Kotimainen XZ Natura -hiustenhoitosarja laajenee luonnonkosmetiikkaan – Cosmos-sertifioidut XZ Natura Apila -uutuudet valmistetaan Heinävedellä

Osana jatkuvaa vastuullisuustyötä myös kaikki XZ Natura -tuotelinjan pakkaukset on uudistettu: kierrätettävät pumppupakkaukset valmistetaan Suomessa, ja ne ovat 30 prosenttia kevyempiä kuin vanhat pullot.   

XZ:n kaksi vuotta sitten lanseeraama biohajoava ja vegaaninen XZ Natura -tuotesarja laajenee elokuussa luonnonkosmetiikkaan. Uutuudet XZ Natura Apila Shampoo ja XZ Natura Apila Hoitoaine ovat Cosmos*)-standardoituja, ja ne valmistetaan Bernerin tehtaalla Heinävedellä.

– XZ-brändin arvot pohjautuvat Bernerin yhteisiin arvoihin, ja toimintamme perustuu niihin. Bernerin olemassaolon tarkoituksena on olla huomisen puolustaja, ja siinä näkyy vahvasti panostuksemme vastuullisuuteen, XZ:n Brand Manager Laura Pyykönen kertoo. 

– Inspiroidumme erityisesti kotimaisesta luonnosta ja raaka-aineista, seuraamme aktiivisesti trendejä ja ilmiöitä. Uusilla Cosmos-sertifioiduilla ja puna-apilauutetta sisältävillä XZ Natura -hiustenhoitotuotteilla vastaamme myös kuluttajilta saamamme palautteeseen ja laajennamme valikoimaamme luonnonkosmetiikkaan. 

Uutuuksien tehoaineiksi valittiin kosteuttavia ja hoitavia raaka-aineita, jotka hoitavat kuivia hiuksia- ja hiuspohjaa. 

– Kuten ihonhoidossa, myös hiustenhoidossa kaikki lähtee hiuspohjan hoidosta. Cosmos-sertifioidut XZ Natura Apila -hiustenhoitotuotteet kosteuttavat hiuksia ja ne sopivat kuiville ja käsitellyille hiuksille, Pyykönen sanoo. 

Bernerin Heinäveden uudelta tehtaalta
sertifioitua luonnonkosmetiikkaa

Kaikki XZ Natura -tuotelinjan tuotteet, kuten muutkin XZ-shampoot ja -hoitoaineet, ovat kotimaisia: niiden tuotekehitys tehdään Helsingin Herttoniemessä, ja ne valmistetaan Bernerin tehtaalla Heinävedellä. 

Bernerin Heinävedellä keväällä 2021 avatun uuden tehtaan tuotantolinjoilla pystytään valmistamaan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. 

– Kotimainen, vastuullinen tuotantomme Heinävedellä on XZ-brändille huikea vahvuus. On hienoa, että pystymme valmistamaan myös sertifioituja luonnonkosmetiikkatuotteita omalla tehtaallamme, Pyykönen iloitsee. 

Cosmos-stardardin myöntäminen edellyttää, että tuotteiden sisällöt on formuloitu stardardin mukaisesti ja sertifioija on auditoinut laitoksen, jossa tuote valmistetaan. 

– Standardin saamisessa Bernerille oli iso etu siitä, että olemme jo pitkään toimineet ISO-standardien**) mukaan, joista meillä on käytössä laatu-, ympäristö- ja kosmetiikan hyvän tuotantotavan standardit.

XZ on Suomen Luotetuin shampoomerkki 
jo kymmenennettä kertaa

XZ Natura Apila -uutuuksien lanseerauksen yhteydessä uudistettiin myös muun tuotelinjan eli XZ Natura Kanerva-, XZ Natura Koivunmahla- ja XZ Natura Nokkonen -tuotteiden pakkaukset.

– Kierrätettävät pumppupakkaukset valmistetaan Suomessa, ne ovat 30 prosenttia kevyempiä kuin vanhat pullot.   

