Berner Oy on ostanut Belor Agro Oy:n ja vahvistaa rooliaan maatalousliiketoiminnassa

Berner Oy on ostanut lannoiteyhtiö Belor Agro Oy:n, mikä vahvistaa edelleen Bernerin roolia maatalousliiketoiminnassa yhtiön strategian mukaisesti. Belor Agro jatkaa yrityskaupan jälkeen toimintaansa Bernerin itsenäisenä tytäryhtiönä.  

Bernerin strategisena tavoitteena on olla vahva toimija maatalouden tuotantopanoskaupassa, mukaan lukien lannoitteissa. 21.5.2021 solmitun yrityskaupan myötä Berner laajentaa lannoitevalikoimaansa Belor Agron tuotteisiin.

– Yrityskaupan kautta laajenevan lannoitevalikoiman myötä pystymme tarjoamaan yhä monipuolisempia lannoitusratkaisuja kotimaisen maatalouden tarpeisiin. Belor Agron kilpailukykyiset lannoitteet tulevat nyt myös Viljelijän Avena Bernerin kautta asiakkaidemme saataville, Bernerin maatalouskaupasta vastaava liiketoimintajohtaja Kalle Erkkola kertoo.

Yrityskaupan syntymiseen vaikutti vahvasti Belor Agron tuotteiden korkea laatu ja hyvät käyttökokemukset viljelijöiden keskuudessa. Belor Agro on vuonna 2007 perustettu yritys, joka kehittää lannoitteita ja lannoitusohjelmia suomalaisille viljelijöille. Yhtiö on panostanut vahvasti tuotekehitykseen koko toimintansa ajan ja on muun muassa jaetun lannoituksen edelläkävijä Suomessa. Yhtiöllä on hyvin toimiva tuotanto- ja logistiikkakeskus Kouvolassa. 

– Jaamme Belor Agron kanssa yhteisen arvopohjan ja tahtotilan tuotteiden ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme Belor Agron kaltaisen hyvämaineisen yhtiön osaksi Berneriä, Erkkola jatkaa. 

Toimitusjohtaja Markku Heikkonen on yksi Belor Agron perustajista. Heikkonen on hyvillään saadessaan yhtiölle uuden, kotimaisen omistajan.  

– Olen iloinen, että Belor Agro pääsee osaksi vakavaraista ja perinteikästä, maatalousliiketoimintaan vahvasti panostavaa, perheyhtiötä. Jatkamme toimintaamme itsenäisenä Bernerin tytäryhtiönä ja pystymme kehittämään lannoitteitamme ja lannoitusohjelmiamme yhteistyössä Bernerin asiantuntijoiden kanssa. Nykyisten jälleenmyyjien lisäksi saamme Viljelijän Avena Bernerin uudeksi jakelukanavaksemme, Markku Heikkonen sanoo.  

Markku Heikkonen jatkaa Belor Agron toimitusjohtajana, kunnes jää eläkkeelle tehtyään pitkän ja ansiokkaan työuran maatalouskaupan ja lannoiteliiketoiminnan parissa.  

Yrityskaupat ovat merkittävässä roolissa orgaanisen kasvun lisäksi Bernerille tärkeän maatalousliiketoiminnan kasvustrategiassa.  Vuonna 2020 Berner osti liiketoimintakaupalla Nutriforten. Berner on toiminut maatalouskaupassa jo vuodesta 1933.  

Belor Agron yrityskaupalla ei ole vaikutusta henkilöstöön. Kauppa edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.      

 

Lisätietoja:
 
 

Kalle Erkkola

Liiketoimintajohtaja, Viljelijän Berner, Berner Oy                 
Puh: 050 341 4848                                                         
S-posti: 
kalle.erkkola@berner.fi

Markku Heikkonen 
Toimitusjohtaja, 
Belor Agro Oy
Puh: 0500 933 158 
S: posti markku.heikkonen@beloragro.fi  

                                         
   
Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen kuuden liiketoiminta-alueen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 324,3 miljoonaa euroa. Berner-konsernissa työskenteli viime vuonna keskimäärin 536 henkilöä. Olemme sitoutuneet vastuullisuutemme jatkuvaan kehittämiseen. Viljelijän Berner on yksi Berner Oy:n kuudesta liiketoiminta-alueesta ja muodostaa yhdessä Avenan kanssa maatalouskauppaa tekevän Viljelijän Avena Berner -organisaation, joka on suomalaisten viljelijöiden asiantunteva, kotimainen kumppani vilja- ja öljykasvikaupassa sekä maatalouden tuotantopanosten käytössä ja hankinnassa. Lisätietoja: www.berner.fi ja www.viljelijanberner.fi.    

Belor Agro Oy on 2007 perustettu yritys, jonka tavoitteena on toimintansa alusta saakka ollut kehittää korkealaatuisia lannoitteita ja lannoitusohjelmia suomalaisten viljelijöiden tarpeisiin. Belor Agron logistiikkakeskus toimii Kouvolassa, jossa se työllistää noin 15 henkilöä. Tuotevalikoimasta löytyy paitsi pellolle, myös metsään sopivia lannoitteita. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 27,5 miljoonaa euroa. Lisätietoja: www.beloragro.fi