Viidettä kansallista Saapaspäivää vietetään 11.10.

Kotimaiset ja suomalaisten rakastamat kumisaapasmerkit, Nokian Jalkineet ja Hai, tekivät Saapaspäivän alla syyskuussa 2021 kyselyn, jossa selvitettiin suomalaisen kuluttajan ulkoilutottumuksia. Kyselyyn vastasi yli 2000 henkilöä. Enemmistö vastaajista sanoi yhden tunnin päivittäisen ulkoilun riittävän hyvän olon saavuttamiseen. Ulkoilulta ja luonnossa liikkumisella haettiin henkilökohtaista rauhoittumista, hiljaisuutta ja raitista ilmaa.

– Suomalaiset todella nauttivat luonnosta ja sen tuomista hyvinvointivaikutuksista keholle ja mielelle, joiden onkin monissa tutkimuksissa todettu tulevan nopeasti ja kestävän pitkään, kertoo Berner Oy:n Jalkineet ja pukeutuminen -tuoteryhmän Category Manager Piia Repo.

Jo 15 minuuttia luonnossa oleskelua auttaa laskemaan verenpainetta. Ulkoilu ei aina vaadi suorittamista, pelkkä hengittäminen raittiissa ulkoilmassa riittää. Ulkoilun hyvinvointivaikutuksia niin keholle kuin mielelle on monia, kuten vastustuskyvyn parantuminen, lihasjännityksen väheneminen ja stressitason aleneminen.

– Suomen happirikas syksy on parasta aikaa ulkoilulle ja paras jalkine joka säässä on kumisaapas. Suomalaiset ovat saapaskansaa ja onkin vain hauskaa ja luonnollista, että saappailla on oma nimikkopäivänsä, jatkaa Repo.

Kumisaappaat pitävät sukat kuivina ja niistä on jälleen tullut trendijalkine, sillä saappailla astellaan marja- ja sienimetsän lisäksi enenevissä määrin myös kaupungissa kelin sitä vaatiessa.

Neljä viidestä suomalaisesta aikuisesta omistaa kumisaappaat. Perinteeksi muodostunutta Saapaspäivää vietetään joka syksy 11.10. Saapaspäivä on kunnianosoitus kumisaappaille ja kuiville sukille. Vuoden 2021 Saapaspäivän teemana on lähiulkoilu ja luonnossa liikkuminen.