Berner Oy on ostanut osake-enemmistön Chemigate Oy:stä ja vahvistaa tarjontaansa metsäteollisuudelle

Berner Oy on ostanut osake-enemmistön modifioituja tärkkelyspohjaisia side- ja liima-aineita sekä erikoiskemikaaleja valmistavasta Chemigate Oy:stä. Osto vahvistaa edelleen Bernerin roolia teollisuuden merkittävänä ja pitkäjänteisenä kumppanina yhtiön strategian mukaisesti.

15.6.2021 solmitun osakekaupan myötä Berner-konsernin tarjonta metsäteollisuuteen kasvaa merkittävästi. Nykyisten peruskemikaalien, magnesiumtuotteiden ja analytiikkaan ja laadunhallintaan liittyvien ratkaisujen lisäksi, valikoima laajenee Chemigaten modifioituihin tärkkelyksiin ja erikoiskemikaaleihin.

– Metsäteollisuudella on aina ollut merkittävä rooli Suomessa, ja yrityskaupan kautta vahvistamme pitkäjänteistä sitoutumistamme Suomen ja sen lähialueiden paperi- ja kartonkiteollisuuden palvelemiseen, Berner Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpiniemi sanoo.

Chemigaten liiketoiminnan juuret ulottuvat aina 1970-luvun lopulle. Yhtiön liikevaihto oli 60,8 miljoonaa euroa vuonna 2020. Chemigate jatkaa yrityskaupan jälkeen toimintaansa Bernerin itsenäisenä tytäryhtiönä.  

– Chemigaten asiakaslähtöisyys, ketteryys, innovatiivisuus ja toiminnan jatkuva kehittäminen vaikuttivat vahvasti yrityskaupan syntymiseen. Chemigate on selviytynyt hyvin viime vuosien aikana merkittävästi muuttuneilla markkinoilla, kun paperin tuotanto on vähentynyt voimakkaasti ja samaan aikaan metsäteollisuuden yritykset ovat panostaneet vahvasti kartonkituotantoon, Korpiniemi taustoittaa.

Chemigaten raaka-aineet ovat merkittäviltä osin suomalaisesta luonnosta peräisin olevia, ekologisesti kestävää ohra- ja perunatärkkelystä. Yhtiöllä on kolme tehdasta Suomessa.

-Suomalaisena perheyhtiönä olemme erittäin iloisia vahvistuessamme edelleen kotimaisella, suomalaisia raaka-aineita käyttävällä yhtiöllä, Korpiniemi sanoo.
Chemigaten toimitusjohtaja Tom Schauman iloitsee osake-enemmistön myynnistä Bernerille.

-Biopohjaisissa tuotteissa on valtavaa vetovoimaa, ja uskomme tämän yrityskaupan tukevan strategiaamme kasvaa näillä markkinoilla. Jatkamme yhdessä Bernerin kanssa asiakaslähtöistä ja vahvaan osaamiseen perustuvaa työtämme pohjoismaisilla paperi- ja kartonkimarkkinoilla ja kehitämme samalla uusia toimintamalleja ja biotuotteita teollisuuteen laajemminkin, Tom Schauman sanoo.

Chemigaten osake-enemmistön ostolla ei ole vaikutusta henkilöstöön. Kauppa edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.
Lisätietoja:
Antti Korpiniemi
toimitusjohtaja, Berner Oy
Puh: 050 551 3720

Tom Schauman
toimitusjohtaja, Chemigate Oy
Puh: 040 728 5014

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen kuuden liiketoiminta-alueen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Berner-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 324,3 miljoonaa euroa ja henkilöstön lukumäärä 536.Teollisuuden Berner -liiketoimintayksikkö toimittaa kemikaaleja sekä elintarvike- ja rehuraaka-aineita valmistavan teollisuuden ja infrasektorin tarpeisiin. Konserniyhtiö Berner Chemicals Oy valmistaa Kokemäellä magnesiumtuotteita. Vastuullisuus on yksi Bernerin strategisista painopistealueista, ja olemme sitoutuneet sen jatkuvaan ja pitkäjänteiseen kehittämiseen #huomisenpuolustaja. Lue lisää: www.berner.fi

Chemigate Oy on modifioituja tärkkelyspohjaisia side- ja liima-aineita tekniseen käyttöön valmistava ja myyvä suomalainen yhtiö. Keskeinen päämäärämme on palvella asiakkaitamme luonnosta peräisin oleviin raaka-aineisiin pohjautuvilla, ekologisesti kestävillä vaihtoehdoilla, jotka täyttävät kestävän kehityksen korkeimmatkin vaatimukset. Perustamme menestyksemme henkilöstömme vankkaan osaamiseen ja asiakkaidemme tarpeiden erinomaiseen tuntemukseen. Lue lisää: chemigate.fi