XZ Natura -pakkaukset ovat saaneet pakkausuudistuksen yhteydessä uudet etiketit, jotka viestivät kotimaisista raaka-aineista sekä kotimaisesta tuotekehityksestä ja tuotannosta.

Suomalaisten luottamuksesta brändiin kertoo se, että XZ on tänä vuonna kategoriassaan Suomen Luotetuin shampoomerkki jo kymmenennettä kertaa***). 

*) Cosmos-standardin omistaa voittoa tavoittelematon järjestö. Kansainvälinen standardi perustettiin 2010 viiden suurimman eurooppalaisen sertifioijan toimesta (BDIH, Cosmebio, Ecocert, ICEA, Soil Association). Tavoitteena oli luoda kaikille yhtenäinen kansainvälinen sertifiointistandardi. Nyt yli 24 000 tuotetta 70 maassa on Cosmos-hyväksyttyjä. Cosmos standardissa on kaksi erilaista luokitusta COSMOS ORGANIC ja COSMOS NATURAL. Saadakseen tiukemman luomusertifioinnin tuotteessa tulee olla vähintään 20 % luomuraaka-aineita ja poishuuhdeltavissa 10 %. Fysikaalisesti prosessoiduista raaka-aineista, kuten esimerkiksi öljyistä, vahoista ja uutteista, yli 95 % tulee olla luomulaatuista. Lisätietoa: https://cosmos-standard.org/
**) Standardit: Laadunhallinnan ISO 9001, Ympäristöjärjestelmä ISO 14 001, Kosmetiikan hyvän tuotantotavan järjestelmä ISO 22716.
 ***) Valittujen Palojen (Reader’s Digest) Luotetuin Merkki 2021 -tutkimus. Tutkimus toteutettiin nettikyselynä ja vastaajia oli 2 072.

Cosmos-sertifioidut XZ Natura Apila Shampoo ja XZ Natura Apila Hoitoaine – kuiville ja käsitellyille hiuksille

XZ Natura Hoitava Apila Shampoo 375 ml
– pehmeästi vaahtoava, puna-apilaa sisältävä Cosmos Natural -sertifioitu shampoo
– hoitaa ja kosteuttaa hiuksia
– parantaa hiusten märkä- ja kuivakammattavuutta 
– biohajoava ja vegaaninen
– tuoksu kesäisen kukkainen
– tuotekehitys Helsingin Herttoniemessä, valmistus Bernerin tehtaalla Heinävedellä
– pakkaus (pumppua lukuun ottamatta) valmistettu Suomessa
– suositushinta 6,30 e

XZ Natura Hoitava Apila Hoitoaine 375 ml
– kosteuttavaa glyserolia, hiuksia korjaavia ja vahvistavia kasviproteiineja sekä puna-apilauutetta sisältävä Cosmos Natural -sertifioitu hoitoaine
– parantaa hiusten märkä- ja kuivakammattavuutta
– jättää hiukset hoidetun tuntuisiksi ja antaa niille kiiltoa
– biohajoava ja vegaaninen
– tuoksu kesäisen kukkainen
– tuotekehitys Helsingin Herttoniemessä, valmistus Bernerin tehtaalla Heinävedellä 
– pakkaus (pumppua lukuun ottamatta) valmistettu Suomessa
– suositushinta 6,30 e

Saatavuus

Uutuudet ovat saatavilla hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista syyskuusta 2021 alkaen.

Lisätiedot ja tuotenäytteet medialle

BERNER Oy, Kuluttajatuotteet

Laura Pyykönen                       
Brand Manager                        
050 597 8729                           
laura.pyykonen@berner.fi       

Paula Larjo
viestintäasiantuntija
040 586 2400
paula.larjo@berner.fi

Lataa XZ-uutuuksien tuotekuvat: https://www.bernerbrandbank.fi/l/BFfzBcMthfp5
Lue lisää tuotteista: www.xz.fi
Kuluttajatiedustelut: Berner Oy, puh. 0207 91 00
Uusimmat tiedotteemme löytyvät osoitteesta www.berner.fi/uutishuone.