteitamme vastataksemme suureen terveydenhuollon ammattituotteidemme kysyntään.

”Arvioimme valmistavamme vuonna 2020 tehtaillamme yhteensä 17–18 miljoonaa tuotetta, kun vastaava luku vuonna 2018 oli 12,2 miljoonaa. Olen lisäksi erityisen iloinen siitä, että tehtaamme toimivat jo tällä hetkellä 87–98 prosenttisesti uusiutuvalla energialla.  Vahva tavoitteemme on päästä täyteen 100 %:iin mahdollisimman pian”, Korpiniemi kertoo.