KKV hyväksyi yrityskaupan: Belor Agro Oy Berner Oy:n tytäryhtiöksi

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt yrityskaupan, jolla Berner Oy osti lannoiteyhtiö Belor Agro Oy:n 21.5.2021. Yrityskauppa vahvistaa edelleen Bernerin roolia maatalousliiketoiminnassa yhtiön strategian mukaisesti. Belor Agro jatkaa toimintaansa Bernerin itsenäisenä tytäryhtiönä toimitusjohtajanaan Markku Heikkonen, yksi Belor Agron perustajista.

Bernerin maatalouskaupasta vastaava liiketoimintajohtaja Kalle Erkkola on tyytyväinen, että KKV:n päätös yrityskaupasta saatiin ennen uuden lannoitekauden alkua.

– On hienoa, että yrityskauppa hyväksyttiin ja voimme keskittyä Belor Agron kilpailukykyisten lannoitteiden myyntiin Viljelijän Avena Bernerin asiakkaille uuden lannoitekauden alusta lähtien. Tavoitteenamme on palvella suomalaisia viljelijäasiakkaita laadukkailla ja kilpailukykyisillä lannoiteratkaisuilla nyt ja tulevaisuudessa, Erkkola kertoo.

Belor Agro on vuonna 2007 perustettu yritys, joka kehittää lannoitteita ja lannoitusohjelmia suomalaisille viljelijöille. Belor Agron tuotteiden korkea laatu ja hyvät käyttökokemukset saavat kiitosta viljelijöiden keskuudessa. Yhtiö on panostanut vahvasti tuotekehitykseen koko toimintansa ajan ja on muun muassa jaetun lannoituksen edelläkävijä Suomessa. Yhtiöllä on hyvin toimiva tuotanto- ja logistiikkakeskus Kouvolassa.

 

Lisätietoja

Kalle Erkkola, Liiketoimintajohtaja, Viljelijän Berner, Berner Oy, puh. 050 341 4848, s-posti kalle.erkkola@berner.fi
Markku Heikkonen Toimitusjohtaja, Belor Agro Oy, puh. 0500 933 158, s-posti markku.heikkonen@beloragro.fi

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen kuuden liiketoiminta-alueen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 324,3 miljoonaa euroa. Berner-konsernissa työskenteli viime vuonna keskimäärin 536 henkilöä. Olemme sitoutuneet vastuullisuutemme jatkuvaan kehittämiseen. Viljelijän Berner on yksi Berner Oy:n kuudesta liiketoiminta-alueesta ja muodostaa yhdessä Avenan kanssa maatalouskauppaa tekevän Viljelijän Avena Berner -organisaation, joka on suomalaisten viljelijöiden asiantunteva, kotimainen kumppani vilja- ja öljykasvikaupassa sekä maatalouden tuotantopanosten käytössä ja hankinnassa. Lisätietoja: www.berner.fi ja www.viljelijanberner.fi.

Belor Agro Oy on 2007 perustettu yritys, jonka tavoitteena on toimintansa alusta saakka ollut kehittää korkealaatuisia lannoitteita ja lannoitusohjelmia suomalaisten viljelijöiden tarpeisiin. Belor Agron logistiikkakeskus toimii Kouvolassa, jossa se työllistää noin 15 henkilöä. Tuotevalikoimasta löytyy paitsi pellolle, myös metsään sopivia lannoitteita. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 27,5 miljoonaa euroa. Lisätietoja: www.beloragro.fi