Turvehackathonissa valittiin 10 joukkuetta jatkoon miettimään kestäviä vaihtoehtoja turpeelle

BioPaavo ja Kasvu Open ovat avanneet yhteistyössä Berner Oy:n ja Tikalan Oy:n kanssa turvehackathonin, jonka tavoitteena on löytää vaihtoehtoja turpeelle ja samalla kehittää kestävää ja ympäristöystävällistä liiketoimintaa. Turpeen korvaavia ratkaisuja on jo aiemmin kartoitettu ja tutkittu useassa eri hankkeessa. Haaste tarjoaa mahdollisuuden tuoda ideat yhteen niiden edelleen kehittämiseksi ja uusien mahdollisuuksien tunnistamiseksi.

Kaikille avoimeen hackathoniin ilmoittautui määräaikaan mennessä 14 tiimiä, joista jatkoon valittiin kymmenen. Valituiksi tulivat seuraavat tiimit: Finrenes Oy, Carbons Finland Oy, BIOKAS tiimi, Penerg Oy, Biometa Finland Oy, Hampputiimi, Kiteen Mato ja Multa Oy, ManPas, Valio Oy ja Epira Oy. Tiimeissä on mukana yrityksiä, oppilaitoksia ja opiskelijoita. Ideoita tuli monipuolisesti lannasta ruokohelpiin ja pajusta päistäreeseen.

– Olemme Bernerillä iloisen yllättyneitä siitä, kuinka joukkueet olivat ottaneet haasteen vastaan. Odotamme löytävämme prosessin avulla uusia, kestäviä ratkaisuja tuotteisiimme, sanoo Berner Oy:n tuotepäällikkö Arja Laivonen.

Hackathon-haaste huipentuu to 18.2.2021, jolloin valitaan voittaja tai useampi voittajaehdotus.

Lue lisää: https://www.jamk.fi/fi/Uutiset/ideoita-lannasta-ruokohelpiin-ja-pajusta-paistareeseen–turvehackathonissa-kymmenen-tiimia-hakee-kestavia-vaihtoehtoja-turpeelle/

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa